Calculatorul se reseteaza.

Comentarii pe articolul "5 sfaturi pentru repararea PC-ului"

Trimis de la 24 Noiembrie 2006, ora 08:30
Daca procesorul calculatorului se supraincalzeste nu prea se reseteaza ci se opreste dar inainte face un semnal acustic! Problema poate fi si ca are mult praf in radiator si coolerul nu poate face fata pt ca aerul nu are unde sa iasa.In acest caz trebuie doar suflat praful din radiator. O alta problema ar fi daca Sursa nu este destul de puternic, si este facut un overclocking mai puternic calculatorul nu poate porni sau se blochaeza!!In acest caz trebuie resetat BIOS-ul cu jumperul de linga bateria calculatorului.Iaras daca sursa nu poate face fata unei scaderi de tensiuni sau este suprasolicitat pc-ul se poate reseta. Pt. un calculator Pentium 4 de peste 2 Ghz procesorul,trebuie o sursa de cel putin 4oo w!!Asta depinde si de cite componenete sunt atasate pe placa de baza.
Din cauza software poate reseta daca are virus,sistemul de operare a devenit instabil din cauza unei instalari de exemplu, sau de incompatibilitate hardware. De exemplu daca doua componenete folosesc aceeeasi IRQ!Asta am patit eu cu un modem intern.Cind am vrut sa folosesc modemul a aparut Bluedeath screen,moartea albastra.
 
Trimis de la 24 Noiembrie 2006, ora 10:54
@kisjoska Procesorul unui calculator poate strecura erori in procesarea datelor, daca trece de o anumita temperatura, mai ales daca functia care beep-aie si opreste calculatorul, o protectie a placii de baza de fapt, e setata sa intre in functie la o temperatura mult mai mare decat poate procesorul suporta pentru o functionare fara erori. Pe de alta parte, iti garantez eu ca ultimele procesoare Intel, Core 2 DUO, sunt mult mai eficiente dpdv al consumului de energie, repsectiv puterea termica disipata (caldura degajata). La fel, de la concurenta AMD, procesoarele TURION sau ATHLON 64, mai ales ultimele revizii.

In rest, e corect ce spui, cu completarea ca incompatibilitatea poate surveni si din folosirea BRAND-urilor diferite si/sau incompatibile de componente de acelasi fel. Ce ai spus tu mai sus e doar o proasta administrare a resurselor sistemului, de catre BIOS-ul placii de baza, asta daca ai folosit un modem pe PCI (plug & play), daca e pe ISA, atunci trebuia setat manual...

Oricum, ca o concluzie, cine si-a propus sa scrie acest articol, a facut-o mai mult sa scrie ceva, pentru ca problemele aparute la un calculator sunt atat de diverse, incat 5 sfaturi sunt... putine si atat.
 
Trimis de la 24 Noiembrie 2006, ora 11:23
Eu m-am referit in general la calculatoare, nu de cele mai noi tehnologii. De exemplu putem vorbi despre laptopuri unde totul trebuie sa mearga perfect, dar aceste lucruri nu sunt accessibile la toata lumea.
 
pregatire_fizica
Trimis de pregatire_fizica la 05 Martie 2009, ora 14:12
salut la voi
Am si eu o problema poate ma puteti ajuta .Am un p4 procesor 3000 1gb ram ,256 mb placa video,hdd 120 si sursa de 430 si nu imi merge acasa la mine.merge 3 min se aude un click in hdd si shut down .placa sursa ramii si hardul le`am probat pe un alt pc merg.am dus la un amic pc`ul dupa ce am pus windowsul si merge struna .este posibil sa nu imi mearga din cauza curentului din casa , fluctuatii de tensiune ? ma puteti ajuta cu un sfat ?
dak stiti ceva postati dak nu nu sariti din vorba in vorba cum fac altii p alte forumuri.
Va multumesc anticipat.
O zi buna
 
yuppy013785
Trimis de yuppy013785 la 17 Iulie 2010, ora 20:41
sall
Am si eu o placa de baza luata recent asus procesor intel dual core 3ghz 3ghz un hard tot asa luat de o saptamana de 160 de gb maxtor si o sursa de 350 de w care ma poate ajuta sa aflu ce are pt ca se reseteaza cand deschid mai multe fisiere cand lucreaza mai greu app un ram 2gb nou si placa video 512 ati radeon 1550 care ma poate ajuta poate baga acest id. yulyan_boss94 Multumesc

 


 
Inchide Setari
 
 
 
Forum