De la: ady_acer, la data 2008-09-19 18:29:54Multi barbati privesc femeile intr-un mod urat, de cele mai multe ori datorita experientelor avute. Esecurile in agatat, tradarile
sentimentale, abandonul de catre iubita, etc, lasa mari sechele, mai ales daca au loc in perioada adolescentei. De aici ideea unor barbati ca femeile sunt o prada, trebuie dominate draconic, tinute sub papuc, etc.
Pe de alta parte si pe buna dreptate de altfel, femeile care cad "victime" acestor barbati "inraiti", sunt la randul lor "inraite" si astfel prostia se perpetueaza. De multe ori uitam ca suntem OAMENI inainte de a fi barbat sau femeie. Ne lasam 100% dominati de instinct pt ca... pare a fi mai comod.
Trebuie sa recunosc faptul ca si eu am facut parte din categoria barbatilor inraiti. Anumite deceptii m-au transformat intr-un misogin profesionist. Cu timpul insa am observat, chiar in anturajul meu apropiat, ca totusi exista cupluri care o duc foarte bine.Ceea ce am abservat la acele cupluri era ca barbatul era cel care facea regula jocului, insa o facea intr-un mod politicos si elegant. Din discutiile pe care le-am avut atunci cu un asemenea tip, am ramas perplex sa constat ca acesta nu avea nici o urma de misoginism ci, din contra, iubea si respecta femeile in general. Nu parea deloc genul de baiat "rau" si asta m-a surprins cel mai
mult, intrucat eram convins ca doar baietii "rai" pot tine o femeie. In schimb, tipul stia cand sa fie dragut cu prietena lui si cand sa fie ferm. Mi-a zis atunci ca nu tolereaza comportamente absurde din partea prietenelor lui si nu ezita sa le spuna acest lucru intr-un mod cat de direct. L-am intrebat desigur: "Dar ce faci daca femeia te amenita cu despartirea?" iar el a raspuns f calm: "Ma despart imediat de ea."
Acela a fost momentul cand am inteles ideea: Tipul era independent cu adevarat. Nimic nu il putea ingradi sau limita si tocmai acest lucru il facea irezistibil in ochii femeilor.
Astfel am inteles in final ca nu femeile din viata mea nu erau rele ci ca eu le facusem asa datorita atitudinii de catelus pe care am avut-o. Deasemenea am inteles ca nu trebuie sa cazi in extrema baiatului "rau" ca sa atragi si sa pastrezi o femeie, ci sa fii cel mult o provocare pt ea.
Femeile isi testeaza constant partenerii. De multe ori o fac inconstient. Devin mofturoase, emit pretentii, flirteaza cu altii, etc. Un barbat care nu e ferm pe pozitie, e luat de fraier. Insa barbatul care e neafectat de comportamentul ei negativ... isi primeste rasplata
.
"Pe de alta parte si pe buna dreptate de altfel, femeile care cad "victime" acestor barbati "inraiti", sunt la randul lor "inraite" si astfel prostia se perpetueaza."
e foarte interesant ce ai zis !!! (scuze ca nu am putut raspunde mai repede) daca una sau mai multe experiente nasoale in dragoste sau in relatii il "inraieste" pe barbat (ca si pe o femeie, si o sa dezvolt si subiectul asta mai incolo) iar el face acelasi lucru cu urmatoarele din viata lui... ele sunt in mod clar victime... victime colaterale, nevinovate prin esenta, pentru ca nu e responsabilitatea ta trecutul celui de langa tine, ci a lui... daca barbatul refuza sa mai faca ceea ce el considera a fi greselile din trecut, si anume sa iubeasca, sa lase de la el, ca sa nu se repete istoria si sa nu sufere iar... ce e rau in asta? e rau daca cea de langa el il iubeste din tot sufletul si el ii face rau, e rau daca el se preface rece, dur, distant si indiferent doar ca sa nu-i arate ca o iubeste si prin asta isi face si lui si ei un rau... sunt de acord ca dupa un esec urat in dragoste te "auto-sigilezi" emotional, e o reactie normala, de supravietuire, ca atunci cand te ranesti la o mana in lupta si blochezi durerea ca sa poti continua, ca sa poti invinge... cine a zis ca totul e permis in dragoste si in razboi?
orice barbat are o urma de misoginism in el, si zic o urma pentru ca nu cred ca ne puteti uri cu adevarat... ne iubiti, ne adorati... ce naiba!

suntem divine, suntem fermecatoare, mai ales cand va iubim si va facem toate poftele si chiar ne intrecem pe noi insine sa va mentinem satisfacuti din toate punctele de vedere! cand prietena ta, care nu a gatit niciodata in viata ei, care nu a facut niciodata sex oral unui barbat, care nu a calcat o camasa, care nu a sters un praf la ea in camera vrodata, face astea pentru voi... ce mai puteti comenta?
intr-adevar, cred cu tarie ca cuplurile (scuzati cacofonia!) care sunt chiar bine, sunt asa pentru ca, vadit sau nu, barbatul este cel care comanda... atata timp cat el ii da ei siguranta ca face si ce vrea ea atata timp cat este in acord si cu dorintele lui, totul e bine. cred cu tarie ca femeile adevarate stiu si isi doresc sa fie, nu dominate, ci indrumate, ajutate de catre barbatul lor. prima data cand am vazut o chestie, acum ceva timp, am ramas contrariata: eram intr-un grup, in oras, la ziua cuiva de nastere, urma sa se mai desfasoare a 2a parte a petrecerii intr-un club si sarbatorita isi invita prietena sa vina si ea acolo, prima ei reactie a fost sa se uite catre prietenul ei, timp de cca. 30 de secunde s-a uitat la el fara sa scoata un cuvant, abia cand el e dat o data din cap afirmativ i-a raspuns prietenei ca "da, VOR veni si EI in club". eu care eram singura pe atunci, ma miram nevoie mare la reactia fetei... pana cand mi s-a intamplat si mie acum cateva seri

a foat o reactie instinctiva, negandita, inocenta... am stiut din clipa in care m-am cuplat cu prietenul meu ca el va "conduce vaporul", dar nici o clipa nu m-am gandit cat de frumos se simte, cat de frumos s-a simtit pentru mine ca aveam cu cine sa ma consult si ca eram pe aceeasi lungime de unda... fara cuvinte. cu toate ca in general (sau mai bine zis, pana la el) eu eram cea care se impunea si vointa mea trebuia implinita. cred ca am si avut parte de barbati (hmmm... baieti) care nu au stiut sa-si ia rolul in serios, probabil de asta nici nu au ramas prea mult prin preajma mea, ma plictiseam dupa un timp

nu ma condamnati, era ceva normal, cred ca si voi cand vedeti ca nu e ceva deosebit acolo sau macar interesant alaturi de o tipa nu ramaneti prea mult cu ea...
si aici citez din nou "Ne lasam 100% dominati de instinct pt ca... pare a fi mai comod."
totusi... "tipul stia cand sa fie dragut cu prietena lui si cand sa fie ferm. Mi-a zis atunci ca nu tolereaza comportamente absurde din partea prietenelor lui si nu ezita sa le spuna acest lucru intr-un mod cat de direct. L-am intrebat desigur: "Dar ce faci daca femeia te amenita cu despartirea?" iar el a raspuns f calm: "Ma despart imediat de ea."
ok.. "comportamente absurde din partea prietenelor lui"... prietenele lui sunt femei, deci in nici un caz nu s-ar fi abtinut de la comportamente absurde

nu e normal asa ceva!

crede-ma!

eu inca ma uit la mine si imi aduc aminte cand l-am prins pe pr meu cu un id de mess secret si cu cont pe hi5.ro unde trimitea mesaje gen "vreau sa te cunosc mai bine" tuturor panaramelor de pe acolo, cu cat era aia mai pitzipoanca, cu atat mai multe mesaje ii trimitea

Sceeeeena de gelozie, sa vezi la mine

, bine nu chiar gelozie ci mai degraba dezamagire, ma simteam mai nasol ca s-a ascuns de mine cu id-ul si ca facea avansuri unor tipe de nici 2 lei jumate, cu poze cu sanii si fundul in prim plan ("Close up, please!!!") nu am inteles si nu o sa inteleg niciodata chestia asta la un barbat... nu o inteleg la mine cand ma uit la una buna pe strada

dar asta macar m-a ajutat sa nu-l condamn prea tare, doar sa-i atrag atentia ca sunt destul de perspicace si ca de la o simpla chestie banala imi pot da seama de tot firul povestii... si ca nu e cazul sa se ascunda... sau in orice caz, daca tot se ascunde, sa o faca naiba mai bine!!!!!!!!!!!!!!

oricum, el se amuza cand vede ca ma prind de intentiile lui tendentioase si incepe sa rada, si atunci rad si eu... un ras mai printre dinti

, dar in fine...
acum, i-am dat de multe ori de inteles ca vreau sa o terminam atunci cand ne certam mai nashpa, dar el stia ca nu era ceea ce vreau cu adevarat si mai ales nici el nu vroia, asa ca nu se renunta asa usor la ceva bun, doar pentru ca intr-o clipa de furie spui faimoasele cuvinte: "vreau sa ne despartim!" el, daca chiar tine relatia si femeia lui in frau, trebuie sa fie mai cerebral atunci, sa cantareasca daca e mai important ca ea a rostit cuvintele sau ca le-a spus pentru ca a suparat-o! daca se tine de ideea pe care si-a format-o cum ca: "daca femeia te amenita cu despartirea? Ma despart imediat de ea." sau daca isi analizeaza si ceea ce simte pentru ea!
"Acela a fost momentul cand am inteles ideea: Tipul era independent cu adevarat. Nimic nu il putea ingradi sau limita si tocmai acest lucru il facea irezistibil in ochii femeilor." NOPE! gresit! total gresit! femeile se tem de barbatii prea independenti pentru ca undeva in ele o voce mica de tot le va spune mereu: "barbatul de langa tine trebuie sa-ti apartina, si tu lui!" si in cazul in care vede ca el nu apartine nimanui si implicit nimeni nu-i apartine, pentru ca el nu vrea sa se lege, nu constituie un "candidat" potrivit. ideea e ca te poti darui cuiva, dar daca acel cineva fie primeste dar nu da nimic inapoi, fie refuza tocmai ca sa nu se simta obligat si sa trebuiasca sa dea ceva in schimb, porcesul nu e reciproc si deci nici complet... e ceva ce sta in aer, sau cum zice o pr de-a mea... in plop! genul asta de atitudine e ok pe termen scurt, dar nici o femeie nu sta langa un om care nu-i da macar SENZATIA ca-i apartine lasand sa se inteleaga ca a primit bucuros ceea ce i s-a oferit si ca e multumit. tocmai de asta trebuie sa se simta acel "click", vb cuiva (ca nu-mi place sa-mi insusesc ideile altora) "sa o spuna fara a o spune"
"Astfel am inteles in final ca nu femeile din viata mea nu erau rele ci ca eu le facusem asa datorita atitudinii de catelus pe care am avut-o." CORECT! dar baga de seama ce ai zis mai sus cu barbatii "inraiti" care inraiesc la randul lor alte femei... deci e valabila ideea si viceversa. continui a cred ca ceea ce te face cine esti sunt oamenii pe care-i intalnesti si care lasa o amprenta asupra ta. eu nu mai sunt la fel ca inainte sa-l cunosc pe pr meu, nu sunt la fel acum si o sa fiu si mai altfel atunci cand el nu va mai fi in preajma mea, sau atunci cand va trece si mai mult timp peste relatia noastra. te schimbi constant pe parcurs,

de asta multi se plang "nu mai e femeia care era la inceput", "nu mai e barbatul pe care il stiam". dar nu stiu daca macar un sfert din ei realizeaza ca cel de langa fie este ceea ce este acum, in momentul de fata, datorita sau din cauza lor, fie nu au reusit sa-l marcheze cu nimic si ei au evoluat si nu li se mai pare ca sunt compatibili cu ceea ce a ramas a fi cel de langa. e ca atunci cand un barbat devine in timp foarte bogat, umbla in cercuri selecte, se cizeleaza, iar sotia lui ramane la fel de simpla si modesta cum era cand s-au casatorit. poate fi ca el nu a stiut sa o aduca la acelasi nivel, ca nu i-a aratat cine e in anumite momente, cum se dezvolta, ce a invatat de la altii sau trecand prin experiente prin care ea nu a trecut, ca nu i-a indicat incotro sa mearga ca sa se intalneasca din nou, pentru ca poate a fost prea preocupat de el insusi... sau poate ca ea nu a vrut sa se schimbe, nu a vrut sa-l urmeze, a vrut sa se pastreze cum era, poate pentru el... sau poate pentru ea...

dar de aici si incompatibilitatea... poti sti cum a fost un om, poti simti cum este el in prezent, dar nu sti ce o sa devina... asa ca daca iubirea e destul de puternica si trece peste bariere de genul servici, copii, rutina, micsorarea comunicarii in cuplu, a sexului (care are rolul sa te apropie), atunci se poate sa vezi, sa anticipezi sau macar sa urmaresti schimbarile partenerului si sa decizi daca il urmezi in ele, daca sunt compatibile cu personalitatea ta deja formata... asta cere deschidere si dorinta de a ramane cu cel la care tii...
cred ca problema este ca suntem prea distrasi de regulile vietii, dar si de cele pe care ni le impunem noi insine... sa nu trecem peste un principiu important al nostru, sa nu facem ceva ce ar putea fi condamnat de catre societate... dar cred ca doar asa stim sa traim viata asta... stim ca fara reguli, fara oameni care sa le respecte totul s-ar transforma intr-un haos... si ne este teama de haos... si ne-am obisnuit cu asta! e o regula sa nu fii moale cu o femeie altfel si-o ia in cap, e o regula sa nu cedezi barbatului din prima ca sa nu si-o ia el in cap...

bine ca..exceptiile tot confirma regula
deci... DA! Femeile isi testeaza constant partenerii. DA! De multe ori o fac inconstient. DA! Devin mofturoase, emit pretentii, flirteaza cu altii, etc. DA! Un barbat care nu e ferm pe pozitie, e luat de fraier. DA! Insa barbatul care e neafectat de comportamentul ei negativ... isi primeste rasplata... zici???
deci..cum sta treaba? De ce majoritatea barbatilor percep femeile intr-un mod urat??? ca tot nu mi-ati raspuns la intrebare!