Sa rabd in tara intereselor proprii sau sa ma indrept spre ''normalitate''?
Pagina 1 din 1

Toate forumurile » How to » Sa rabd in tara intereselor proprii sau sa ma indrept spre ''normalitate''? » Pagina 1 din 1

Fosta membra Yuppy.ro Avatarul lui Fosta membra Yuppy.ro
Citeaza Raspunde

Postat de Fosta membra Yuppy.ro pe 22 August 2010 la 20:56

Tot mai mult imi pun problema asta insa mai am destul timp sa ma gandesc in urmatorii trei ani de facultate.
Sa raman intr-o tara in care copiii fac 12 ani de scoala degeaba cu bacalaureatul luat pe o frumusica mita,in tara unde niste amarati de copilasi ard din nepasarea unora.Grija ca termini o facultate si vinzi shaorma...
De ce sa ma complac intr-o tara care nu a ajuns asa din cauza mea?Am dreptul sa traiesc in ''normalitate'' si asta din pacate nu gasesc aici.
Haps Avatarul lui Haps
Citeaza Raspunde

Postat de Haps pe 22 August 2010 la 20:58

ok.
Citeaza Raspunde

Postat de Fosta membra Yuppy.ro pe 22 August 2010 la 21:02

De la: just_me_pisi, la data 2010-08-22 20:56:48Tot mai mult imi pun problema asta insa mai am destul timp sa ma gandesc in urmatorii trei ani de facultate.
Sa raman intr-o tara in care copiii fac 12 ani de scoala degeaba cu bacalaureatul luat pe o frumusica mita,in tara unde niste amarati de copilasi ard din nepasarea unora.Grija ca termini o facultate si vinzi shaorma...
De ce sa ma complac intr-o tara care nu a ajuns asa din cauza mea?Am dreptul sa traiesc in ''normalitate'' si asta din pacate nu gasesc aici.

http://www.youtube.com/watch?v=0in4PzfJWDQ&feature=related
Citeaza Raspunde

Postat de Fosta membra Yuppy.ro pe 22 August 2010 la 21:05

De la: yuppy013761, la data 2010-08-22 21:02:10

http://www.youtube.com/watch?v=0in4PzfJWDQ&feature=related

rothmans Avatarul lui rothmans
Citeaza Raspunde

Postat de rothmans pe 22 August 2010 la 21:08

De la: just_me_pisi, la data 2010-08-22 20:56:48Tot mai mult imi pun problema asta insa mai am destul timp sa ma gandesc in urmatorii trei ani de facultate.

esti tanara si ai timp sa te gandesti, dar daca termini o facultate buna o sa ai ocazia sa alegi
Citeaza Raspunde

Postat de Fosta membra Yuppy.ro pe 22 August 2010 la 21:35

De la: Haps, la data 2010-08-22 20:58:03ok.

da...interesant
Marutz Avatarul lui Marutz
Citeaza Raspunde

Postat de Marutz pe 11 Septembrie 2010 la 18:08

iti dau un exeplu de "normalitate" eu sunt in it de 6 ani....am ocazia sa ma angajez k receptzioner la un hotel din milano de 4 stele cu aprox 1400€ pe luna dar am zis nu! shi la anu ma v-oi intoarce in tzara....stiu...e greu...nu sunt multzi bani shi multe posibilitatzi dar dekt pe 1400 shi pintre prosti shi incompetentzi,mai bn pe 6-7 mil (LEI :)) ) pintre prietenii mei shi in orashul meu natal.....du-te dar iti garantez k dupa 3-4 ani tzi se va lua....
Citeaza Raspunde

Postat de Fosta membra Yuppy.ro pe 11 Septembrie 2010 la 18:30

De la: Marutz, la data 2010-09-11 18:08:36iti dau un exeplu de "normalitate" eu sunt in it de 6 ani....am ocazia sa ma angajez k receptzioner la un hotel din milano de 4 stele cu aprox 1400€ pe luna dar am zis nu! shi la anu ma v-oi intoarce in tzara....stiu...e greu...nu sunt multzi bani shi multe posibilitatzi dar dekt pe 1400 shi pintre prosti shi incompetentzi,mai bn pe 6-7 mil (LEI :)) ) pintre prietenii mei shi in orashul meu natal.....du-te dar iti garantez k dupa 3-4 ani tzi se va lua....

Nu e vorba neaparat de bani.E vorba de ''normalitatea'' aia care in Romania nu o gasesti.Sa fiu nevoita sa dau de incompetenti la fiecare pas pe care il fac.Plus ca nu mi-as dori ca viitori mei copii sa traiasca aici,am avut eu destule experiente neplacute,nu as vrea sa aiba si ei.
E al naibii de greu atunci cand trebuie sa alegi si eu nu vreau sa treaca anii si sa realizez ca nu am facut ce trebuia sa fac atunci cand am simtit ca trebuie sa fac ceva.
Citeaza Raspunde

Postat de Fosta membra Yuppy.ro pe 12 Septembrie 2010 la 12:45

Nu e vorba neaparat de bani.E vorba de ''normalitatea'' aia care in Romania nu o gasesti.Sa fiu nevoita sa dau de incompetenti la fiecare pas pe care il fac.Plus ca nu mi-as dori ca viitori mei copii sa traiasca aici,am avut eu destule experiente neplacute,nu as vrea sa aiba si ei.
E al naibii de greu atunci cand trebuie sa alegi si eu nu vreau sa treaca anii si sa realizez ca nu am facut ce trebuia sa fac atunci cand am simtit ca trebuie sa fac ceva.

In primul rand sa pleci singura ii destul de greu cred eu :) si totusi hai sa fim realisti primul motiv pentru care pleaca toti sunt banii :P inclusiv tu,eu,noi...etc :)

Cum a spus si Marutz dupa 3-4 ani ti se va acrii de tot,la fel cum am auzit si eu de la prieteni,verisori...etc...

Vrei sa le oferi un viitor copiilor tai :P ff bine,daca esti fata desteapta poti sa le oferi si aici...cei adevarat nu prea multe...sau viata pe care ti-ai dorii sa le-o oferi.Dar nici acolo nu is cainii cu colacii in coada...+ de asta romanii nu mai sunt priviti ca inainte...

Sunt sanse sa te intorci mai dezamagita decat ai plecat...esti constienta de treaba asta??
Citeaza Raspunde

Postat de Fosta membra Yuppy.ro pe 12 Septembrie 2010 la 17:05

De la: Goku, la data 2010-09-12 12:45:02

In primul rand sa pleci singura ii destul de greu cred eu :) si totusi hai sa fim realisti primul motiv pentru care pleaca toti sunt banii :P inclusiv tu,eu,noi...etc :)

Cum a spus si Marutz dupa 3-4 ani ti se va acrii de tot,la fel cum am auzit si eu de la prieteni,verisori...etc...

Vrei sa le oferi un viitor copiilor tai :P ff bine,daca esti fata desteapta poti sa le oferi si aici...cei adevarat nu prea multe...sau viata pe care ti-ai dorii sa le-o oferi.Dar nici acolo nu is cainii cu colacii in coada...+ de asta romanii nu mai sunt priviti ca inainte...

Sunt sanse sa te intorci mai dezamagita decat ai plecat...esti constienta de treaba asta??

Dupa cum vezi si numele topicului se termina cu un semn de intrebare..Sunt indecisa,deocamdata nu stiu ce ar fi bine si ce nu.Cert este ca nu vreau sa plec pana nu-mi termin facultatea..nici nu se pune problema.Eu consider ca m-am straduit destul de mult pentru a acumula cunostintele pe care le am in momentul de fata si nu as vrea sa dau cu piciorul la tot.Ar fi pacat..
Pana la urma ramane de vazut ce se va intampla pe viitor.Nu stiu cat ne decidem noi destinul si cat ni-l decide CINEVA.
Piti_ Avatarul lui Piti_
Citeaza Raspunde

Postat de Piti_ pe 12 Septembrie 2010 la 17:18

cei mai bogati oameni ai lumii nu au scoala. educatia nu e facuta implicit pentru bani ci pentru statut si alte posibilitati. dar o diploma de spiru haret cred ca e suficient de calificat pentru a vinde shaorma. acum depinde si de facultate si de specializare. daca e vorba de a 100-a facultate de relatii comunicare si jurnalism atunci da, aceste persoana vor fi excelenti pentru servit in spatele tejghelii pentru ca piata e supra-saturata. daca termini chimie, fizica nucleara si alte raritati atunci ai sansa la o viata decenta in urmatorii 5-10 ani.
Piti_ Avatarul lui Piti_
Citeaza Raspunde

Postat de Piti_ pe 12 Septembrie 2010 la 17:19

ciudat dar bine punctat la final
Piti_ Avatarul lui Piti_
Citeaza Raspunde

Postat de Piti_ pe 12 Septembrie 2010 la 17:20

De la: Marutz, la data 2010-09-11 18:08:36iti dau un exeplu de "normalitate" eu sunt in it de 6 ani....am ocazia sa ma angajez k receptzioner la un hotel din milano de 4 stele cu aprox 1400€ pe luna dar am zis nu! shi la anu ma v-oi intoarce in tzara....stiu...e greu...nu sunt multzi bani shi multe posibilitatzi dar dekt pe 1400 shi pintre prosti shi incompetentzi,mai bn pe 6-7 mil (LEI :)) ) pintre prietenii mei shi in orashul meu natal.....du-te dar iti garantez k dupa 3-4 ani tzi se va lua....

sentimental om
Citeaza Raspunde

Postat de Fosta membra Yuppy.ro pe 12 Septembrie 2010 la 18:35

De la: Piti_, la data 2010-09-12 17:20:30

sentimental om

De prosti si incompetenti dai peste tot.Intrebarea este daca ar trebui sa-i suporti pe ai lor pentru o viata cat de cat decenta sau sa te intorci in tara unde nu ai parte de nimic..(ma refer mai mult la cazul Marutz).
Citeaza Raspunde

Postat de Fosta membra Yuppy.ro pe 13 Septembrie 2010 la 22:43

De la: Piti_, la data 2010-09-12 17:19:13

ciudat dar bine punctat la final

pai dc ciudat ?sau ce ii ciudat ?
BabyCriss Avatarul lui BabyCriss
Citeaza Raspunde

Postat de BabyCriss pe 14 Septembrie 2010 la 03:14

nu stiu de ce din ce in ce mai multi tineri se gandesc sa-si "abandoneze" tara si sa plece in strainatate considerand ca acolo o sa o duca mai bine. Intr-adevar Romania nu e chiar tara perfecta, dar sunt altele si mai rele..de ce sa pleci de langa familie, de langa prieteni, cand poti face totul sa fie ok chiar si aici? Faci o facultate, ai anumite oportunitati, incerci sa te descurci aici, unde macar ai un sprijin..dar daca vei pleca dincolo ce crezi ca vei rezolva? te vei trezi singura, si probabil nu vei avea nici "normalitatea" la care speri...f posibil sa te intorci mult mai dezamagita( exact cum spunea cineva mai sus)
termina-ti facultatea, studiaza "piata" si abia apoi ia o hotarare...esti tanara, ai tot timpul din lume sa vezi spre ce te vei indrepta.
rothmans Avatarul lui rothmans
Citeaza Raspunde

Postat de rothmans pe 14 Septembrie 2010 la 07:55

De la: BabyCriss, la data 2010-09-14 03:14:35nu stiu de ce din ce in ce mai multi tineri se gandesc sa-si "abandoneze" tara si sa plece in strainatate considerand ca acolo o sa o duca mai bine. Intr-adevar Romania nu e chiar tara perfecta, dar sunt altele si mai rele..de ce sa pleci de langa familie, de langa prieteni, cand poti face totul sa fie ok chiar si aici? Faci o facultate, ai anumite oportunitati, incerci sa te descurci aici, unde macar ai un sprijin..dar daca vei pleca dincolo ce crezi ca vei rezolva? te vei trezi singura, si probabil nu vei avea nici "normalitatea" la care speri...f posibil sa te intorci mult mai dezamagita( exact cum spunea cineva mai sus)
termina-ti facultatea, studiaza "piata" si abia apoi ia o hotarare...esti tanara, ai tot timpul din lume sa vezi spre ce te vei indrepta.

bine gandit
Citeaza Raspunde

Postat de Fosta membra Yuppy.ro pe 14 Septembrie 2010 la 13:38

Cele mai bune decizii se iau din experienta proprie.
Citeaza Raspunde

Postat de Fosta membra Yuppy.ro pe 14 Septembrie 2010 la 13:46

De la: wyrth, la data 2010-09-14 13:38:35Cele mai bune decizii se iau din experienta proprie.

sau propriile greseli...
Citeaza Raspunde

Postat de Fosta membra Yuppy.ro pe 14 Septembrie 2010 la 15:10

De la: Goku, la data 2010-09-14 13:46:13
De la: wyrth, la data 2010-09-14 13:38:35Cele mai bune decizii se iau din experienta proprie.

sau propriile greseli...

Nu intodeauna iei decizii corecte chiar si dupa ce ai facut o gramada de greseli.
Citeaza Raspunde

Postat de Fosta membra Yuppy.ro pe 15 Septembrie 2010 la 12:53

De la: just_me_pisi, la data 2010-09-14 15:10:40
De la: Goku, la data 2010-09-14 13:46:13

sau propriile greseli...

Nu intodeauna iei decizii corecte chiar si dupa ce ai facut o gramada de greseli.

Nu,ai dreptate :P dar te asigur ca dupa te vei gandii de 2-3 ori inainte sa faci ceva :P
Citeaza Raspunde

Postat de Fosta membra Yuppy.ro pe 15 Septembrie 2010 la 17:25

Acum dau si eu un copy/paste, dar mi-a placut cum suna: Judeca-ti succesul in functie de lucrurile la care trebuie sa renunti pentru a-l obtine. Si cum e recomandabil ca, o data pe an, sa mergi intr-un loc in care nu ai mai fost, poti incerca si "normalitatea" de dincolo, sa o simti pe pielea ta. Asa, vei sti ce sa faci. Fiind tanara, ai o gramada de timp la dispozitie, dar atentie, si timpul trece. Si, cel mai rau, pe asta nu-l mai poti intoarce. Oricum, din partea mea, toata bafta de care ai nevoie.
Citeaza Raspunde

Postat de Fosta membra Yuppy.ro pe 16 Septembrie 2010 la 15:56

De la: wyrth, la data 2010-09-15 17:25:57Acum dau si eu un copy/paste, dar mi-a placut cum suna: Judeca-ti succesul in functie de lucrurile la care trebuie sa renunti pentru a-l obtine. Si cum e recomandabil ca, o data pe an, sa mergi intr-un loc in care nu ai mai fost, poti incerca si "normalitatea" de dincolo, sa o simti pe pielea ta. Asa, vei sti ce sa faci. Fiind tanara, ai o gramada de timp la dispozitie, dar atentie, si timpul trece. Si, cel mai rau, pe asta nu-l mai poti intoarce. Oricum, din partea mea, toata bafta de care ai nevoie.

Am vorbit cu cineva acum cateva zile mult mai matur decat toti maturii pe care i-am cunoscut pana acum si m-a pus pe ganduri
Cornelia_leia Avatarul lui Cornelia_leia
Citeaza Raspunde

Postat de Cornelia_leia pe 16 Decembrie 2010 la 15:40

Daca toti oamenii de valoare ai tarii ar alege "fuga" ce ar mai ramane?propun sa plece "nulitatile".....ei? nu ar fi incomparabil mai bine?
Publicitate Kuponiada.ro

Postat foarte recent

Alege una din gentile David Jones Summer (White sau Black) la doar 32 lei in loc de 90 leiPromotia zilei pe Kuponiada.ro
Alege una din gentile David Jones Summer (White sau Black) la doar 32 lei in loc de 90 lei

Intra in contul tau

Info
X
info