Update de bios
Pagina 1 din 1

Toate forumurile » How To » Install » Update de BIOS » Pagina 1 din 1

iancu1 Avatarul lui iancu1
Citeaza Raspunde

Postat de iancu1 pe 2 Iulie 2008 la 11:00

nu atat de complicat, dar nici pe departe simplu..
Mircov Avatarul lui Mircov
Citeaza Raspunde

Postat de Mircov pe 25 Noiembrie 2008 la 19:30

Simplu este daca sti FOARTE bine ce faci. Eu am incercat odata si imi este de ajuns... A trebuit sa resetez biosul .
bicaallin Avatarul lui bicaallin
Citeaza Raspunde

Postat de bicaallin pe 7 Ianuarie 2009 la 10:19

Foarte easy... am facut foarte multe... tot ce trebuie e sa te documentezi putin inainte pt ca fiecare bios e altfel dar in mare nu te ajuta cu prea multe e doar de fitze...
Fosta membra Yuppy.ro Avatarul lui Fosta membra Yuppy.ro
Citeaza Raspunde

Postat de Fosta membra Yuppy.ro pe 7 Ianuarie 2009 la 13:53

update-ul de bios este foarte riscant! nu se merita sa facem update numa asa de dragul de a face update. Majoritatea producatorilor de placide baza pun la dispozitia cumparatorului un programel cu care se poate face update la bios destul de simplu, dar riscant! acesta are o interfata prietenoasa si se utilizeaza din windows si cere de obicei si o conexiune la net. Problemele ce pot aparea in timpul procesului de update: poate pica reteaua electrica (cazul fericit are ups); pot aparea erori in timpul update-ului (el se face din windows, normal se face la un restart cu o disketa ce contine bios-ul); pot aparea erori de download al biosului si alteerori de alte naturi :D.

Eu va recomand sa nu o faceti doar daca este necesar (prin necesar inteleg astea: iti schimbi cpu -ul sau placa video si iei ceva mai nou , iar bios-ul tau nu stie cu ce se mananca aceste upgrade uri, aceste probleme au fost intalnite la placile de baza soket am2, mai vechi, cand s-a trecut la procesoare x2)

ATENTIE! un fail la updatarea biosului duce la defectarea placii de baza si chiar la defectarea ei! serviceurile de calcuri nu se prea ocupa de bios update, paote in cazul in care doriti sa riscati

dc nu aveti cunostinte necesare puteti incerca, dar daca nu mai bine stait linistiti si va savurati in continuare cafeaua ;)

pt alte intrebarima punteti contacta pe privat ;)
Citeaza Raspunde

Postat de Fosta membra Yuppy.ro pe 8 Ianuarie 2009 la 03:28

ATENTIE! un fail la updatarea biosului duce la defectarea placii de baza si chiar la defectarea ei!... sincer esti tare cu defectarea defectarii.....
De la: LiviuKileru, la data 2009-01-07 13:53:24update-ul de bios este foarte riscant! nu se merita sa facem update numa asa de dragul de a face update. Majoritatea producatorilor de placide baza pun la dispozitia cumparatorului un programel cu care se poate face update la bios destul de simplu, dar riscant! acesta are o interfata prietenoasa si se utilizeaza din windows si cere de obicei si o conexiune la net. Problemele ce pot aparea in timpul procesului de update: poate pica reteaua electrica (cazul fericit are ups); pot aparea erori in timpul update-ului (el se face din windows, normal se face la un restart cu o disketa ce contine bios-ul); pot aparea erori de download al biosului si alteerori de alte naturi :D.

Eu va recomand sa nu o faceti doar daca este necesar (prin necesar inteleg astea: iti schimbi cpu -ul sau placa video si iei ceva mai nou , iar bios-ul tau nu stie cu ce se mananca aceste upgrade uri, aceste probleme au fost intalnite la placile de baza soket am2, mai vechi, cand s-a trecut la procesoare x2)

ATENTIE! un fail la updatarea biosului duce la defectarea placii de baza si chiar la defectarea ei! serviceurile de calcuri nu se prea ocupa de bios update, paote in cazul in care doriti sa riscati

dc nu aveti cunostinte necesare puteti incerca, dar daca nu mai bine stait linistiti si va savurati in continuare cafeaua ;)

pt alte intrebarima punteti contacta pe privat ;)
Citeaza Raspunde

Postat de Fosta membra Yuppy.ro pe 8 Ianuarie 2009 la 03:52

Pentru "LiviuKileru" ..Prietene ..1.un update de bios nu se face neaparat din windows..cu "interfata prietenoasa"..daca tu ai facut update-uri din win si nu ti-au dat "fail"...esti tare
2..un update de bios poate contine informatii noi despre componente si alte chestii care nu le are bios-ul precedent...3...nu are nici o treaba cu conexiunea la net...4..nu faci update de bios daca schimbi procesorul sau alte componente (numai in cazuri extreme)...un fail la update de bios...(care e putin probabil daca ai citit inainte ce trebuie sa faci) nu duce la defectarea placii de baza...5..prietene poate ai vrut sa iti faci reclama si nu ai stiut cum....fa-ti un banner ceva....si lasa comment-urile aiurea
bicaallin Avatarul lui bicaallin
Citeaza Raspunde

Postat de bicaallin pe 8 Ianuarie 2009 la 15:35

De la: CYPWRC, la data 2009-01-08 03:52:20Pentru "LiviuKileru" ..Prietene ..1.un update de bios nu se face neaparat din windows..cu "interfata prietenoasa"..daca tu ai facut update-uri din win si nu ti-au dat "fail"...esti tare
2..un update de bios poate contine informatii noi despre componente si alte chestii care nu le are bios-ul precedent...3...nu are nici o treaba cu conexiunea la net...4..nu faci update de bios daca schimbi procesorul sau alte componente (numai in cazuri extreme)...un fail la update de bios...(care e putin probabil daca ai citit inainte ce trebuie sa faci) nu duce la defectarea placii de baza...5..prietene poate ai vrut sa iti faci reclama si nu ai stiut cum....fa-ti un banner ceva....si lasa comment-urile aiurea

bv
vio_dmw Avatarul lui vio_dmw
Citeaza Raspunde

Postat de vio_dmw pe 27 Ianuarie 2009 la 15:42

Eu am facut de 2 ori update din Windows, si nu mi s-a intamplat nimic. Totul a mers ca pe roate. Asta inseamna ca sunt tare?
Citeaza Raspunde

Postat de Fosta membra Yuppy.ro pe 24 Iunie 2009 la 22:29

Inainte de a va apuca de update, salvati versiunea curenta de bios (va fi de forma fisier.bin).Downloadati versiunea noua ca sa nu aveti surprize cu conexiunea.Cu ajutorul unui program dedicat care de cele mai multe ori vine pe cd-ul cu drivere si aplicatii, faceti updateul. Dureaza cam 5 minutea toata operatiunea.
Updateul se poate face si din windows (daca permite programul, ex: EASY@BIOS), dar merge foarte bine si la bootare de pe disketa sau memorystick (nu uitati sa modificati in bios optiunile la bootare (1-fdd, 2-memorystick, 3-hdd...)

Cei cu placi de baza Gigabyte sunt mai de "dual bios".Se duce unul il folosesti pe cel de rezerva.

Eu mi-am facut vreo 3 updateuri de bios, de greu nu e greu, trebuie doar atentie la ce faci si sa pui evident versiunea corespunzatoare modelului placii de baza.
Covercad Avatarul lui Covercad
Citeaza Raspunde

Postat de Covercad pe 2 Octombrie 2009 la 09:02

Cei de la Gigabyte desi cu dual bios, (gandit intocmai pentru update)
au probleme cu citirea procesoarelor corect sau la instalarea unor placi mai noi in ideea CrossFire.
Subiectul este discutat si rediscutat, daca tot se arunca multi pe update, aruncati si voi cu informatii vitale in cititori.
... de ex. cum se face un stick bootabil si care sunt pasi la un astfel de update?
iQuest Avatarul lui iQuest
Citeaza Raspunde

Postat de iQuest pe 15 Februarie 2010 la 15:52

O vorba romaneasca spune ca "Fuga e rusinoasa, dar e sanatoasa".
Cu alte cuvinte, daca nu stii ce faci, mai bine ceri ajutor specializat, decat sa faci vreo eroare ireparabila.

Update-ul de BIOS nu este o operatiune de tipul "Next > Next > Next".
Publicitate Kuponiada.ro

Postat foarte recent

Doar 4 lei pentru o reducere de 50% la toate articolele de pe site-ul Sepci.ro, cu ocazia deschiderii showroom-uluiPromotia zilei pe Kuponiada.ro
Doar 4 lei pentru o reducere de 50% la toate articolele de pe site-ul Sepci.ro, cu ocazia deschiderii showroom-ului

Intra in contul tau

Info
X
info