Apropo de aceasta tema am un lung mesaj si vreau sfaturi. In fata mea si-a deschis sufletul un barbat care avea, intr-adevar, ceva probleme in viata sa personala. Haideti sa va descriu pe scurt despre ce este vorba, pentru ca mai apoi sa prezint si concluziile la care am ajuns. El este un tip dragut, inteligent, atragator, cu sarm. Marturiseste ca inca din studentie a reusit sa starneasca anumite invidii din partea colegilor, deoarece dintotdeauna i-au placut femeile. Colegii l-au simtit ca pe un potential pericol si l-au marginalizat, ceea ce l-a facut sa sufere. Mai tarziu s-a însurat, a avut importante realizari pe plan profesional, are un copil, dar si-a continuat si stilul aventuros de viata. La un moment dat, persoana, in varsta de vreo 45 de ani, intalneste o femeie care-i devine amanta si care incearca prin diverse mijloace, nu tocmai ortodoxe, sa-l desparta de sotie. Din cate mi-am putut da seama, desi nu mi-a spus, el a iubit-o mult pe acea femeie, insa respectiva mai avea inca doi iubiti in afara de el, iar aflarea vestii a insemnat sfarsitul relatiei si suferinta din partea lui. Pe de alta parte, sotia, afland ca el are o amanta, cum reactioneză? Uluitor dupa parerea mea: ramane insarcinata ca sa-l lege, sa fie sigura ca nu va baga divort, deși el, la o anumita varsta si avand deja, nu-si mai dorea copii. Motivul? Ea nu voia sa piarda statutul sau de doamna si avantajele materiale cu care era obisnuita, crede el. Prostia, cred eu, pentru ca numai asa nu se procedeaza, iar prin faptul ca toata lumea cunoaste adevaratele motive, tocmai statutul de doamna demna a fost pierdut.In urma celor intamplate, corelate si cu un esec neasteptat in cariera, pentru el intervine depresia. Desi n-ar vrea s-o recunoasca. Practic, cu alte cuvinte, in loc sa devina director, devine din nou tata. Ca sa iasa din respectiva stare, dar si ca sa-si demonstreze poate siesi (poate chiar si prietenilor) ca este totusi barbat si ca situatia nu i-a scapat total de sub control, respectivul, ce face? Isi gaseste, chiar si in aceste conditii, dificile am spune, o alta amanta. Mai tanara, evident, care, fire liberă, cu oroare fata de casatorie, dar cu bun simt, se indragosteste de el. Pe parcurs, afla intreaga situatie si, in loc sa se revolte, incearca sa-l sustina moral. El este dezamagit, obosit, incepe sa-si puna tot felul de intrebari legate de lume si-si pierde increderea in sine, desi in niciun caz nu vrea sa afiseze acest lucru. Concluziile mele: ea, sotia, daca intr-adevar l-ar fi iubit, ar fi suferit la aflarea vestii ca el are o amanta. Nu inteleg si nici nu am mai intalnit pana acum pe cineva care sa se lase cu buna stiinta inselat fara sa sufere decat daca nu punea prea mult pret pe respectiva relatie, ceea ce nu era cazul, fiindu-i sotie. In al doilea rand, chiar daca sa presupunem nu l-ar fi iubit, ar fi fost o chesiune de orgoliu, pe care, se pare, ca persoana in cauza nu-l are. Ea ramane planificat insarcinata si-si ascunde sarcina in primele luni. In al doilea rand, el, in opinia mea, isi bate joc de toate femeile pe care le are, tratandu-le, prin atitudine, cu dispret. El spune ca a mai avut in timpul casatoriei si alte relatii, iar toate femeile au sfarsit prin a-l uri. Se mira de acest lucru, dar nu e deloc de mirare. Daca sotia, cu vreo 10 ani mai tanara si-a imaginat ca ramanand insarcinata pentru a doua oara, desi el a trecut de-o anumita varsta si nu-si mai doreste copii, il va determina, in sfarsit, sa se potoleasca, s-a inselat, la randul ei, deoarece o astfel de persoana, in opinia mea, nu poate fi niciodata potolita. Mai ramane ca argument banii lui si stilul de viata inalt cu care respeciva se obisnuise, ceea ce este injositor si umilitor pentru ea. Sa accepti sa te lasi calcata in picioare pentru bani, seamana putin a prositutie, cu care nu putem fi de acord. Mai departe, el, la aflarea vestii, cum reactioneaza? Exact pe invers decat ea si-a imaginat. Întrerupe relatia cu "paracioasa" care desi mai avea inca doua relatii se intalneste cu sotia, ii explica tot si-o ameninta c-o va desparti de sot si isi gaseste pe alta. Nu stiu daca s-a despartit de prima amantă pentru atitudinea ei fata de sotie. El spunea ca s-a despartit de ea in momentul in care a descoperit ca il insala. Pe de alta parte, el are grija s-o prezinte pe noua sa amanta pretutindeni, inclusiv sotiei. Nu stim daca stia a banuit sau nu cine este ea de fapt. Presupunem ca da. Cea de-a treia afla pe parcurs situatia lui si accepta sa continue relatia. Nu o inteleg nici pe ea de ce, deoarece, așa cum mi s-a spus, nu e genul de aventuriera, nu este intersata de banii lui (este o tanara directoare cu afacere proprie si castiga suficient), nu doreste sa se marite si nici nu are o parere buna despre barbati, in general. Pe de alta parte, ea il incurajeaza in afaceri si cariera, il sutine si colaboreaza din acest punct de vedere. Intrebarea mea fireasca la care, oricat am incercat, nu am gasit raspuns, este: ce ar trebui sa faca de aici inainte toate cele patru persoane amintite mai sus? Chiar va rog sa ma ajutati cu pareri si raspunsuri.