Inainte de a`mi incepe disertatia va dau urmatoarele detalii:
1. Sunt intoxicat cu multa bere ieftina.
2. Ce prezint aici sunt ganduri si experiente personale, poate ce merge la mine nu merge la voi.
3. Nu sufar de vreo deceptie, insa astazi am avut o conversatie cu un bun amic despre femei, si... n`am inteles nimic. O fi fost problema la mine sau poate omu papa ca_cccccaaaaa, sper ca expunand aceste idei voi obtine feedback, exact feedback ca nu stiu alt cuvant. Analiza poftim! (Ideile sunt ale mele, ale lui erau din filme).
Bun sa incepem.
Sa luam pe rand, intai omul ca si individ se imparte in doua categorii/sexe/genuri, barbat si femeie. Eu o sa ma axez mai multe pe sexul frumos, insa las mentiunea ca barbatul e muuuuuuuuult mai simplu de manipulat si inteles, si culmea nici nu trebuie sa fie homosexual.
Sa spunem doar ca mentalitatea unui barbat se structureaza cam asa:
-mancare
-bautura
-sex
Cele de mai sus se regasesc in fiecare dintre noi, masculii, de la mic la mare, de la fraier la....?cocalar?.
Pe urma apar extra optiunile:
-fotbal
-munca
-masini
etc.
Evident doar cu primele o sa dai chix cu orice femeie, asa ca fiecare incearca sa isi extinda cunostintele pe cat mai multe domenii intocmai pentru a evita momentele alea de liniste penibila urmate de un "auzi, nu vrei sa vii pe la mine" si apoi un NU categoric!
Cam asta ar fi, sincer... Nu poate exista doar prietenie intre un barbat si o femeie, decat in cazuri foaaaaaarte speciale. Toti sunt manati de primele trei trasaturi, mascate bine in spatele unor hobby`uri, indeletniciri samd.
Despre ele:
Femeile sunt ciudate, din perspectiva mea, ma chinui de mult timp sa inteleg cum si mai important DE CE gandesc asa.
O concluzie finala si definitiva, nu cred ca se poate trage.
Ce vor ele de fapt? Nevoile sunt mult mai imediate decat ar crede multi, vor.... sa se simta libere si apreciate de cineva, vor sa simta ca au sex appeal, sa se simta dorite si vanate - si intr`un final stabilitate, casatorie si sa toarne plozi.
Eu incerc pe cat posibil sa generalizez, din proprie experienta, care poate nu e chiar atat de vasta ca a altora, dar expunand acestea scopul meu final e sa invat si sa invatam impreuna si sa excelam la capitolul interactiune sociala.
Bon, ca sa intaresc cele spuse, am norocul si uneori ne-norocul ca grupul meu social sa fie predominant feminin.
De multe ori mi se intampla sa fiu singurul barbat la masa.
Cand se intampla asta stau doar si ascult si observ, si fac note mentale, dar CEL mai important, MA AMUZ! De ce nu incerc ceva cu vreuna din ele? Raspunsul e simplu si va las sa speculati. (luati`o ca pe o problema de logica din topicul lui areku)
In primul rand: sunt mai rau decat barbatii, 6 femei balind si privind in stanga si`n dreapta hamesite dupa diversi, comentand, exact cum am face si noi, mama ce cu_r, ce par, intelegeti voi.
Diferenta dintre noi si ele, foarte rar batand undeva spre minus infinit, vor face ele primul pas!
Si aici intervine capacitatea de a citi limbajul corpului, a observa si a`ti mari sansele.
Ti s`a parut vreodata ca o femeie s`a uitat la tine si a intors capul daca ai vazut`o? Se mai intampla... si eu ma uit prin autobuze fara vreun motiv anume.
S`a uitat si a doua oara? Deja urcam in lume, sau poate ai ceva pe fata. Ideea e ca trebuie sa abordezi si sa incerci.
Fara sa incerci ramai doar cu indoiala!
De curiozitate acum 2 saptamani am inceput sa abordez diverse femei, oriunde, mai putin la banca si la leasing ca acolo nu`mi permit sa dau chix cu ele

.
Rezultatul? Surprinzator, desi nu sunt vreun aratos, am pana acum 6 numere de telefon, pe care nu le voi folosi prea curand, poate niciodata. Momentan e doar un experiment.
Cum m`am hotarat sa atac problema? Timp de vreo luna sau pana cand consider ca nu da randament, am hotarat sa fiu eu, dezinvolt, mai strecor o gluma, si in general gargara ieftina mai cu un compliment, o atentie, o maslina.
Fara frica de respingere, fara tupeu de coc@lar, cu temperament, maniere si rafinament.
Imi acord un minut sa o examinez nici prea atent dar suficient cat sa observ posibile detalii ce m`ar ajuta SI CEL MAI IMPORTANT MA UIT SA NU AIBA VERIGHETA. E teritoriu interzis pentru mine, din bun simt. In general evit femeile chiar si cu un simplu inel, degetul ala e rezervat dintr`un scop.
Apoi atac, legandu`ma de ceva ce mi se pare ca iese in evidenta la ea, o carte, o incaltare, o culoare predominanta, orice. E bine sa iti formezi o cultura generala beton armat ca sa poti sa te legi de orice si sa pari interesat de orice. Incerc sa fiu cat se poate de creativ dar fara insistente, daca nu raspunde... asta e, mai departe, am gresit undeva, rectific data viitoare.
Si... mai fratilor, mergeti cu autobuzul, sau pe jos. Cred ca in 5 ani am mers de cateva ori cu transportul in comun si tin sa mentionez ca acum imi pare rau, ca e mina de aur in ce priveste socializarea si ca mi`am facut abonament.
Barurile n`au fost niciodata punctul meu forte, o femeie intr`un bar mi se pare mai grue de abordat decat in parc, sau in autobuz, sau la piata, oriunde dar nu in carciumi. Aici trebuie sa mai lucrez.
Cateva concluzii?
Prima si poate si cea mai importanta, aspectul fizic e bun pentru primul contact, dar sunt foarte multe femei care nu imping stindardul pana la Dumnezeu, asa ca oricine nu cade intr`o extrema sau alta are sanse egale, parerea mea.
Doi: Capacitatea personala de a te controla si a o pune pe ea in valoare fara sa lasi impresia ca pupi cu_r.
Trei: Tabieturi, deprinderi, cultura generala. Nu trebuie sa fii vreun doctorand, dar trebuie sa poti intretine o discutie pe cat mai multe domenii.
Patru: Asta este amuzanta, femeile frumoase?! Poate suna ciudat, insa avand ocazia sa am contanct, zice`se, platonic cu destul de multe, am descoperit "Complexul Frumusetii"(asa i`am zis din lipsa de ceva mai bun, daca e documentat pe undeva anuntati`ma).
Una dintre ele este deosebit de frustrata de urmatoarea treaba: E singura. De ce? Pentru ca potentialii candidati pur si simplu se sperie de ea, presupunand ca este inabordabila fara bmw, si cecuri in alb sau ca "nu`i ajuta fata" si nici macar nu incearca.
Iata ca sunt probleme si de partea asta, si ea, culmea, fiind mai timida nici nu face primul pas, asa ca sta si inghite in sec la colegul de birou.
Cinci: Perseverenta e cheia succesului. Inveti, aplici si apoi e ca mersul pe bicicleta, te tine toata viata, in limite rezonabile evident.
Sase: Atitudinea de macho merge doar la boarfe si pipite ieftine.
Sapte: Termenul de libidinos se aplica mai mult barbatului decat femeii, de aici trebuie trasa o concluzie de comportament din nou...
Opt: Detaliile sunt importante, e motivul pentru care o femeie nu poate sa nimereasca garajul, dar poate sa vada un fir blond pe camasa de la 50 de metri. Atentie si pe aici.
Daca observati am adus in discutie diverse topicuri care au existat si pe aici, dovada ca nu toti barbatii sunt babuini parosi care nu`si pun alta problema decat sexul.
Cam atat pentru azi, ca mi`e cam somn, micul meu experiment continua si sper sa nu ma abat de la carare si sa ramana doar obiect de studiu.
Scuzati eventualele greseli incluzand, dar nelimitandu`se la: gramatica, exprimare, rationament.
Am circumstante atenuante!
Astept pareri pozitive, negative, nu conteaza, eu mi`am propus sa invat din toata afacerea asta, si ma pregatesc pentru necunoscut!
Sal