A afirma ca exista lucruri pe care Dumnezeu nu le vede este un non sens perfect.
Asa ceva nu se poate afirma. Cei redinciosi isi sprijina existenta tocmai pe sintagma ca exista o putere divina care vede totul. Altfel nu ar exista credina, indiferent de religie. Divinitatea este singura idee care ar putea impune respectul reciproc a indivizilor, cu conditia eliminarii exagerariilor dogmatice. Ceace a invrajbit oamenii au fost "ismele". indiferent cum s-au numit.
Eu asa l-am perceput pe Malreau, cand a afirmat ca: Secolul viitor va fi unul religios sau nu va exista deloc. Din nefericire istoria a retinut numai de oameni cel putin "alienati"mintal".
Fara sa sa renunt la impartialitate si respectul pentru credinta fiecaruia, nu pot sa ma abtin sa remarc ca Iisus Hristos, ramane pentru mine unul din cei care militand pentru toleranta intre indivizi, iubirea de aproapele nostru (eu inteleg spatial), care sa inlocuiasca dogmele intolerante, gen: "dinte pentru dinte" sau "razbunarea sangelui".
Din nefericire institutiile religioase, biserici, sau alte forme de organizare, au manipulat indivizii profani, ca sa "dezrobeasca mormantul sfant" sau "valorile islamului" initiind practici dezumanizante, de tip perelinaje, cruciade, etc. Din pacate aceste practici continua si astazi. Credinta cu ardoare si fermitata este una din marile calitati ale umanitatii, care ne ajuta sa depsim momentele de disperare. De aici si pana la specularea acestor simtaminte, de exemplu scoaterea in strada a unor moaste. Aceste moaste pot fi venerate cu orice prilej, fara ca efectul lor asupra individului, sa se diminueze. Manipularea catre venerarea in mari adunari, nu are decat interese meschine care speculeaza credinta omului profan de catre asa zisii "initiati".
Divintatea vede tot, si cu ajutorul istoriei, macar pune in situatia cand capii unor institutii religioase ajung in situatia de a-si cere "chipurile" iertare".
Dragilor, divinitatea vede totul, indiferent cum se numeste.