hai sa o luam mai simplu.
Mi se pare normal ca daca iti permiti, sa-i iei o masina copilului tau la 18 ani, dar nu un BOLID. Perioada cea mai periculoasa mi se pare la un an dupa ce ti-ai luat carnetul. Te simti confortabil la volan, ai dat jos semnele, si te crezi sofer. Totusi n-ai inca reflexele solide. Regula numarul doi e "ti-ai busit masina ta, pe a doua ti-o cumperi singur".
femeile in general sunt mai fricoase (nu ma injurati, stati sa vedeti unde vreau sa ajung). pentru ca tot barbatii vor una feminina.. una careia sa-i fie frica sa doarma singura, sa ii fie frica sa mearga singura pe strada etc. ca sa poata ei sa se simta mari si tari. Prietena mea e de la litere. ii vad colegele des, si pot spune destul de sigur ca majoritatea sunt niste tipe care mai mult sau mai putin intentionat pozeaza in neajutorate. acuma ia-le, pune-le la volan si vezi ce fac, ca doar n-or sa-si iasa din rol, si acolo se vor speria.
sunt foarte multe femei care nu au (sau nu le intereseaza sa aiba) cunostinte tehnice. sunt tot atat de multi barbati in situatia asta. acestor persoane daca le dai masina pe mana, e posibil sa nu inteleaga pe indelete ca nu tre sa "caraie" cutia de viteze cand schimbi.. ori nestiinta asta provoaca "distrugeri".
pe de alta parte: cunosc doua tipe "bune", blondute, subtirele, zambet de milioane, care se baga in mijlocul intersectiei, zambesc frumos in stanga si-n dreapta, si fac stanga... si o fac intentionat, pentru ca stiu ca ceilalti le scuza "e femeie dom'le! ce vrei mai mult de la ea.."
Asadar e greu de spus daca femeile sunt mai apte decat barbatii sau nu.. pentru ca nu asa se pune problema.. multe femei profita de statutul asta si se baga in trafic, iar altele se inraiesc si mai tare la volan si dau lectii tuturor barbatilor. Alte abureli nu mai conteaza (cum ar fi tampenia aia ca femeile nu vad bine in spatiu si de-aia nu parcheaza cum trebuie :)) ).
numai bine,
Radu
PS. mec2, de mult nu te-am mai vazut pe aici.. cum mai esti? vezi ca e nazistu undeva pe forum si are nevoie de 2 vorbe bune.. l-am mai vazut si pe casperphantom dar foarte rar...