Ce asteptari am de la prima casa 4...?
Pagina 1 din 1

Toate forumurile » Diverse » Ce asteptari am de la Prima Casa 4...? » Pagina 1 din 1

Iulian_ionescu Avatarul lui Iulian_ionescu
Citeaza Raspunde

Postat de Iulian_ionescu pe 5 Aprilie 2011 la 12:26

Deschid acest topic pentru ca vreau sa discut despre subiectul Prima Casa.

Inainte de toate vreau sa invit, daca sunt printre voi, pe toti aceia care au accesat deja un imprumut prin Prima Casa, sa comenteze si sa impartaseasca din experientele personale ca sa putem sa ne facem si noi o parere. Asadar, cine vrea sa impartaseasca experiente din "interior" as vrea sa stiu.

Acum, vad ca se tot discuta despre Programul Prima Casa 4 si vad ca se tot aduce in prim plan faptul ca prin acest program o sa se reuseasca stagnarea preturilor la imobile.
Intrebarea mea este, oare nu cumva preturile sunt deja prea mari? Sa fim seriosi, cine isi permite in ziua de astazi sa dea 85.000 de euro pe un apartament? Mai degraba, daca vrem sa comparam preturile cu alte capitale europene, hai sa ne uitam la Roma, sau Paris, unde un apartament similar este cam max 70,000 de euro.
kitiduru Avatarul lui kitiduru
Citeaza Raspunde

Postat de kitiduru pe 6 Aprilie 2011 la 16:14

Da ai dreptate,mi se pare o exagerare a preturilor.Eu unul personal daca as avea banii acestea mi-as face o casa.Si eu am contactat un credit prin Prima Casa,am facut dosarul complet si astept ordonanta guvernamentala,ca sa mi dea banii
fefic Avatarul lui fefic
Citeaza Raspunde

Postat de fefic pe 6 Aprilie 2011 la 21:22

vreau sa te intreb referitor la asteptarea ta... ai deja un contract sau un precontract facut cu vreo persoana? si daca ai e cumva cu persoana fizica sau persoana juridica. eu am profitat printre primii dde acest program. vreau sa zic, ca nu cunosc noile modificari dar ce privea atunci chiar am studiat problema, mai mult decat trebuia chiar. si consider ca a fost o investitie perfecta, ce e drept era totul al dracului de bine sincronizat cu propritarul, banca , si fondul de garantare, si bine inteles certitudinea de baza ca trebuie sa fi eligibil pt acest credit. oricum cunosc situatii cand vanzatorul i-a tras tzeapa cumparatorului cu avansul deoarece acesta nu a prevenit sa mentioneze in antecontract ca: ce se intampla in cazul in care nu se da raspuns de la fondul de garantare sau ce se intampla in cazul in care se intarzie ca si in multe cazuri din prima casa 1 cand tocmai aceste intarzieri au generat pierderea avansului de catre multi romanasi deai nostri neexperimentati si atrasi de catre dobanda cu ADEVARAT AVANTAJOASA fara gluma, pierzandusi banutii de avans stransi cu truda. Sunt multe aspecte inca, insa multe aspecte inca, nici aia nui totuna de la ce persoana iei :fizica sau juridica adica locuinta noua. tre sa citesti contractul bine indiferent cat dureaza si banca sa iti explice clar anumite lucruri pe care nu are interesul sa le spuna deoarece ar scadea increderea. cum ar fi de exemplu iin cazul unei rambursari rapide a unei sume mai mari... de regula asta ar trebui sa se scada din suma aprobata de fondul de garantare, si nu din suma finala cu dobanda calculata de banca ;) . bafta la toti si daca va bagati singurei cititi al dracului de bine tot si bafta. ;)
Iulian_ionescu Avatarul lui Iulian_ionescu
Citeaza Raspunde

Postat de Iulian_ionescu pe 7 Aprilie 2011 la 15:41

multumesc pentru informatii! Apreciez. Asta asteptam. pareri din interior
tinaru Avatarul lui tinaru
Citeaza Raspunde

Postat de tinaru pe 8 Aprilie 2011 la 15:35

Eu mi-am luat. La precontractul cu fostul proprietar am prevazut ca in cazul in care ma razgandesc si nu mai vreau ap. lui ii ramane avansul, daca se razgandeste el va trebui sa-mi dea inapoi dublul avansului, iar daca nu mi se aproba creditul imi returneaza banii.
yuppy017975 Avatarul lui yuppy017975
Citeaza Raspunde

Postat de yuppy017975 pe 15 August 2011 la 22:37

Eu am depus dosarul pr prima casa 4 la CEC de o luna!
Sapt trecuta mi s-a spus ca este aprobat de fond si ca acum trebuie sa asteptam sa vina contractul de la fond. De la banca mi s-a spus ca vine in 10 zile. Voi aveti idee daca este asa s-au dureaza mai mult?
cristi_09 Avatarul lui cristi_09
Citeaza Raspunde

Postat de cristi_09 pe 14 Ianuarie 2012 la 07:18

buna poti sa mi spui te rog daca ai primit creditul de la cec prima casa si cum ti se pare? as fi interesat si eu de acest credit .multumesc
Fosta membra Yuppy.ro Avatarul lui Fosta membra Yuppy.ro
Citeaza Raspunde

Postat de Fosta membra Yuppy.ro pe 1 Februarie 2012 la 17:43

buna seara,vreau si eu sa-mi cumpar un apartament prin acest program si nu stiu cum ar fi mai bine sa iau credit ,in lei sau euro,pt ca eu sunt platit in lei si care banca vi se pare mai avantajoasa...merci si o seara buna
Fosta membra Yuppy.ro Avatarul lui Fosta membra Yuppy.ro
Citeaza Raspunde

Postat de Fosta membra Yuppy.ro pe 1 Februarie 2012 la 18:08

mai am o nelamurire;de ex:daca iau un credit de 35000 euro esalonat pe 25 ani cu dobanzi cu tot ajunge la 70000 euro iar eu peste 5 ani merg la banca cu 10000 euro din care suma mi se scade? merci..
FLOARE_DE_MARTIE Avatarul lui FLOARE_DE_MARTIE
Citeaza Raspunde

Postat de FLOARE_DE_MARTIE pe 1 Februarie 2012 la 22:44

De la: geo_geo, la data 2012-02-01 18:08:07mai am o nelamurire;de ex:daca iau un credit de 35000 euro esalonat pe 25 ani cu dobanzi cu tot ajunge la 70000 euro iar eu peste 5 ani merg la banca cu 10000 euro din care suma mi se scade? merci..

Adica faci rambursare anticipata. Suma se scade din credit din cei 35.000 apoi ai mai multe variante : ori ramai in continuare cu aceeasi rata si scade perioada de rambursare, ori ceri reesalonare creditului si scade rata. Cel mai bine vorbeste cu ofiterul de credite de la banca. Fiecare banca are regulile ei. Succes !!
tinaru Avatarul lui tinaru
Citeaza Raspunde

Postat de tinaru pe 2 Februarie 2012 la 23:34

La orice credit se plateste intai dobanda si apoi banii pe care i-ai luat. Daca platesti o anumita suma poti cere 1. scaderea duratei creditului (si ar trebui sa scada usor si dobanda-in loc sa platesti dobanda 35000 sa fie sa zicem 34500)
2. scaderea ratei creditului (o mai mare usurinta de a plati rata ulterior dar platesti aceeasi dobanda).

yuppy019420 Avatarul lui yuppy019420
Citeaza Raspunde

Postat de yuppy019420 pe 15 Martie 2012 la 00:33

12 februarie - trimis mail vreau sa vad apartament

15 febr - vazut apartament

16 febr depus acte firma

17 febr scos acte firma + mers la banca BRD - deschis dosar

21 februarie - avans + antecontract + evaluator

22 februarie - carte funciara + achitat factura evaluator

23 februarie - plecat dosar in backoffice

27 februarie - plecat dosar la fond

28 februarie ajuns dosar la fond

vineri - 9martie- 7 zile - primit accept fond

luni, 12 martie - semnat contract vanzare-cumparare

procesul a durat aproape o luna de zile
Publicitate Kuponiada.ro

Postat foarte recent

Alege una din gentile David Jones Summer (White sau Black) la doar 32 lei in loc de 90 leiPromotia zilei pe Kuponiada.ro
Alege una din gentile David Jones Summer (White sau Black) la doar 32 lei in loc de 90 lei

Intra in contul tau

Info
X
info