De la: dasca777, la data 2008-12-03 21:07:07In zilele noatre putina lume mai crede in dragoste.Stiu ca e ciudat venind de la mine un misogin.NU imi place sa ma exprim prea mult dar am ajuns sa cred ca nu mai exista dragoste in lume.Intre un baiat si o fata e numai sex,despartiri si trebuie sa ne prefacem intr-una sa nu pierdem pe cel drag.Exista dragoste sau doar noi credem ca exista ?ne mintim sau fiecare are prpria lui vizune despre dragoste?exista o aleasa ,un ales sau sunt doar mituri si tot ce facem e sex si suntem un el de animale ce doar vrem sa ne relaxam si sa ne perpetuam specia? care e parerea voastra?
Desi s-a mentionat mai sus ceva despre dragoste la prima vedere nu ma pot abtine sa nu spulber conceptul (unul din hobby-urile mele).
"Dragoste la prima vedere" de fapt e "Atractie la prima vedere"! DE CE ? Daca iubesti o persoana iubesti mai mult DECAT aspectul ei : personalitatea, inteligenta s.a.m.d.
Apoi cand e "la prima vedere" se presupune DOAR aspect si ATAT.
Dasca situatia ta este ceva in genul : ai informatia corecta dar nu stii cum sa te folosesti de ea.
Sa-ti zic o vorba originala auzita de la taicamiu : "Decat sa vezi viata roz fara sa-ti dai seama ca este defapt neagra mai bine stii ca e neagra si iti pui ochelari cu lentile roz". Amuzant stiu! si pe mine ma pufnitul rasul la analogia asta dar se potriveste perfect in situatia ta (culmea si eu o aplic, e convenabila de cele mai multe ori).
Apoi despre dragoste stie toata lumea ca e foarte greu de obtinut dar nu imposibil.
Ai vazut tot felul de statistici despre cate cupluri reusite sunt si chestii de genul asta, nu prea incurajator dar asta e.
Din ce cauza? Aici e cu "dute-vino", sufletul unui om nu e ceva "uniform" 2 persoane INTOTDEAUNA or sa se cupleze din urma unui interes fie el sex, suport emotional, bani, imagine, etc.
Cum toata lumea a auzit de concepte de genul : ambitie, dorinta, nevoie si altele si cum orice om este egoist intr-o masura mai mica sau mai mare (fara vrajeli de genul egoism inexistent, toti il au, este ca o axioma pe care poate o sa o demonstreze cineva in viitor) exact aceste concepte fac ca orice persoana sa-si urmeze propriul interes (e ceva complet normal si natural, ca si instinctul de supravietuire de reproducere s.a.m.d.)
De aceea in majoritatea cuplurilor 1 iubeste si celalalt isi urmeaza interesul.
Daca nu vrei sa fii cel care iubeste atunci urmeazati interesul si fii cel iubit (ar trebui sa fie perfect pt tine) si in timp ai sa iubesti si tu pt ca nu recunosti dar vrei sa iubesti (nu te minti de unul singur).
Daca ai sa o tii tot asa cu gandirea negativista o sa te ingropi de unul singur asa ca nu-ti mai face griji ca te ingroapa vreo femeie.
Mai ai si 1 mare defect esti o persoana inteligenta pt ca reusesti sa-ti dai seama de situatie dar alta axioma ar fi ca cei mai fericiti oameni sunt prostii. (unii nu vad la 2 metrii in fata din cauza ca au "o dragoste perfecta").
Vorbe, proverbe sunt cu miile dar iti mai zic 1 singur lucru : ORICARE persoana este iubita cu adevarat macar 1 data in viata fara ca sa isi dea seama de asta. (norocul tau daca se intampla cand ai sa fii bunic

)
Toate cele bune!