@"pustiu,DP" (doar nu credeai c-am muscat-o, nu? considera ca-s nebun si ca sunt foarte enervat de faptul ca n-am avut sansa de a face regia la atf)
si
@cretu:
voi stiti deja teoria mea deci lasati-o asa
@restu: nu stati sa cititi acest articol, va pierdeti timpul. mai putin aia care faceti jurnalismul la spiru, la stat sau unde faceti voi jurnalismu(sunt simpatic tare, ha?). poate va da idei.
@topic:
cand vorbesti despre badea iti pui doua probleme distincte: ce prezinta si cum prezinta.
luam prima intrebare:
ce prezinta?
badea este un reprezentant al curentului frustrangic. curentul frustransgic tine de frustrari, ca doar nu de Simonna Senzual, si e cu frustrati multi si tristi, ca doar nu cu membrele trupei vocal-instrumentale Spice girls).
Curentul frustrangic a mers in paralel cu curentul complexationist in care era vorba de complexati. Eu urasc curentul complexationist, nu rezonez cu complexatii si nici nu stau sa-i inteleg. ori esti frustrat cu mine, ori in munti culegi afine. si nu-mi pasa. Exponentii curentului complexational sunt Holograf, Directia 5, Iris, Teo, Vama Veche formatia, Jeux D'enfants, Vacanta Mare, The Beatles,Adrian Paunescu, Hustler si alte m.izerii pe care le detest. in general e vorba de sex, gagici si alte drame existentiale de 2 lei de care chiar pot sa ma lipsesc. ideea in el e cat de goala si neimplinita e viata noastra fara ea cu parul blond si sani cat grepfruitu sau el cu mercedes clk 300 (deci am definit opusul)
Curentul Frustrationist, ala plin de frustrati ca doar nu de Dalai Lame e specific acestei zone calamitate cu numele de Romania. L-am mai intalnit in tot fostu bloc sovietic, dar parca mai temparat. Cel mai puternic l-am intalnit in Anglia unde oamenii sunt cam de doua ori mai frustrati ca-n Romania si la sarbi care as putea sa spun ca i-au dat chiar o nuanta mesianica acestui curent.
(Dark side of the frustration)
In Romania frustrarea a inceput cu ciobanasul mioritic. mie unul mi se pare ca pe langa binecunoscuta resemnare in fata mortii e si-o doza de frustrare acolo. ulterior situatia a escaladat pe sistemul "bulgare de zapada". Frustrarea s-a transformat in capital politic exploatabil care a dus la multe dezastre militare(masacrul lui Karadzic), politice(alegerile 19996, 2004), economice(SAFI, Caritas, FNI), etc. Deci e bine sa fii frustrat, dar incearca sa nu te-nscrii in PRM pe tema asta.
(Light side of frustration)
Frustrarea a intrat in moarte clinica 20 de ani dupa ce Dej i-a educat si reeducat "cumsecuvine" pe toti frustratii acelei generatii. Dupa care a reinviat. Brusc asa. De nicaieri. Pionieratul acestei renasteri a fost dus de concertele clandestine a lui Andries. De cativa descreierati care tineau sa difuzeze Europa Libera. De consiliul de la Paltinis(Cornea, Plesu, Ana Blandiana si animalul lor de casa pe nume Liiceanu). De Gyuri Pascu si Toni Grecu, doi copii nebuni care spuneau ce aia n-aveau curaj sa zica nici nevestei. Aia, ba, frustratii aia, au tinut o generatie intreaga in viata. Aia au tinut speranta lu m.a.ta si lu t.ac.to vie, nu cenaclu Flacara, nu smiorcaiturile lu Ducu Bertzi nu Florin Piersic jucand in filmele lu Nicolaescu. Pai daca nu erau oameni ca nebunu ala de Dan Iosif, ba, pai imitatia aia de Revolutie nici imitatie nu mai era. Era un gunoi. Au tinut o generatie in spate, generatie care avea sa intre in coma odata cu mineradele si trecuta in pasivitate totala din 96 incolo.
Dupa pionierii frustrarii, stafeta a fost preluata de fenomenul Academia Catavencu care intr-un ocean de aplaudici FSN-isti erau singurii care isi permiteau sa zica ceva. De-acolo au descins frustratii Florin Calinescu, fostul poet disident Dinescu, ulterior Mircea Toma. Politic vorbind, frustratii erau Coposu si Ratiu. Abea atunci a-nceput urgia: au aparut Ada Milea, Razvan Exarhu(Noaptea tarziu, eheeei, ce vremuri), Andrei Gheorghe la 13-14(un dobitoc), aparea Robert Turcescu, dimineata devreme la tele7 si... Parazitii(atunci erau altceva).
evident, "pustiu DP" o sa-mi zica ca tot ce-am eumerat mai sus au o doza de rafinament al lor, sunt niste personaje bine slefuite mai putin Gheorge, Parazitii si Badea care-s doar niste baeti. Pai Gheorghe e s.carbos, spre deosebire de Badea e nespalat si plin de el. L-as bate pe Gheorghe cu acelasi dulap cu care l-as bate pe Ernest. Parazitii a avut un singur membru toata viata lor, pe Cheloo. Si Badea... Badea.
Dupa care au aparut toti obositii sa fure capitalul de simpatie adresat frustratilor. Dupa aia e blank. Toni Grecu a imbatranit, si-a bagat picioarele. Andries a-nebunit la o catedra de Arhitectura. Dan Iosif si Corneliu Coposu, Dumnezeu sa-i ierte. Pe Turcescu l-a lucrat Vantu. Pe Gheorghe l-au fript Bobic si Sarbu. Consiliul de la Paltinis s-a retras in poezele de doi lei dupa ce i-a lucrat Basescu pe toti. Ada Milea e tot mai baiat. Calinescu e o gaita care zbiara redundant. Razvan Exarhu s-a stins si diluat incet dar sigur intr-un TVR corupt. Mircea Toma s-a cantonat alaturi de Liviu Mihaiu in prostia aia derizorie cu "Salavati DELTA si VAMA VECHE". Dinescu nu mai are niciun haz. Parazitii au inceput sa faca promo-uri TVR-istice. Underworld-u s-a inchis si Expirat-u l-au renovat. De la Gyuri tot astept un semn de exprimare culturala si nimic. Costinestiu s-a umplut de c.cocalari si Vama de nespalati. S-a pierdut si picu de haz semi revolutionar care mai era.
Deci, pentru noi astia mai frustrati, n-au ramas decat 3 reprezentanti:
CTP, Badea si Banciu(eo sunt fan Banciu).
astia sunt, buni sau rai, nu prea mai avem de ales. Deci cu asta defilam.
PS: Ar mai fi Florin Piersic junior, dar inca n-are rezonanta.
PS2: DP=defect profesional. te pupa fratili tau