Ati versus nvidia
Pagina 1 din 1

Toate forumurile » Techno » Hardware » ATI versus Nvidia » Pagina 1 din 1

iancu1 Avatarul lui iancu1
Citeaza Raspunde

Postat de iancu1 pe 2 Iulie 2008 la 10:48

sa vedem pe cine simpatizati
Razvy Avatarul lui Razvy
Citeaza Raspunde

Postat de Razvy pe 27 Iulie 2008 la 13:19

Nvidia sunt cei mai tari....
wtf Avatarul lui wtf
Citeaza Raspunde

Postat de wtf pe 1 August 2008 la 00:15

NVIDIA au cele mai bune placi video, momentan! Dar, ultimile placi Radeon sunt super ok(cel mai bun raport pret/calitate). Plus, dupa ce vor lansa HD 4870 X2, AMD va deveni cel mai pun producator de placi video:)

La anu pe vremea asta o sa vorbim si despre Intel:)
sambarton Avatarul lui sambarton
Citeaza Raspunde

Postat de sambarton pe 17 August 2008 la 12:06

amandoua firmele sunt bune insa ati a oferit intotdeauna cele mai bune produse la capitolul pret/performanta
tiesto_xt Avatarul lui tiesto_xt
Citeaza Raspunde

Postat de tiesto_xt pe 9 Decembrie 2008 la 03:37

Nvidia is cele mai performante, dar daca iti pasa de claritate si detali Ati is cei mai buni, la un joc sau un soft d studio sau design vezi ce inseamna Ati
rap_boy Avatarul lui rap_boy
Citeaza Raspunde

Postat de rap_boy pe 11 Decembrie 2008 la 09:36

Desi s-au ridicat greu, si Nvidia a dominat piata foarte mult timp, prefer ATI peste Nvidia orisicand. Am avut ati timp de 6ani de zile. Cum am luat si eu odata un Nvidia, pok s-a stricat repede de la jocuri Deci prefer ATI pt ca au chipseturi grafice mult mai performante si mai bine realizate.
Cine a introdus primul varianta Crossfire? ATI
Cine a scos prima placa HD? ATI (care apropo sunt super smechere jucati un jok in hd si o sa va indragostiti extrem de repede de ele)

Cineva zicea odata, Nvidia sunt placi pentru gameri iar ATI sunt mai mult pentru editare grafica sau renderare...NOT ANYMORE Faceti o comparatie intre un: Radeon HD 38xx sau 36XX cu orice Nvidia din gama 9xxx.
Bine k nu am incercat nici gama Nvidia quadro si nici HD mai sus de 38xx... dar e timp
zumzetalbastru Avatarul lui zumzetalbastru
Citeaza Raspunde

Postat de zumzetalbastru pe 20 Decembrie 2008 la 01:17

nvidia ...

tha_cinic Avatarul lui tha_cinic
Citeaza Raspunde

Postat de tha_cinic pe 23 Decembrie 2008 la 10:24

eu am 2 radeonuri hd3870x2 2gb in tottal shi is sooper multzumit d claritatea si performanta jocurilor, dar k sa iti mearga fara probleme ..trebuie sa ai o sursa kre duce moolt
DarkChild Avatarul lui DarkChild
Citeaza Raspunde

Postat de DarkChild pe 23 Decembrie 2008 la 11:30

Nu stiu despre voi dar eu am folosit intotdeauna nvidia si nu m-au dezamagit. cea mai veche placa video pe care am folosit-o este un geforce2 mx400 de la inno3d si m-a tinut 6 ani. am facut si teste, am luat placi video de la ambii producatori am facut diferenta. de ex am schimbat un radeon 9250 cu un fx5200, ambele la 128 mb si 64 bit si nvidia mergea mult mai bine. insa totul se leaga de procesor iar paradoxal, nvidia merge mult mai bine decat ati cu amd si ati merge mult mai bine cu intel decat cu amd. asta am observat-o din proprie experienta si nu din reviste sau alte publicatii care fac tot felu de teste cu sisteme pe care numai ei au bani sa le cumpere. oricum, va dau un sfat: pentru jocuri folositi procesoare amd cu placi video nvidia iar pentru stabilitate procesoare intel cu ati. bine... acum a aparut 4870 x2 de la ati care este fara indoiala cea mai tare placa video la ora actuala, si ar trebui sa o luati pe asta pentru jocuri , dar daca nu aveti 20 de mil pentru o placa video, nvidia cu amd e cea mai buna solutie.
Romeo86 Avatarul lui Romeo86
Citeaza Raspunde

Postat de Romeo86 pe 26 Ianuarie 2009 la 03:25

De la: iancu, la data 2008-07-02 10:48:19sa vedem pe cine simpatizati

detin cu placere 2 buc WinFast PX6800 si PX8800, care nu m-au lasat la greu si nu m-au dezamagit! Insa nu te poti tine cu evolutia tehnologiei ca sa ai tot la modul state-of-the-art, insa Nvidia este mult mai curajoasa si mai cu "capul" pe umeri decat ATI.
vydwka_avy7 Avatarul lui vydwka_avy7
Citeaza Raspunde

Postat de vydwka_avy7 pe 23 Februarie 2009 la 06:14

am placi si ati si nvidia ...acuma pe calculator am ati dar sincer mult mai bune sunt nvidia ...si sa va zic de ce
-instalarea driverelor dureaza extrem de mult la ati
-nvidia are cele mai simple si corecte drivere
-nvidia pune accentul pe viteze mari
-costuri reduse comaparativ cu aceeleasi proprietati
-performanta in bariera "limite" la nvidia
-dimensiuni reduse la propriu

vydwka_avy7 Avatarul lui vydwka_avy7
Citeaza Raspunde

Postat de vydwka_avy7 pe 23 Februarie 2009 la 06:18

De la: rap_boy, la data 2008-12-11 09:36:38Desi s-au ridicat greu, si Nvidia a dominat piata foarte mult timp, prefer ATI peste Nvidia orisicand. Am avut ati timp de 6ani de zile. Cum am luat si eu odata un Nvidia, pok s-a stricat repede de la jocuri Deci prefer ATI pt ca au chipseturi grafice mult mai performante si mai bine realizate.
Cine a scos prima placa HD? ATI (care apropo sunt super smechere jucati un jok in hd si o sa va indragostiti extrem de repede de ele)

Cineva zicea odata, Nvidia sunt placi pentru gameri iar ATI sunt mai mult pentru editare grafica sau renderare...NOT ANYMORE Faceti o comparatie intre un: Radeon HD 38xx sau 36XX cu orice Nvidia din gama 9xxx.
Bine k nu am incercat nici gama Nvidia quadro si nici HD mai sus de 38xx... dar e timp

da dar cat de repede iti merge jocul?
nu cred ca ai viteze mari pe el ...
incerca nvidia ...am auzit ca au scos acuma nishte placi de cazi in freza ...
apropo ...daca nu te-ai interesat(si se vede) nvidia are si quatro core
si cel mai tare calculator din lume(alienware)tot cu nvidia e facut...nu iti ridica un pic asa un semn de intrebare?
macar asa un pic...
grigorescunelutu Avatarul lui grigorescunelutu
Citeaza Raspunde

Postat de grigorescunelutu pe 16 Martie 2009 la 19:47

Ai auzit de compania americana Global Domains International? o afacere tip franciza pt toata lumea. Compania plateste 50% din incasari comisioane colaboratorior. Alege sa ai libertate financiara, sa iti creezi un venit care sa te bucure pentru toata viata; Vezi prezentarea oficiala (video) la http://www.banifrumosi.ws/filmulet.html si mai multe informatii pe www.banifrumosi.ws; pe site-ul www.banifrumosi.ws ai toate detaliile pentru a incepe aceasta afacere, chiar si datele mele de contact. ASA CEVA NU SE RATEAZA!!!
andrei_ben Avatarul lui andrei_ben
Citeaza Raspunde

Postat de andrei_ben pe 17 Aprilie 2009 la 11:55

De la: rap_boy, la data 2008-12-11 09:36:38Desi s-au ridicat greu, si Nvidia a dominat piata foarte mult timp, prefer ATI peste Nvidia orisicand. Am avut ati timp de 6ani de zile. Cum am luat si eu odata un Nvidia, pok s-a stricat repede de la jocuri Deci prefer ATI pt ca au chipseturi grafice mult mai performante si mai bine realizate.

de cand au ATI chipset-uri mai performante? ai auzit de gtx295?

ATI a fost primul si singurul care a introdus varianta crossfire, pt ca e o tehnologie proprietara ATI. e ca si cum ai intreba: ce producator a produs primul Golf? in loc sa intrebi: ce producator a produs primul hatchback?

nvidia are SLI, ATI are CF, iar primii care au pus 2 placi video in paralele au fost cei de la 3DFX (cumparati ulterior de nvidia). si anume 2 Vodoo2 ;). concluzie: primul "crossfire" a fst facut de nvidia.

ce inseamna la tine placa HD?sunt chiar curios :)

zici tu comparatie intre 38xx si orice nvidia din gama 9xxx. ok, alege tu o placa de la ATI din seria 38xx si compar-o cu 9800gtx+. vezi ce-ti da

am dat intamplator peste postul tau, si m-am gandit sa te corectez, ca poate-s oameni care iau de bune informatiile tale
tiesto_xt Avatarul lui tiesto_xt
Citeaza Raspunde

Postat de tiesto_xt pe 30 Mai 2009 la 22:37

De la: andrei_ben, la data 2009-04-17 11:55:01

de cand au ATI chipset-uri mai performante? ai auzit de gtx295?

ATI a fost primul si singurul care a introdus varianta crossfire, pt ca e o tehnologie proprietara ATI. e ca si cum ai intreba: ce producator a produs primul Golf? in loc sa intrebi: ce producator a produs primul hatchback?

nvidia are SLI, ATI are CF, iar primii care au pus 2 placi video in paralele au fost cei de la 3DFX (cumparati ulterior de nvidia). si anume 2 Vodoo2 ;). concluzie: primul "crossfire" a fst facut de nvidia.

ce inseamna la tine placa HD?sunt chiar curios :)

zici tu comparatie intre 38xx si orice nvidia din gama 9xxx. ok, alege tu o placa de la ATI din seria 38xx si compar-o cu 9800gtx+. vezi ce-ti da

am dat intamplator peste postul tau, si m-am gandit sa te corectez, ca poate-s oameni care iau de bune informatiile tale

Andrei ben nu mai vb fara habar!!! Compara preturile si ai sa vezi cine is cei mai buni! Ia compara tu 9800gtx+ cu HD 4870 au acelasi pret!Hd 4850 e mai performanta ca 9800gtx+ si e 450 lei nu 670 Cand vine vorba despre claritate ATI is cu mult peste nvidia AA AF etc Oameni care stiu nu cumpara Nvidia ;) pt ca platesti o gramada de bani pt nimic!!
supy_axel Avatarul lui supy_axel
Citeaza Raspunde

Postat de supy_axel pe 30 Mai 2009 la 23:25

detin o placa video ATI X1650Pro de 512MB DDR2 n-am avut nici o problema cu ea pana acum si n-o dau pe o NVIDIA nici daca as fi platit sa faca asta...plus ca am de gand sa-mi mai achizitionez una pentru a face un Cross Fire...isi merita toti banii... ATI RULZ !!!
cai Avatarul lui cai
Citeaza Raspunde

Postat de cai pe 29 Iunie 2009 la 09:59

diferenta se afla pe site-urile lor, fiecare ce ofera, in plus nvidia are un avantaj cu tehnologia lor: CUDA si Physx pe care ati nu le are si din cauza acesteia au o viteza mai mare
acdo Avatarul lui acdo
Citeaza Raspunde

Postat de acdo pe 3 August 2009 la 09:02

macar taci ca habar nu ai. andrei_ben are dreptate.
acdo Avatarul lui acdo
Citeaza Raspunde

Postat de acdo pe 3 August 2009 la 09:03

mesajul era pentru tiesto_xt.
zanu Avatarul lui zanu
Citeaza Raspunde

Postat de zanu pe 3 August 2009 la 20:15

andrei_ben esti bine informat, @ rap_boy >nu se pot compara nici quadro cu GTX.

andrei_vrincianu Avatarul lui andrei_vrincianu
Citeaza Raspunde

Postat de andrei_vrincianu pe 12 August 2009 la 08:18

nvidia de 2 ani am gts meu si la momentul respectiv rulam cryssis la maxim ca si warhead, probela a fost cu gta cand a aparut si acum merg toate jocurile la maxim.....Totusi consider ca ambele ati si nvidia au avantajele si dezavantajele lor
Thorallmighty Avatarul lui Thorallmighty
Citeaza Raspunde

Postat de Thorallmighty pe 4 Octombrie 2009 la 22:17

NVidia clar
Fosta membra Yuppy.ro Avatarul lui Fosta membra Yuppy.ro
Citeaza Raspunde

Postat de Fosta membra Yuppy.ro pe 27 Noiembrie 2009 la 08:34

De la: Thorallmighty, la data 2009-10-04 22:17:22NVidia clar

Nvidia consuma moolt curent!!
ATI anunță Radeon HD 5970, cea mai rapidă placă video de pe planetă....
citeste http://www.antena3.ro/stiri/hightech/ati-anunta-radeon-hd-5970-cea-mai-rapida-placa-video-de-pe-planeta_85299.html
vezi te-ai convins?
cai Avatarul lui cai
Citeaza Raspunde

Postat de cai pe 14 Februarie 2010 la 20:55

degeaba ii ati prima care are placa video pe dx11,
daca nici azi nu exista jocuri cu dx11 suport 100%, deabia daca sunt si acelea doar cateva pe dx10 si deobicei placile video din prima generatie care apar cu un nou directx scot fps putine
Amiable Avatarul lui Amiable
Citeaza Raspunde

Postat de Amiable pe 16 Februarie 2010 la 09:56

Alegerea depinde de bugetul fiecaruia si de preferinte.

-ATI sunt mai ieftine decat nVidia.
-ATI au un consum mai redus de curent.
-ATI au implementat suport DX11.
-ATI a implementat Unified Video Decoder, care este un video decodor hardware si care manipuleaza Blu-ray and HD DVD,eliberand CPU de sarcini.

-nVidia are tehnologia PhysX
-nVidia are implementata tehnologia CUDa ce elibereaza procesorul si este folosita in aplicatii stiintifice din arhitectura, programare,cercetare.

Exista si plusuri si minusuri la ambele firme producatoare ,de multe ori alegerea unei placi video e pur subiectiva.
Eu personal am pe un computer NVidia 8600 GT(ASUS) iar pe celalalt ATI Radeon 4830 (HIS).Sunt multumit de ambele placi video.
Fosta membra Yuppy.ro Avatarul lui Fosta membra Yuppy.ro
Citeaza Raspunde

Postat de Fosta membra Yuppy.ro pe 17 Februarie 2010 la 11:47

Totu; tine de specificatii si de ce are nevoie utilizatorul. Exemplu daca nu ai nevoie de CUDa nu iti iei placa video de asa natura.

Spre exemplu exista LCD hd / full hd dar nu au logo de full hd, de ce ? Fiecare firma producatoare de LCD trebuie sa plateasca copyright de FullHD pentru a pune un timbru pe LCD, cu toate ca el indeplineste specificatiile tehnice de FullHD.

Ideea este ca si ATI si nVIDIA au capacitati specifica ( physx cuda bla bla) dar daca nu ai nevoie de ele de ce sa iei.

E ceva de genu stai la o bere cu baietii si vorbiti de placi video ce are unu ce are altu si tu zici a mea are cuda si te intreaba altu si ce face ? Nu stiu dar suna bine. chiar daca ati a scos primi dx11 nvidia studiaza mai bine treaba si scot la fel dar cu ceva extra.

Think it out.
horsy Avatarul lui horsy
Citeaza Raspunde

Postat de horsy pe 16 Aprilie 2011 la 19:28

Slutare :) Vreau sa-mi cumpar un laptop pe care sa-l folosesc mai mult pentru jocuri.Am gasit o oferta la un HP Pavilion dv6-3145sl cu procesor intel core i5-460m 2,53 GHz, 3Mb L3 cache, 4gb ram, si placa ATI Mobility Radeon HD 5470 512MB dedicata. Care e parerea voastra? Ma intereseaza jocuri precum gta4 sau brothers in arms-hell's highway.Din cate stiu jocurile astea cer cam mult.
Roach Avatarul lui Roach
Citeaza Raspunde

Postat de Roach pe 28 Aprilie 2011 la 03:26

daca te intereseaza jocuri ia-ti consola. xbox spre exemplu. laptopul e pt cei care au nevoie de o unitate mobila in permanenta pt ca sunt mai mereu pe drumuri, gen oameni de afaceri. pur si simplu laptopul nu este pt gaming desi sunt cateva firma care fac asa ceva gen alienware, asus, msi. sau ia-ti desktop.
aly12 Avatarul lui aly12
Citeaza Raspunde

Postat de aly12 pe 25 Decembrie 2011 la 19:12

daca tot zicet ide nvidia lasatio moale ca ati a intrecut deja nvidia in 2012 apar noile placi video cu mar fi hd 7000 series nvidia n ua anuntat nimic pana acuma
yuppy019187 Avatarul lui yuppy019187
Citeaza Raspunde

Postat de yuppy019187 pe 29 Ianuarie 2012 la 12:23

buna!..sa incep cu inceputul in ultima vreme nvidia a mers tot in jos, in timp ce ati siau scos pe piata niste placii video foarte bune..ex:http://www.technogeek.ro/amd-ati-radeon-hd-3870-x2.html...ii o placa foarte buna .De curand miam luatoo si euu am avut inainte nvidia gts 450. nu se compara cu asta pe care am luato acuma de la ati! jocurile merg impecabil. poate datorita si procesorului AMD Phenom II X4 955..Concluzia mea este ca placile video ati sunt mai bunee si in jocurii sii in apsolut orice!!>>>http://www.youtube.com/watch?v=II2l_edNtaE...uitativa!!
Publicitate Kuponiada.ro

Postat foarte recent

Alege una din gentile David Jones Summer (White sau Black) la doar 32 lei in loc de 90 leiPromotia zilei pe Kuponiada.ro
Alege una din gentile David Jones Summer (White sau Black) la doar 32 lei in loc de 90 lei

Intra in contul tau

Info
X
info