In Romania,chiar daca vrei sa faci cu adevarat sa faci ceva nu prea poti mare lucru.Poate imi spui tu ce procent din tinerii ramasi in tara au o casa,o masina si un serviciu care sa le permita un trai decent,nu de supravietuire.Nu toti care pleaca afara spala toalete sau se injosesc.Depinde cum pleci afara si ce ti-ai propus sa faci.Oricum,fata de cum se traieste in tara,intr-o lume plina de intrigi,invidie,nesimtire si prostie la tot pasul,acolo cel putin fiecare isi vede de patratica lui,si nimeni nu-ti lezeaza demnitatea.Sunt unii care pleaca afara,gandind ca ii asteapta cainii cu covrigi in coada,sau unii care pleaca la furatori alte lucruri care ne pun intr-o lumina proasta.Asta este vina celor care dorm in vesnica nesimtire a mandatului de 4 ani de demnitari si care sunt preocupati cum sa toace banii nerambursabili de la UE,pe proiecte de dezvoltare rurala,etc,atribuind lucrarile clientelei politice.In opinia mea ,orice cetatean roman ,care a savarsit o infractiune pe teritoriul unui alt stat ar trbui sanctionat imediat cu retragerea unor drepturi civile,de care altfel acela se bucura si ,inclusiv interdictia de a parasi tara,folosindu-i pentru faptele lor la munci in folosul comunitatii,asa cum folosea in epoca Ceausescu.statul totiiboschetarii si rapandulele la munca la Canalul Dunarea_Marea Neagra.Eu am plecat trei ani la rand la munca ,pe baza de contract si din salariu castigat,plateam chiria,traiam,ma plimbam cu sotia,ptr ca am plecat amandoi si puneam si bani deoparte,suficient de multi.Degeaba pleci afara si cand dai de bani,ii bei,si ii irosesti fara rost.De cand ne-am intors in tara asta de doi bani,nici pe sfert nu-mi mai permit ceea ce imi permiteam afara,si ma gandesc puternicla faptul ca in scurt timp sa ma retrag inapoi acolo(Anglia),pentru ca oamenii sunt extrem de politicosi si toleranti,nu ca in Romania.Astaeste,de ce sa muncesc pentru a contribui la prosperitatea tarii asteia si sa nu ma gandesc doar la familia mea.Asa ca ,daca aveti unde va duce afara,nu ezitati,romanii sunt bine vazuti,fiid oameni muncitori,dand deoparte tiganii plecati la cersit,prostitutie si alte asemenea lucruri,astia ar trebui izolati,nu toti,ci numai cei care fac asemenea fapte antisociale.