Despre fear....frica!
Pagina 1 din 7

Toate forumurile » How to » Despre FEAR....FRICA! » Pagina 1 din 7

Pagini: 1 2 3 4 5 6 7 >>
Sari la pagina:
necunoscut Avatarul lui necunoscut
Citeaza Raspunde

Postat de necunoscut pe 28 Decembrie 2010 la 14:45

Fear! Frica sperie copiii de necunoscutele din intuneric, frica ne tine deoparte de injustitiile care se petrec sub ochii nostri si tot frica ne face sa nu ne omorim ca chiorii in plina strada. Da...frica! E un sentiment, ce aiurea suna. Cum sa pui frica alaturi de dragoste, mila, atasament, bucurie, sau tristete? Si totusi, oamenii isi datoreaza mare parte din reactii si actiuni fricii. Cred ca nimeni in afara neurologilor, psihiatrilor sau chiar filosofilor, nu isi pune intrebari legate de frica. Ne e frica si cu asta ne-am obisnuit. De ce am vrea sa intelegem mai mult? De ce am vrea sa dezgropam lucruri care odata intelese nu fac decit sa ne infioare si mai tare? Si totusi...nu aveti nici cea mai vaga idee cite raspunsuri la intrebari demult clasate o sa gasiti...intelegind frica. Imi cer scuze ultrareligiosilor dar religia voastra se bazeaza pe frica. Sa va enumar citeva spasme care va zguduie existenta? Frica ca ve-ti fi trazniti daca pacatuiti? Frica de iad...de smoala incinsa, frica de moroi, frica de nelinistea unui suflet. C'mon lume, daca nu erau stramosii vostri atit de ingroziti credeti ca mai aveau acum patriarhiile munti intregi, dealuri, paduri si mii de hectare de teren agricol? Sute de cladiri importante? Si tot nu le ajunge. Mai vor. Ei stiu ca frica n-a disparut de tot. Cit mai merge vrajeala asta o sa tot ceara. Vin cu tot felul de legende si hrisoave si cer retrocedarea a tot ce se poate retroceda pe lumea asta. Citez din imaginatie: la anul 1234 dupa Hristos, Dumnezeu a mintuit pre calici si le-a daruit mindra biserica pentru inchinaciune si smerenie intru totul cu muntii si padurile din jur. Amin! Semnat intr-o parte, un popa, indescifrabil iar in cealalta parte, la vinzator, Dumnezeu. Nu erau notariate pe atunci asa ca se mergea pe incredere. Parca si vad cum stateau calicii, stramosii nostri, desculti, cu caciulile in maini si se inchinau la stinci si pomi trasniti de fulgere. Semne divine. Apoi se aruncau in genunchi intr-o aprobare generala si gata, muntii si padurile s-au dus plii de suflet catre popi. Iar acum popii le vor inapoi. Ei sint fiii domnului cum sint eu fiul mamei, doar ca mama mea are buletin si plateste taxe la stat, domnul lor e ...oleaca invizibil. Oamenii sint fricosi si milosi. Am preferat sa spun milosi decit pro'sti. Ma vede Dumnezeu si e sarbatoare. Va dati seama cit de milosi sint oamenii din tara asta dupa averile popilor si a capetelor incoronate care se autointituleaza preafericiti. Aici chiar ca sint de acord cu ei. Si eu as fi preafericit daca mi-as plati facultatea la timp dar se pare ca nu merg prea des la biserica si Domnul a vrut sa ma pedepseasca anul asta. Nu somajul, nu criza. Domnul. Cred ca preafericirea noastra nu se masoara dupa acelasi calapod cu preafericirea lor. Preafericirea noastra e sanatatea, o masina, un servici, un parfum, un sarut, o floare, un apartament, o excursie. Preafericirea lor inseamna milioane de euro. Si imi vine sa rid cind ma gindesc de unde vin banii astia. Credeti ca degeaba se spune: sa faci ce zice popa si nu ce face el? Cum pla mea sa faci ce face el? Vrei sa te umpli de bani si femei frumoase si prea credincioase care-ti molesteaza clopotul pe sub sutana? Nimeni nu vrea asta, sa fim seriosi. Nu aici. La noi, lumea e obsedata mai mult sa ajunga in Rai decit sa traiasca bine pe Pamint. Inchizitia medievala era o ramura a bisericii care ardea pe rug tot ce devenea periculos pentru inalt preasfintiile vremii. Ardeau pe rug mai ales gindirea. Gindirea sub orice forma era ea, carti, picturi, schite futuriste, o idee, o convingere. Cel mai usor de tinut in friu e omul pro'st si mai ales fricos. Pe asta s-au bazat de-a lungul timpului biserica, marile imperii si dictatorii contemporani. Daca ar trebui admirati pentru ceva toti acestia care au raspindit teroarea atunci acel ceva ar trebui sa fie cu siguranta inteligenta. Ei se ridica deasupra prostimii. Cind reusesti sa manipulezi masele te poti numi oricum numai pr'ost nu. Frica e si un sentiment care se recunoaste greu. Mda, nu ma sint atit de atasat de ceva, poate sint chiar trist acum, in fine, poate iubesc pe cineva dar las-o-n pla mea de smecherie ca nu sint un fricos! Sau si daca as fi nu ti-as zice. Vrei sa-mi sari in cap? Nu fratioare, frica bine gestionata aduce liniste. Asa cum somnul natiunii naste monstri. O daaa, somnul de-a-mpulea in picioare si cu ochii deschisi e mranita si cernoziomul monstrilor de printre noi. Aia care au de toate, aia care sfideaza tot, aia care decid vietile altora si aia care iau vietile altora. Sintem guvernati de frica si mergem incolonati acolo unde vor altii. Daca unii merg mai repede sau mai departe decit altii e doar pentru ca li s-a permis asta. Fac parte din scenariu. Tre sa mai fie si ca noi uneori ca sa nu ne rasculam intelegeti? Bine, sint sanse mici ca sa se mai rascoale cineva pe criza asta. Inainte de 89 toti erau o apa si-un pamint si ca atare o uriasa forta in stare de coma. Asta nu s-a luat niciodata in calcul. Uneori pina si cea mai profunda coma se termina si atunci? Atunci a fost in 1989. Acum sa va spun ceva nostalgicilor, asa ceva nu se va mai intimpla niciodata. Forta aia uriasa a disparut, paturile sociale s-au stratificat si sedimentat. Acum sint mai multe forte si care nu au interese comune. Ies in strada unii...ceilalti privesc la televizor in fata unui pahar cu vin. Apoi, aia care beau la televizor, se viseaza nedreptatiti si ies si ei in strada unde se ingrasa de la cita mu'ie le dau cei care iesisera inaintea lor si si-au luat-o-n freza. Urarea zilei: sa-mi bag pla in ei de invatatori, asa le trebuie. Cind noi minerii am iesit in strada ce faceau invatatorii? Corect! Ce e corect e corect! Ma inclin drag popor roman, asa sa ne-ajute Dumnezeu
Dar de ce ne este frica? Ne e frica de ceea ce nu cunoastem. Bine, ne frica si de lup care stim ca papa vaca cu totul, nu mai zic de 3 iezi cucuieti sau aia 3 purcelusi pe ale caror casute sufla lupul pina le darima si apoi ii papa. Mai putin pe ala care a ales sa-si faca o casuta din caramida. Deci? Cumparati caramida de cea mai buna calitate numai de la Saxon International, acum si cu transport asigurat! Trebuia sa bag si reclama ca din asta traiesc. Numai ca lupul nu ataca omul. Nu singur. Doar in haita, doar in cazuri izolate, doar daca le este extrem de foame si doar daca omul e ranit, cazut, alea alea. Mai periculoasa e lupoaica cu pui dar periculoase sint toate femelele cu pui, inclusiv femeile noastre. Numai ca daca se vrea sa ne fie frica de ceva e simplu, ni se spune o istorie horror cu lupi si gata, cancerul fricii ne cuprinde pe toti. Mai tineti voi minte ce de teroristi ne invadasera tara la revolutie? Erau nu erau, oamenii crapau de frica lor si trageau ca chiorii in tot ce nu avea steag gaurit pe mina si ten alb caucazian. Bagai mina in buzunar dupa tigari jar mincai. Iti sareau 23 de revolutionari in cap care te zapaceau cu bataia in incercarea lor disperata de a te face sa nu tragi inelul grenadei imaginare din buzunar. Dupa ce-ti rupeau dintii te mai luau la o portie de suturi:
-De ce pla mea nu ai zis ca voiai doar sa scoti tigarile? Aha...nu vorbesti romaneste...esti terorist...mortii ma-tii de terorist...pe el fratilor! Ok, pauza sa-mi aprind o tigara(sint terorist dar mi se rupe pla ), stau asa intr-o rina si va intreb si eu pe voi ca n-am pe cine, cum pla mea putea sa mai vorbeasca unul fara dinti in gura? FEAR! Va tremura chilotii...care ii mai aveti, iar cele care nu au sint rugate sa ma contacteze de urgenta pe private pentru informatii care nu necesita aminare Bag emoticoane la greu, ei si ce? Voi nu bagati? Bag pina le termin pe toate, de-al dreaq FEAR...ce misto suna...frica...teama, oh daaaa, cu asta traim toti. Cui nu-i e frica? Nu mi-e frica decit de Dumnezeu, auzi smecherie la unii. Pai daca iti este frica de ceva ce nici nu stii ce e si daca e, atunci ti-e frica de multe lucruri fratioare. Ma lasi? Frica nu e neaparat defect. Se poate trai si cu asta. Daca stau si ma gindesc, mai grav e sa fi mincinos, tradator, egoist, invidios, nepasator, avar, calic, ursuz decit fricos. Dar cu ursuzii nu faci treaba, sint periculosi. Si invidiosii sau nepasatorii sint periculosi. Nu stii niciodata cind se intorc impotriva ta. Dar fricosii, never ever. Iar pe cei care nu sint din nascare fricosi ii faci sa le fie frica daca vrei. Frica si teroarea se propaga cel mai usor dupa gripa. Exista multe subiecte de discutie idi'oate pe yuppy, tre sa faci sapaturi pina dai de ceva care sa merite a fi discutat. Oamenii sint disperati sa afle cum s-ar comporta masele largi de oameni ai muncii daca ar stii ca mai au 3 luni de trait. Foarte instructiva initiativa asta. Eu va propun o discutie despre frica. Ce o determina in cazul fiecaruia dintre voi, ce experiente v-au marcat, daca v-a fost indusa de cineva sau o aveti in singe de mici si daca credeti ca va marcheaza anumite reactii sau actiuni. Care va simtiti mai tari in pla ca sa zic asa ati putea da chiar exemple din viata voastra in care frica v-a terminat definitiv. Fac si eu tocanita de subiecte de discutie si descopar un topic deschis de prietena mea, simpatica Pisi. Ea se intreaba daca sa ramina aici in tara intereselor proprii sau sa aleaga normalitatea afara. In plus, accentueaza ca nu se simte deloc responsabila de halul in care a ajuns tara asta. Nu am raspuns acolo pentru ca deja devenea topic in topic raspunsul meu. Lui Pisi ii este frica. Are 12 ani de scoala, mai face 3 sau 4 de facultate si apoi ce? Va vinde shaorma sau se va vinde pe sine. Si da si nu. Sanse uriase sint pentru amindoua variantele desi nu cred ca ar face o shaorma asa de buna Despre partea inchinarii si cealalta varianta...insa doamne sa ma ierti, dar ma lepad de Satana si nu voi ca sa vorbesc! Si totusi, are dreptate. Nu se intrevad mari sperante. Lumea asta nu mai e a ei si nu ea e de vina. Dar de frica, Pisi vrea sa plece, sau macar intreaba lumea pe aici ce si cum. Ca lumea de aici e doxa de carte si de intelepciune. Numai ca Pisi uita ceva esential. E rindul ei si a generatiei sale sa faca ceva. Asta e, prietena mea Pisi nu se mai joaca cu papusicile, a crescut, multi balosesc dupa ea acum, dar e timpul sa faca si ea ceva, daca nu acum, macar in 1-2 ani, dupa ce termina facultatea. Cu toate ca, daca facultatea nu e una la zi, ar putea incepe chiar de azi. Normalitatea e afara zice ea. Dar n-a fost acolo sa munceasca. Stie de normalitatea de afara cum stie si de cozile la lapte de pe vremea bilbaitului de la televizor. Oh, daaa, am vazut regizorasi tinerei care s-au luat la harta cu vremurile alea. Au dat 10 lei unui betivan ratacit in tranzitie printr-o crisma lesinata si ala i-a povestit cu lux de amanunte despre cele 2 ore de program de la tv, cozile la lapte si la banane de sarbatori. Pun pariu ca si pe ceilalti mai tinerei, v-au intoxicat parintii pe acasa, dupa 2-3 paharele de rachiu, cu viata de pe vremea lui Ceasca si faptele lor de eroism din 19-22 decembrie. Curaj fratioare nu altceva. Numai ca, fiecare generatie isi are greselile si mai ales responsabilitatile ei. Eu sint tare curios sa stiu daca se face un recensamint al revolutionarilor cu certificate de revolutionar. Nu se face. Si stiti de ce? Nu e cazul. Eu am o problema grava pe sistem, daca nu ma documentez inainte sa scriu ceva, cel putin apelez la memoria si experientele proprii intesate cu fapte si intimplari reale. In plus, cunosc o gramada lume. Sa zicem ca stiu un fost militian cu care mai beau un pahar de vin, ca acum nu mai e militian, e avocat si nu stii cind ai nevoie de el, mai ales eu! Sa zicem ca mai stiu si o pereche de porumbei casatoriti, de-o seama cu mine, care la revolutie se certau pe plapuma iar acum le aduce postasul pensia acasa! Si vorbesc de ce stiu, ca daca as vorbi si de ce mai aud va luati cu mainile de cap. Greseala generatiei mele a fost ca n-am stiut sa gestionam ce am cistigat la revolutie. N-am stiut ce e aia democratie si primele noastre ginduri au fost sa nu mai traim ce am trait. Sa avem ce n-am avut si cit mai mult. Baietii si fetele noastre sa aibe tot si din prima, sa nu mai trebuiasca sa faca nimic toata viata. Unii am reusit iar altii nu. Acum, generatia lui Pisi se intreaba ce sa faca. Dar Pisi nu se uita in jur. Ca daca s-ar uita ar realiza si ea ca nu toti se intreaba ce sa faca. Sint unii, foarte multi care n-or sa se intrebe niciodata ce sa faca. Ii recunosti dupa masini, dupa toale, dupa impresii, dupa texte si aroganta. Noi i-am inventat. Le platim facultatile, le luam masini puternice, le dam bani cit nu stiu ei sa-i numere. La un moment dat vor trebui sa faca si ei ceva si atunci sa te tii fratioare. Generatia lui Pisi ar trebui sa faca altceva decit sa consume. Dar e imposibil. Poate ar vrea, dar e imposibil. E chestie psihologica, naturala, cei ajunsi sus cu greu se vor da jos, iar cei de jos isi doresc un singur lucru: sa ajunga sus. Nu conteaza cum. Daca altii pot de ce n-ar putea si ei. Cheia succesului e aceeasi pentru toti si se bazeaza pe frica si pe utilizarea ei. Cei mari ii vor minca pe cei mici. Cu prima ocazie. Spuneam mai sus ca daca nu ne omorim ca chiorii intre noi pe strada, e doar din cauza fricii. Frica de legi, de politie, de armata, de inchisori si de pedepse. Nu e nici o constiinta civica sau alta vrajeala aici. Totul e numai frica. Asta ne face sa parem ca sintem rationali, ca avem nus ce ca'cat de valori, ca avem educatie. Texte fratilor. Daca am avea cea mai mica posibilitate ne-am lega vecinul care ne-a zapacit cu muzica data la maxim, cu sirma ghimpata. N-o sa recunoasteti asta niciodata. Nici nu pretind asta. Eu am colacul de sirma ghimpata in garaj deja. Astept doar un semn si declansez apocalipsa. E un burtos la mine in bloc care ma face sa cred ca nici o tortura nu e prea smechera pentru el Il reclami? Ori ii cunoaste pe aia, ori dureaza un secol, ori iti ride in nas, ori te amendeaza pe tine ca te bagi unde nu-ti fierbe oala. Si mie mi-e frica. Sint si eu om. Dar mie mi-e frica ca ar ceda burtosul prea repede la schingiuirile mele si nu as avea satisfactie. Exista pe internet un film cam prosta'nac, daca te uiti cu un ochi de cunoscator. Dar ideea e geniala. Ne place sa credem ca sintem deasupra maimutelor in lantul trofic. Hm...cogito ergo sum care va sa zica! Gindim deci existam. Ok...existam nu pentru ca gindim, dar eu nu sint filosof. Eu mai scriu pe yuppy pentru ca mi-e lene sa-mi fac blog. Maimutele nu gindesc si tot exista. Aaaa, stai ca era o interpretare mai profunda chestia asta, mda, ador profunzimile! Oamenii isi permit sa lanseze ineptii tocmai din cauza ca gindesc. In realitate, gindesc de frica. Sau frica ii face sa existe ca si ginditori. Daca n-ar fi frica ar redeveni maimute la prima strigare. Filmul se cheama The Experiment si isi propune sa abordeze tema asta. Se ofera niste sume de bani de nerefuzat unor oameni fara joburi, care isi dau acordul sa devina obiecte de studiu intr-un experiment facut de guvernul SUA si in care li se garanteaza ca nu vor fi raniti. Evident, accepta un grup de oameni care sint studiati si in functie de caracterul fiecaruia sint impartiti in 2 grupuri dstincte, care vor trai intr-o inchisoare federala. Numaiu ca unii vor fi gardieni, iar restul puscariasi. Cu uniformele de rigoare si unii si ceilalti. Daca la inceputul testelor, toti erau prieteni, socializau, isi spuneau problemele si-si povesteau vietile, ceva se schimba ulterior. Scopul tuturor era sa puna mina pe bani, dar nu o puteau face decit daca experimentul se termina intr-o luna, nu mai devreme. Ca sa nu se termine mai devreme, trebuia sa nu existe probleme de nici un fel. Numai ca cei facuti gardieni, si-au luat in serios rolul. S-au vazut cu arme, cu catuse, cu putere de decizie si s-au crezut superiori. Nu mai erau oamenii saraci de pe strada in cautarea unui job. Nu...acum ei decideau soarta celorlalti. Si i-qau chinuit pe cei din grupa ,,puscariasilor'' mai tare decit ar fi fost aia vreodata chinuiti intr-o inchisoare adevarata. Astia sintem cu totii. Haideti s-o recunoastem. Admit ca cel putin nu toti gindim la fel dar si daca procentul e de 50% tot e infiorator. Ce raspuns sa-i dau eu lui Pisi? Nu stiu. Normalitatea afara inseamna sa respecti niste reguli cu care noi nu sintem obisnuiti aici. E foarte greu. Te poti adapta dar in timp. Munca e munca iar banii obtinuti acolo sint bani doar daca te intorci cu ei acasa. E oricum mai bine decit sa te chinui pe aici dar in felul asta nimic nu se va schimba vreodata. Toti care aleg sa lucreze afara isi doresc aceleasi lucruri: case, masini si bani. Nu se intoarce nimeni cu bani ca sa faca ceva pentru a schimba macar ceva in mentalitatea romanilor. De frica. Noi am nascocit zicala ,,a te pi'sa impotriva curentului inseamna sa te pi'si pe tine'' si doamne cita intelepciune mai are si neamul asta scofilcit de frica. Despre frica se pot vorbi multe. Nici ce scriu eu acum nu inseamna mare brinza. De dimineata citeam un articol dintr-un ziar in care spunea cum guvernul tarii cumpara energie scump si o vinde ieftin lui Mittal Steal combinatul siderurgic de la Galati care e al indienilor acum. Pierderi de zeci de milioane de dolari pentru Romania si cistiguri mari celor care intermediaza combinatia asta. Voiam sa-i intreb pe cei de la ziar, cu ce ajuta demascarea asta. Articolul era mic, in josul paginii, nu mare si pe prima cum era gura lui Bianca Dragusanu sa dau doar un exemplu. Stiam raspunsul, nu ajuta. Se faceau si ei ca lovesc coruptia. Li se permite asta ca sa nu bata la ochi dar cu conditia sa nu fie prea vizibil articolasul si sa dispara rapid. Eventual, sa se aleaga o zi mai linistita, cum e lunea, dupa Craciun, cind oamenii zac si nu prea mai citesc ziarele. Eventual si un tiraj mai redus, se scot ele pierderile, nu e o problema si gata. Cica ei au supus atentiei publice magaria. Care atentie intreb eu? Si care public mai intreb tot eu? Daca se vrea sa se ingroape un subiect se poate face lejer chiar publicindu-l. Daca se vrea ca oamenii sa haleasca un zvon se face in mod profesional si fara ziare. Mergi nauc pe strada si tot iti cade zvonul in cap. Nu ai sanse sa nu stii de blonda lui Bote, de fosta blonda a lui Bote si de actuala fosta blonda a altuia care acum e ...ati ghicit...viitoarea blonda a lui Bote! Of...mai ziceti si voi ceva ca mi s-a urit sa vorbesc singur! Subiect, in caz ca v-a luat somnul, FRICA! Atentie, text necorectat!
P.S. Saxon
Saxon Avatarul lui Saxon
Citeaza Raspunde

Postat de Saxon pe 28 Decembrie 2010 la 14:46

Ce pla mea moaca mi-ati dat bai muis'tilor?!
Fosta membra Yuppy.ro Avatarul lui Fosta membra Yuppy.ro
Citeaza Raspunde

Postat de Fosta membra Yuppy.ro pe 28 Decembrie 2010 la 15:02

De la: Saxon, la data 2010-12-28 14:46:38Ce pla mea moaca mi-ati dat bai muis'tilor?!

Ai citit tot?
Citeaza Raspunde

Postat de Fosta membra Yuppy.ro pe 28 Decembrie 2010 la 15:05

De la: WALL___E, la data 2010-12-28 15:02:45
De la: Saxon, la data 2010-12-28 14:46:38Ce pla mea moaca mi-ati dat bai muis'tilor?!

Ai citit tot?

indubitabil
Saxon Avatarul lui Saxon
Citeaza Raspunde

Postat de Saxon pe 28 Decembrie 2010 la 15:07

Ai citit tot?

Fratiorul meu...nu ai vazut semnatura? E scris de mine si e chiar misto iar eu evident, crap de modestie!
Saxon Avatarul lui Saxon
Citeaza Raspunde

Postat de Saxon pe 28 Decembrie 2010 la 15:12

Bai...sa scrie cineva ceva despre frica, altfel se umple topicul de cei care intra, vad cit de lung e textul, nu-l citesc dar posteaza. Deci, sa moara mama daca nu-mi pare rau ca am uitat sa scriu la inceput ATENTIE TEXT LUNG!
Citeaza Raspunde

Postat de Fosta membra Yuppy.ro pe 28 Decembrie 2010 la 15:20

De la: Saxon, la data 2010-12-28 15:07:27

Ai citit tot?

Fratiorul meu...nu ai vazut semnatura? E scris de mine si e chiar misto iar eu evident, crap de modestie!

Las ca-ti trece Cu asta micu oricum nu ai vorbit niciodata. Intra si el in vorba, si tu...stai jos si ja de aici
yuppiy_ta Avatarul lui yuppiy_ta
Citeaza Raspunde

Postat de yuppiy_ta pe 28 Decembrie 2010 la 16:23

Si mi-am zis ca nu mai comentez nimic la postarile tale, dar ....
Doresc sa comentez doar prima parte, cea referitoare la divinitate. In rest e fain si f adevarat ceea ce ai scris aici.

Si pana la urma ce e rau in a avea frica de D-zeu? fara acest "cenzor"al constiintei numit frica, ce s-ar intampla? Ne-am manca de vii unii pe altii si la propriu si la figurat, am traii intr-un continuu desfrau fizic si moral, nu ne-am deosebi cu nimic de o maimutza care traieste doar pt a-si asigura nevoia de hrana si inmultire a speciei...trebuie sa existe un cod al moralitatii si aceasta este religia.
Dar , nu, nu e frica, e iubire!!!! eu il iubesc pe Dumnezeu ,ca atare nu din frica, ci din iubire ii ascult cuvantul!.....frica de pacat zici? gresit! nu e frica de pacat...e dorinta de a fi in asentimentul celor spuse de EL! Cand iubesti nu iubesti de frica, iubesti si atat! si iubind doresti sa fii pe placul celui iubit! Ca sunt altii care de frica nu pacatuiesc, e pb lor, e adevarat sunt, insa cei care sunt cu adevarat credinciosi, nu vor face asta! Asa ca nu generaliza...
Intotdeauna au existat oameni care au manipulat prostimea si una din uneltele manipularii a fost religia....preoti si preainalti ai bisericii corupti si nedemni de a propovadui cuvantul lui Dumnezeu...insa asta e alta discutie si nu e bine sa amestecam graul cu neghina.
...insa de aici pana la a face prost un om nascut intr-o religie,care-si iubeste creatorul,si a carui credinta e insasi viata, e o cale....
Citeaza Raspunde

Postat de Fosta membra Yuppy.ro pe 28 Decembrie 2010 la 18:12

Mai.... nu stiu ce sa spun...
E un subiect la care as avea ce zice...dar e prea complex. In general cand vreau sa raspund pe o tema, ma gandesc daca in experienta mea am avut tangenta cu asa ceva... Da, am avut de-a face prea mult cu frica...de accea mi-e si greu sa dezvolt. In ce priveste plecarile din tara, teroristii de la revolutie, popii, retrocedarile...nu m-as baga in discutie, de frica....de frica ridicolului. Cand n-ai cunostinte despre ceva, mai bine taci...asa fac eu acum.
Frica ce-o descrii tu e o frica dobandita, dezvoltata, impusa, acceptta sau nu...pentru unii normala si imperios necesara, pentru altii o opreliste in calea dezvoltarii.
Frica mai poate fi si boala. Aici pot spune ca am fost un medium bun, desi constientizam ca exista, nu prea puteam sa scap de ea...dar sper eu ca in mare masura am reusit...mai am de lucrat la asta.
Acum, sa nu confundam lipsa fricii (zis si curaj)cu impertinenta, tupeul, nesimtirea....care aduc prejudicii aproapelui sau chiar individului in cauza ...a se vedea grandomania pe sosele, drogurile, furturile, crimele...
In ce priveste manipularea creierelor cu ajutorul fricii e o regula primara ca cel mai puternic papa tot, iar ceilalti se tem de puterea lui....altfel nu l-ar lasa sa pape. N-ai putut sa fii acel puternic...plangi in continuare de frica lui...asta e!
Ai dreptate ca in orice clipa as da frau liber unor impulsuri, dar ca de frica unor pedepse ma abtin. Nu e rau sa fie niste reguli...macar stiu ca nici altul nu ma pocneste in plina strada, din acelasi motiv.

In alta ordine de idei...textul e bine scris dar as fi preferat sa uit de frica, citind o parodie in stil Saxon...
Citeaza Raspunde

Postat de Fosta membra Yuppy.ro pe 28 Decembrie 2010 la 18:37

interesant acel experiment cu puscariasii si gardienii
marian1986marius Avatarul lui marian1986marius
Citeaza Raspunde

Postat de marian1986marius pe 28 Decembrie 2010 la 18:39

De la: carla111, la data 2010-12-28 18:37:29interesant acel experiment cu puscariasii si gardienii

HO HO HHO HO !!!iete cine este pe aci' , helllooo!!
Citeaza Raspunde

Postat de Fosta membra Yuppy.ro pe 28 Decembrie 2010 la 19:04

De la: marian1986marius, la data 2010-12-28 18:39:19
De la: carla111, la data 2010-12-28 18:37:29interesant acel experiment cu puscariasii si gardienii

HO HO HHO HO !!!iete cine este pe aci' , helllooo!!

buna Marian !! ia spune de ce ti-e tie frica??
Citeaza Raspunde

Postat de Fosta membra Yuppy.ro pe 28 Decembrie 2010 la 19:09

mi-e frica de cataclisme, de dezlantuirea naturii, de razboi, de boala......si ar mai fi multe
Citeaza Raspunde

Postat de Fosta membra Yuppy.ro pe 28 Decembrie 2010 la 19:10

De la: Lt__Data, la data 2010-12-28 15:20:18
De la: Saxon, la data 2010-12-28 15:07:27

Ai citit tot?

Las ca-ti trece Cu asta micu oricum nu ai vorbit niciodata. Intra si el in vorba, si tu...stai jos si ja de aici

asa iti trece frica??
Saxon Avatarul lui Saxon
Citeaza Raspunde

Postat de Saxon pe 28 Decembrie 2010 la 19:24

I-auzi fraza zilei la mine: CURAJ! Vorbiti despre FRICA!
Citeaza Raspunde

Postat de Fosta membra Yuppy.ro pe 28 Decembrie 2010 la 19:39

De la: Saxon, la data 2010-12-28 19:24:09I-auzi fraza zilei la mine: CURAJ! Vorbiti despre FRICA!

e vorba ca nu le e frica...
...dar ai rabdare sa termine lumea de citit textul
Citeaza Raspunde

Postat de Fosta membra Yuppy.ro pe 28 Decembrie 2010 la 20:34

Specia umana e programata sa cunoasca frica; din punct de vedere anatomo-fiziologic avem un centru pt frica undeva in zona amigdalei si exista conexiuni nervoase ce conduc impulsul spre o regiune SNC specializata in acest sens.

Prin urmare e ceva normal. Long time ago am vazut un documentar in care prezentau comparativ activitatea cerebrala la oamenii normali si un lot de criminali in serie ...concluzia era legata tocmai de diferentele observate in aria ce controleaza frica.

sa nu mai bat campii recunosc, momentan am doua frici majore.
- de albine si viespi...sunt alergica si am avut o experienta cam urata
- cainii nevaccintati ...pt ca profilaxia antirabica e lunga si urata
Citeaza Raspunde

Postat de Fosta membra Yuppy.ro pe 28 Decembrie 2010 la 20:43

"Oamenii sint fricosi si milosi. Am preferat sa spun milosi decit pro'sti"

asta-i un subiect 'tare', dar nu ma risc la discutii cu tenta religioasa ...pana una alta, Romanica e tara in care boborul are multa incredere in biserici si popi
Citeaza Raspunde

Postat de Fosta membra Yuppy.ro pe 28 Decembrie 2010 la 23:34

De la: Oksana_, la data 2010-12-28 20:43:38"Oamenii sint fricosi si milosi. Am preferat sa spun milosi decit pro'sti"

asta-i un subiect 'tare', dar nu ma risc la discutii cu tenta religioasa ...pana una alta, Romanica e tara in care boborul are multa incredere in biserici si popi

eu n-am incredere in preoti....dar cred in cele sfinte...si m-au ajutat de foarte multe ori.
In ce priveste frica...nu fac ceva din frica ci pt ca "gandul aduce fapta"...odata implementata in creier, ideea de culpa te macina si lucreaza uneori fara sa stii... Eu o mai numesc " mustrare de constiinta"...altii apasare...sau pacate. Dar asta e valabil doar pt ca faci stiind ca nu e voie. Aia care n-au nicio "frica" n-au nici mustrari de constiinta.
Eiii..... e mult de discutat despre asta
Citeaza Raspunde

Postat de Fosta membra Yuppy.ro pe 28 Decembrie 2010 la 23:38

Si de cainii vaccinati nu ti-e frica?? E naspa cand te musca un caine fara carnetr de sanatate la el
Citeaza Raspunde

Postat de Fosta membra Yuppy.ro pe 29 Decembrie 2010 la 09:13

mi-e frica sa nu raman inzapezita pe drum...sau sa ma ratacesc pe munte.....
Citeaza Raspunde

Postat de Fosta membra Yuppy.ro pe 29 Decembrie 2010 la 12:15

in cultura noastra romaneasca exista de toate;frica de lup,de dumnezeu,de ingrasat,etc...in schimb daca te uiti la harry potter ai sa vezi ca axista o categorie numita
*INCUIATI* ...subtil,nu?mie personal imi este frica ca LUMINATII sunt pe cale de disparitie si e vai de cei ce raman....la noi...
Citeaza Raspunde

Postat de yuppiy_ta pe 29 Decembrie 2010 la 13:49

Mi=e frica de gandaci, serpi, de oamenii prosti, de hienele bipede vaccinate, de hoti, mincinosi,criminalii lobotomizati....
Citeaza Raspunde

Postat de Fosta membra Yuppy.ro pe 29 Decembrie 2010 la 13:57

De la: yuppiy_ta, la data 2010-12-29 13:49:06Mi=e frica de gandaci, serpi, de oamenii prosti, de hienele bipede vaccinate, de hoti, mincinosi,criminalii lobotomizati....
Multe fobii mai ai!
De mos Craciun nu ti-e frica?
Citeaza Raspunde

Postat de Fosta membra Yuppy.ro pe 29 Decembrie 2010 la 13:59

De la: carla111, la data 2010-12-29 09:13:43mi-e frica sa nu raman inzapezita pe drum...sau sa ma ratacesc pe munte.....

Carla nu mai pleca singura la drum!
Ma ofer eu sa te-nsotesc!
Citeaza Raspunde

Postat de yuppiy_ta pe 29 Decembrie 2010 la 14:00

De la: CRITEO, la data 2010-12-29 13:57:41
De la: yuppiy_ta, la data 2010-12-29 13:49:06Mi=e frica de gandaci, serpi, de oamenii prosti, de hienele bipede vaccinate, de hoti, mincinosi,criminalii lobotomizati....
Multe fobii mai ai!
De mos Craciun nu ti-e frica?

nu ca el e baiat smart!
Citeaza Raspunde

Postat de yuppiy_ta pe 29 Decembrie 2010 la 14:04

Fiindca dragostea si frica rareori convietuiesc, suntem nevoiti sa alegem una dintre ele, asa ca este mai sigur sa fii temut, decat iubit. Frica o poti controla, iubirea nu”.Machiavelli
Citeaza Raspunde

Postat de Fosta membra Yuppy.ro pe 29 Decembrie 2010 la 14:05

in timp ce citeam ,,despre FEAR,,mi-a venit in minte o intamplare petrecuta cand eram pustan...ne adunam toti copii din cartier la joaca si cateodata ne mai tineam si de glume proaste...una din ,,glume,, era sa mergem toti la un apartament si sa batem la usa iar apoi sa fugim.faza a fost ca odata, in timp ce fugeam pe scari in inghesuiala m-a ajuns proprietarul si mi-a dat una la fund ...de frica am facut pe mine ceilalti copii nu m-au vazut ca din fuga,imbulzela am tinut directia casa...m-am schimbat si am iesit iar la joaca... ...ce tie si cu frica asta!?!...inca ceva...nu am mai povestit la nimeni pana acum patania asta...
Citeaza Raspunde

Postat de Fosta membra Yuppy.ro pe 29 Decembrie 2010 la 14:19

De la: yuppiy_ta, la data 2010-12-29 14:04:34Fiindca dragostea si frica rareori convietuiesc, suntem nevoiti sa alegem una dintre ele, asa ca este mai sigur sa fii temut, decat iubit. Frica o poti controla, iubirea nu”.Machiavelli

Da, insa in Biblie parca scrie ca dragostea alunga teama(frica)
Citeaza Raspunde

Postat de Fosta membra Yuppy.ro pe 29 Decembrie 2010 la 14:32

De la: carla111, la data 2010-12-28 23:34:20
De la: Oksana_, la data 2010-12-28 20:43:38"Oamenii sint fricosi si milosi. Am preferat sa spun milosi decit pro'sti"

In ce priveste frica...nu fac ceva din frica ci pt ca "gandul aduce fapta"...odata implementata in creier, ideea de culpa te macina si lucreaza uneori fara sa stii... Eu o mai numesc " mustrare de constiinta"...altii apasare...sau pacate. Dar asta e valabil doar pt ca faci stiind ca nu e voie. Aia care n-au nicio "frica" n-au nici mustrari de constiinta.
Eiii..... e mult de discutat despre asta

Pt mine frica nu e un argument care sa ma determine ori ,dupa caz, sa ma impiedice in a face ceva. Culpabila o fi varsta cu elanul si naivitatea celor 20 si un pic de ani.
Mintea mea functioneaza dupa sistemul raportului risc/beneficiu pe care il fac ante factum. Daca prevad avantaje psihice, fizice, etc ...atunci ma oblig, imi dau un calcai in dos, ma pun singura in fata faptului incat sa nu mai pot da inapoi sau rog pe cineva care tine la mine sa ma "scuture"bine daca constata ca ma abat de la planul initial.

Mustrarile de constiinta sunt un lux.Nu mi-l permit in 99%cazuri ,caci ispravile mele facute in prezenta/absenta fricii au fost o alegere constienta. Am si gresit. Sa-mi fie de bine; prostia si neatentia se platesc. Iar constiinta mi-o imaginez ca pe o camera cu usi etans, geamuri termopan si obloane opace. Cand adulmec un eventual 'pericol' le inchid ,din reflex :)

Publicitate Kuponiada.ro

Postat foarte recent

Alege una din gentile David Jones Summer (White sau Black) la doar 32 lei in loc de 90 leiPromotia zilei pe Kuponiada.ro
Alege una din gentile David Jones Summer (White sau Black) la doar 32 lei in loc de 90 lei
Pagini: 1 2 3 4 5 6 7 >>
Sari la pagina:

Intra in contul tau

Info
X
info