Rade ciobul de oala sparta ! Rad de noi si ne aseamana cu tiganii si nu se uita la ei ! Din " marea natie de partizani " , au ajuns o natie de indo-africani ! Nu vad ca romanul e tolerant , prea tolerant cateodata , si problema pe care o avem noi cu romi , nici macar nu sunt in stare sa o gestioneze ,in marea democratie occidentala ! Ce nu stiu ei ca asta e inceputul , si vorba romanului " cine seamana vant va culege furtuna " ! Ce ar trebui sa facem noi ? Sa fim mai patrioti , sa preferam produsele romanesti ( incepand da la vinuri si terminand cu gemurile romanesti ) , iar atunci cand trebuie sa alegem intre produse , sa le preferam pe cele produse la noi , in defavoarea celor care au ridicat bunastarea altora ! Sa va ganditi la producatorii care au preferat sa plece din Romania si au preferat statele vecine , sau cele asiatice , si prin reclame incearca sa ne convinga sa le cumparam produsele ! Banii pot fi arma noastra , nu le intrati in hipermarketuri , nu le cumparati sampoanele , vopseaua de par ,pasta de dinti , vinurile , etc ! Din pacate , va trece mult timp pana o sa fim in stare sa facem asa ceva ! In vara fiind intr-o excursie in Bulgaria , am realizat cat de patrioti pot sa fie ! Cumpara produsele lor , legume , dulciuri ,bere, vinuri etc . Romanii care au fost in Bulgaria sau Serbia pot sa va confirme cele spuse ! In statiunile lor gasesti in mod special produsele lor ( dulciuri , vin , bere , alcool , suveniruri , etc ), iar orice stanca sau prostioara este obiectiv turistic organizat in care sigur va trebui sa lasi ceva banuti ! Un alt exemplu ,pe care multi nu-l stiu , la granita cu Ungaria , mai ales cei care sunt de etnie maghiara , se duc in Ungaria si isi consuma salariile si veniturile pe consum in tara vecina ! Asa traieste turismul Ungariei : cu bani din Romania ! Este adevarat ca aceleasi ape termale sunt si in Romania , dar noi nu prea suntem in stare sa ridicam totul la standardele lor , dar o crestere a cererii in Romania , poate ar determina pe investitori sa investeasca in Romania !