Hai sa-ti spun ce stiu eu despre pietrele alea. Plecind din Londra spre celebrele pietre am avut norocul de a nu fi singur in masina altfel crapam de nervi si de plictiseala. Pur si simplu nu vezi nimic pina acolo si o sa ai si alta dezamagire cind ajungi acolo. Locul e de o...goliciune magnifica. Un cimp printre coline goale ca si cimpul. Nu tu un sat,nu tu o casa,nimiiiic fratioare. Odata ajuns la pietrele alea,parchezi undeva la 200 de metri intr-un loc amenajat si dai vreo 7 lire ca ai ajuns acolo sa vezi...pietrele. Am biletul si acum,e posibil sa nu fie ala pretul exact,nu mai tin minte,tot ce stiu e ca imi parea rau dupa bani. Calculam deja ce imi puteam cumpara de banii aia. De ce? Pietrele alea se pot vedea doar de la o distanta de vreo 50 de metri. In jurul lor,din motive de protectie si de conservare s-a facut un gard cu curent de slaba intensitate peste care n-ai voie sa treci. Nu atingi gardul,tu mergi pe un trotuar in jurul pietrelor. Gardul si curentul e pentru animale. Deci,nu ai cum sa te apropii pentru ca te umplii de noroi.In Anglia rar ai sa vezi pamintul uscat. Deci mergi pe trotuar ca husenul si te holbezi la pietre dar le vezi la fel de bine cum le vede cineva in poze sau la tv. Diferenta e ca pe tine te ploua in cap sau te ia vintul pe sus daca nu e soare. Si mai dai si bani. Singurii care rid ca prostii cu gurile pina la urechi si se excita aiurea sint...ai ghicit,japonezii care bubuie blitzurile aparatelor foto ca la Marasesti. Din 50 de turisti 47 sint japonezi iar motivul nu e ca aia cunosc istorie sau iubesc arta ci pur si simplu au bani sa haladuie aiurea pe tot globul si cred ca s-au nascut cu Nikoanele si Canonurile in mina. Istoria pietrelor e cu totul altceva dar o lectura acasa la caldurica si cu o cana de vin fiert in labute e mai buna decit o excursie acolo.Dar unii fac bani din piatra seaca nu ca noi care avem cam tot ce ne putem dori dar nu ne duce capul. La intoarcere am trecut prin Woodhenge...vrei sa stii si de ce m-am imbatat cind am ajuns acasa? Eu propusesem excursia aia si nu mai vorbea nimeni cu mine.