De partea baricadei feminine, as "indrazni" sa-mi dau cu parerea...cu mentiunea de la inceput ca nu este ceva generalizat, ci strict dupa ce am aflat/simtit/patit pana acum.
As spune ca un barbat adevarat (prin adevarat inteleg ce-mi place mie) isi doreste o femeie suficient de inteligenta cat sa stie cum sa se 'joace' intr-o relatie, sa ii placa sa domine dar si sa fie dominata (o femeie intr-adevar inteligenta nu se va teme niciodata ca daca este dominata ar putea fi luata de proasta).
Sa aibe ce sa admire la ea (consider ca o relatie in care cei doi nu se admira efectiv unul pe altul pentru ceva anume, orice!, e deja un not happy end), sa fie 'curva-n pat, doamna-n societate' (asta mi se pare cea mai tare trasatura a unei femei in ochii unui barbat), sa stie sa fie femeie (oricat de dura ar fi, o personalitate puternica etc, sa stie sa se mai impiedice, sa se mai comporte si ca un copil, sa fie deci si dragalasa, nu doar une femme fatale, o combinatie intre doll & bitchy).
Sa aibe initiative (in orice punct al relatiei, sa nu ne gandim strict la sex), sa-i mentina mereu interesuol (putin mister, putin parfum, putin flirt etc...), sa fie cu adevarat interesata de el (nu sa participe la discutii sau ofuri de-ale lui prin aha, hmm, mda....sa spuna ce gandeste cu advevarat), sa fie mereu o provocare (prin asta fiecare intelege ce vrea), sa renunte la "sunt grasa?","vai ce cearcane am","ma iubesti?"(sa mai inlocuiasca comunicarea aia verbala si cu cea nonverbala uneori, e muuult mai hot si mai pe placul unui barbat), sa aibe o inteligenta emotionala si un umor dezvoltat, sa fie constienta ca barbatul este cea mai reusita imbinare intre un adult si un copil si sa stie deci cum sa se comporte si cu un baietel si cu un barbat, sa se bucure cand el iese cu prietenii lui (fara sa se autoinvite, e oribil...aici ma pun in locu lui, sa se autoinvite la cafeaua MEA cu fetele MELE), sa nu devina dependenta de el si ...asteptatele clisee: sa nu fie pisaloaga, posesiva, stresanta, 'fara chef'...
As mai avea o multime de trasaturi insa ar fi mult prea subiective. Mai sus sunt elemente care consider ca se regasesc cel mai des in dorintele barbatilor. Fizicul, inteligenta, aspiratiile, lifestyle-ul, viziunea vietii, principiile etc...sunt personalizabile. Insa si referitor la prejudecati...este ft ok sa mai ai cate una, insa in momentul in care le aplici oricarei persoane (fara a face diferenta ca oamenii propriu-zis sunt diferiti, nu 'merita' acelasi tratament), este trist. Fiecare principiu consider ca poate lua diferite nuante si da, in final nu se mai cheama principiu.
@ANGEL DEMON: referitor la afirmatia ta ca barbatii vor femei proaste...stii ce categorie de barbati vrea femeile astea? Barbatii fara incredere in ei, speriati sa nu li se submineze testosteronul, care nu stiu sa se descurce decat cu marionete, nu cu oameni. Sau categoria care nu vede femeia decat ca pe o chestie frumoasa cu gaura si reliefuri si nimic altceva (fie din cauza unei traume/ experiente naspa, a educatiei sau a propriilor idei bine indesate intr-un creier mai mult sau mai putin evident). Un barbat adevarat nu va cauta niciodata o femeie proasta.
Iar referitor la partea sexuala (afar de citatu ala dat mai sus), sfatul meu este ca niciodata o femeie sa se prefaca la orgasme, dupa care peste 7 luni sa-i reproseze sau sa-l critice. Ea e singura vinovata daca de la inceput l-a facut sa creada altceva (si sa fim sincere...femeile sunt niste actrite impecabile). Uitati-va la linkul asta pe urma, e mai mult decat criminal. Foarte real. http://www.youtube.com/watch?v=eEcQ6udkRKE
O parere de final...niciodata nu o sa incerc sa schimb barbatul de langa mine, ci o sa incerc sa-l fac sa-si doreasca el - cu adevarat - sa se schimbe, chiar sa-i faca placere sa fie cumva pe placul meu. Exact cum si eu ma mai mulez dupa partener...fara sa-mi ceara sau sa-mi reproseze, ci doar ca vad ce-i face placere. Mi se pare ft dragut :). Si mi se mai pare draguta la nebunie si faza ca toti incercam atat se ne intelegem unii pe altii, barbatii pe femei si femeile pe barbati. Asta e tot farmecul, ca suntem diferiti. Altfel, daca am cauta asemanarea absoluta, am fi o lume de gay si lesbience. ;)