Ce intelegeti prin barbat sau femeie matur(a)?
Pagina 2 din 4

Toate forumurile » Femei » Ce intelegeti prin barbat sau femeie matur(a)? » Pagina 2 din 4

Pagini: << 1 2 3 4 >>
Sari la pagina:
ady_acer Avatarul lui ady_acer
Citeaza Raspunde

Postat de ady_acer pe 29 Ianuarie 2009 la 14:20

De la: lawyer, la data 2009-01-29 01:15:07
De la: tinuotin, la data 2009-01-29 01:10:16
De la: ady_acer, la data 2009-01-28 14:49:07
De la: tinuotin, la data 2009-01-28 14:16:22 Am interactionat cu foarte multe femei care sustineau ca vor langa ele un barbat matur. Am intalnit si altele care sustineau ca au deja langa ele un asemenea specimen. In trecut am fost chiar si parasit in ideea ca imi lipseste maturitatea. Mi s-a spus pe de alta parte ca sunt foarte matur pentru varsta mea. Ceea ce am observat pana acum a fost ca ideea de maturitate difera enorm de la om la om. De aceea, sunt foarte dornic sa aflu opiniile si experientele voastre cu privire la acest subiect.

Sincer acum, ai dat dovada de maturitate cand ai deschis topicul asta. Ai sesizat ca te cofrunti cu o problema la care nu ai experienta si ai cerut ajutor. Felicitari, a fost un gest de maturitate...

Sincer acum, ai dat dovada de imaturitate cand ai deschis topicul asta. Te confrunti si tu cu o problema minora si repede strigi dupa ajutor. Prin faptul ca ai cerut parerea altora, ai recunoscut ca esti nepregetit, nu ai experienta, deci esti imatur...

Cam asa sta treaba cu maturitatea, fiecare vede ce vrea, intelege ce vrea, actioneaza cum vrea, pretuieste ce vrea....

Sper ca am fost de ajutor...

Multumesc pentru aprecieri! In acelasi timp ma simt neviot, ca si contra-serviciu sa-ti ofer un feedback. Asadar, desi consider ca ai o opinie interesanta, totusi cred ca este usor imprudent sa speculezi motivatia mea pentru deschiderea acestui topic, intrucat jocul de-a presupusul nu este un apanaj al intelepciunii si, implicit, nici al maturitatii (daca luam in considerare ceea ce a spus Asgard). In rest, toate cele bune si succes in tot ceea ce faci!

I-mi pare rau daca ti-am creiat impresia ca speculez asupra motivelor tale ce stau la deschiderea acestui topic. Eu mi-am prezentat opinia: Fiecare are o impresie diferita despre masculinitate si maturitate.
Recent am auzit o conversatie, pe strada, care poate confirma observatiile mele: "cica baietii din ziua de azi si-au pierdut masculinitatea, sunt puternic feminizati, merg la coafor, se vopsesc, poarta accesorii, bratzari, se dau cu parfum, poarta cercei... sunt confuzi in legatura cu sexualitatea lor etc.

Asta a fost parerea unui trecator pe tema masculinitate. Nu-i poti reprosa nimic, si totusi nu poti sa nu te gandesti daca in mintea acelei persoane imaginea unnui barbat este echivalenta cu un baiat nebarbierit, cu parul ciufulit, mirosind a transpiratie cu alcool, cu o voce groasa de fumator...

O intrebare interesanta: Se poate ca un barbat sa fie imatur? Barbat = maturitate? Un copil matur = barbat?

Ma omori cu filozofia ta!! oups.. am pomenit cuvantul!!
Dasca.. vezi ca mama nu face coliva buna!!

Ceea ce pot spune cu siguranta este ca intelepciunea si implicit maturitatea nu tine de varsta. Exista multi copii cu foarte mult creier si care trec prin experiente grele la o varsta frageda. Am asemenea cazuri chiar in anturajul meu apropiat. Desigur exista si cazuri de adulti care sunt de o imaturitate greu de imaginat. Ba chiar am cunoscut persoane carora le este frica de maturizare pentru ca esta, cred ei, ar omori copilul din ei. Asadar, ca raspuns la intrebarile tale: cu siguranta este posibil ca un barbat sa fie imatur - din pacate cei mai multi sunt, deci "barbat" nu este egal cu "maturitate", in schimb "barbat adevarat" = "maturitate"; un baietel matur este un barbat adevarat la nivel psihic. Parerea mea...
daria_ta Avatarul lui daria_ta
Citeaza Raspunde

Postat de daria_ta pe 3 Martie 2009 la 14:31

De la: Greenie, la data 2009-01-27 23:29:29maturitate pt mine inseamna sa stii sa te descurci intr'o anumita situatie, sa fii puternic si stapan pe propriile forte, sa FII BARBAT (caci vorbesc de evolutia voastra baieti...)
nu sa te impiedici intr'o circumstanta, sa nu dai din umeri si sa spui "bag pwla, nu stiu sau nu'mi pasa"

frate, BE A MAN!!!

thats all im talking about...

--------------

si o femeie, trebuie sa stie sa fie matura in deciziile luate si sa suporte consecintele faptelor sale, ca si barbatul in spetza, sa gandeasca in perspectiva si sa echilibreze balanta.

Esti sigura ca ai doar anii care zici ca ii ai?! Parca prea multa maturitate pt varsta asta!!!!!!!
rieddell Avatarul lui rieddell
Citeaza Raspunde

Postat de rieddell pe 3 Martie 2009 la 22:57

De la: Azgard, la data 2009-01-27 23:36:06in primul rand cred ca ti-ai dat seama pana acum ca fetele nu sunt directe ca barbatii , si se folosesc de teste pentru a afla o chestie sau alta , in cazul tau sa vada cat de mult ti la ea sau nu , faptul ca nu te-ai oferit inseamna ca nu tineai asa mult la ea cum ar fi vrut ea, ceia ce a suparat-o , parerea mea

eo as bate-o dk nu e directa, nu suport testele astea si ascunzisurile, zici pe fata si suporti consecintele ca un om mare ce te vrei si ai vizat cu atata ardoare sa devii cand erai mic. si punct.
rieddell Avatarul lui rieddell
Citeaza Raspunde

Postat de rieddell pe 3 Martie 2009 la 23:22

imi place topicu', e bun, a pus punctul pe I. In general dk iti zice asta o fata (chiar si un baiat), baiat fiind, inseamna ca tipa ori iti da papucii ori nu ii place de tine, dk iti zice asta un tip atunci e grav, inseamna ca esti prea inconstient sau ai faze prea aiurea .
Acuma, maturitatea inseamna sa actionezi indiferent dk iee bine sau nu si sa fii in stare sa iti asumi raspunderea pt faptele tale ca un adult ce te vrei. matur mai inseamna sa fi cu capul pe umeri si sa fi constient de ceea ce faci (nu ca altii inconstienti).
A fi imatur inseamna mai multe, printre care nu se include a te purta ca un copil, ci doar sa nu faci ceea ce am zis mai sus.
Azgard Avatarul lui Azgard
Citeaza Raspunde

Postat de Azgard pe 11 Martie 2009 la 20:18

ady_acer ai zis la un moment dat ca sunt uni care nu vor sa se maturizeze caci le e frica sa nu omoare copilul din ei , mam gandit un pic la ideia asta si e adevarta , caci odata ce te-ai maturizat nu mai e cale de intoarcere ..., imi aduc aminte de o segventa dintr-un film (l-am vazut de mult si nu mai stiu cum se numeste , decat ceva foarte vag ) cum intr-un trib din padurile tropicale , un baiat place o fata si seful tribului observa, il ia cu forta de langa mama lui impreuna cu restul barbatilor din trib , spunand ca baiatul trebuie sa moara ..., in fine dupa un ritaul destul de dureros il intoarce pe baiat in trib ,si seful tribului se adreseaza tribului spuanand : baiatul a murit, dar s-a nascut barbatul ..., ma gandeam odata ca trecerea de la copilarie la maturitatea, a devenii barbat e similar cu o metamorfoza a unei omide intr-un fluture, odata ce te-ai maturizat nu mai e cale de intoarcere ....
Citeaza Raspunde

Postat de ady_acer pe 16 Martie 2009 la 00:41

De la: Azgard, la data 2009-03-11 20:18:30ady_acer ai zis la un moment dat ca sunt uni care nu vor sa se maturizeze caci le e frica sa nu omoare copilul din ei , mam gandit un pic la ideia asta si e adevarta , caci odata ce te-ai maturizat nu mai e cale de intoarcere ..., imi aduc aminte de o segventa dintr-un film (l-am vazut de mult si nu mai stiu cum se numeste , decat ceva foarte vag ) cum intr-un trib din padurile tropicale , un baiat place o fata si seful tribului observa, il ia cu forta de langa mama lui impreuna cu restul barbatilor din trib , spunand ca baiatul trebuie sa moara ..., in fine dupa un ritaul destul de dureros il intoarce pe baiat in trib ,si seful tribului se adreseaza tribului spuanand : baiatul a murit, dar s-a nascut barbatul ..., ma gandeam odata ca trecerea de la copilarie la maturitatea, a devenii barbat e similar cu o metamorfoza a unei omide intr-un fluture, odata ce te-ai maturizat nu mai e cale de intoarcere ....

Ceea ce spui este foarte interesant si pertinent. Totusi, realitatea nu este chiar atat de fatalista dupa cum am fi inclinati sa credem :). Adevarul este ca "baiatul TREBUIE sa moara" pentru ca adultul sa renasca. In ultimul timp am fost foarte preocupat de acest aspect al vietii si deocamdata am ajuns la urmatoarele concluzii:
In societatea moderna, aceasta lipsa de initiere, precum cea din filmul de care aminteai, este una din principalele probleme cu care se confrunta majoritatea barbatilor. Spun aceasta intrucat exista o multime de barbati care sunt maturi ca varsta insa total copilarosi la nivel psihologic.
Daca aceste comportamente imature sunt absolut normale in copilarie, ele devin absolut distructive daca predomina odata cu inaintarea in varsta. Gandeste-te, de cate ori nu vedem oameni la 40 - 45 de ani care se comporta ca la 20 - 22 ? Oare ce fel de educatie vor da acei oameni copiilor lor?
Desigur, copilul din noi are importanta sa. Atunci cand seful tribului a zis "Baiatul trebuie sa moara!", el de fapt s-a referit la faptul ca predominanta baiatului trebuie sa ia sfarsit pentru a lasa loc barbatului. Oamenii care isi pierd complet copilul din ei sunt acei oameni care sunt incapabili sa se bucure de lucrurile simple ale vietii. Si... ultimul argument...
Oare nu sunt femeile atrase de un barbat matur, sau mai bine zis un barbat care dispune de putere masculina matura?
Cam in ce ar consta aceasta putere? In mare consta in atingerea echilibrului psihologic dintre constiinta si intuitie = intelepciune (luarea de decizii constructive in caz de conflict si dovada de curaj in caz de frica sau anxietate), dintre educatie si experienta = geniu, dezvoltarea abilitatii de a spune "NU" si de a accepta "NU" si, desigur, dezvoltarea si utilizarea judicioasa a energiei emotionale. Acestea sunt desigur cazuri ideale si pot fi deschise catre dezbateri.
Asadar, in concluzie, nu cred ca maturizarea ar presupune uciderea completa a copilului din noi, ci doar a-i gasi locul cuvenit in psihicul si sufletul nostru.
Citeaza Raspunde

Postat de Azgard pe 16 Martie 2009 la 11:41

De la: ady_acer, la data 2009-03-16 00:41:01
De la: Azgard, la data 2009-03-11 20:18:30ady_acer ai zis la un moment dat ca sunt uni care nu vor sa se maturizeze caci le e frica sa nu omoare copilul din ei , mam gandit un pic la ideia asta si e adevarta , caci odata ce te-ai maturizat nu mai e cale de intoarcere ..., imi aduc aminte de o segventa dintr-un film (l-am vazut de mult si nu mai stiu cum se numeste , decat ceva foarte vag ) cum intr-un trib din padurile tropicale , un baiat place o fata si seful tribului observa, il ia cu forta de langa mama lui impreuna cu restul barbatilor din trib , spunand ca baiatul trebuie sa moara ..., in fine dupa un ritaul destul de dureros il intoarce pe baiat in trib ,si seful tribului se adreseaza tribului spuanand : baiatul a murit, dar s-a nascut barbatul ..., ma gandeam odata ca trecerea de la copilarie la maturitatea, a devenii barbat e similar cu o metamorfoza a unei omide intr-un fluture, odata ce te-ai maturizat nu mai e cale de intoarcere ....

Ceea ce spui este foarte interesant si pertinent. Totusi, realitatea nu este chiar atat de fatalista dupa cum am fi inclinati sa credem :). Adevarul este ca "baiatul TREBUIE sa moara" pentru ca adultul sa renasca. In ultimul timp am fost foarte preocupat de acest aspect al vietii si deocamdata am ajuns la urmatoarele concluzii:
In societatea moderna, aceasta lipsa de initiere, precum cea din filmul de care aminteai, este una din principalele probleme cu care se confrunta majoritatea barbatilor. Spun aceasta intrucat exista o multime de barbati care sunt maturi ca varsta insa total copilarosi la nivel psihologic.
Daca aceste comportamente imature sunt absolut normale in copilarie, ele devin absolut distructive daca predomina odata cu inaintarea in varsta. Gandeste-te, de cate ori nu vedem oameni la 40 - 45 de ani care se comporta ca la 20 - 22 ? Oare ce fel de educatie vor da acei oameni copiilor lor?
Desigur, copilul din noi are importanta sa. Atunci cand seful tribului a zis "Baiatul trebuie sa moara!", el de fapt s-a referit la faptul ca predominanta baiatului trebuie sa ia sfarsit pentru a lasa loc barbatului. Oamenii care isi pierd complet copilul din ei sunt acei oameni care sunt incapabili sa se bucure de lucrurile simple ale vietii. Si... ultimul argument...
Oare nu sunt femeile atrase de un barbat matur, sau mai bine zis un barbat care dispune de putere masculina matura?
Cam in ce ar consta aceasta putere? In mare consta in atingerea echilibrului psihologic dintre constiinta si intuitie = intelepciune (luarea de decizii constructive in caz de conflict si dovada de curaj in caz de frica sau anxietate), dintre educatie si experienta = geniu, dezvoltarea abilitatii de a spune "NU" si de a accepta "NU" si, desigur, dezvoltarea si utilizarea judicioasa a energiei emotionale. Acestea sunt desigur cazuri ideale si pot fi deschise catre dezbateri.
Asadar, in concluzie, nu cred ca maturizarea ar presupune uciderea completa a copilului din noi, ci doar a-i gasi locul cuvenit in psihicul si sufletul nostru.

parca mai exista si in ziua de azi o forma de ritual de trecere de la copil la matur dar mmai alterata si nu se pune asa mult accent pe ea , si ma refer la tabere , caci in principiu cam aceleasi lucruri sunt prezente , si anume despartirea de mama copilului si pus in situatia in care e responsabil intr-un fel ...
la faza cu moartea baiatului , cred ca mai bine ar fi o carcera unde sa il bagi cand e timpul pentru munca si apoi sa ii dai drumu cand e party time
Hanyah Avatarul lui Hanyah
Citeaza Raspunde

Postat de Hanyah pe 17 Martie 2009 la 18:16

Vai Doamne femeile astea...........
Daca esti matur, mai sobru/ serios, mai responsabil, mai organizat si mai calculat, o sa vezi o ditamai lista cu reprosuri. Ca iei viata prea in serios, ca nu ti-o traiesti, ca esti obositor, ca..."mai mergi si tu pe prinicipiu go with the flow, ce naiba!".
Daca in schimb esti mai copilaros, iei in deradere o factura, daca nu stii exact la cat aveai programarea la dentist si daca ai uitat sa scoti rufele din masina de spalat...hoho, cred ca stii ce urmeaza :)).
Asa ca nu te mai strofoca. Oricum ai fi, in primele luni esti perfect. Dupa, se schimba foaia. Femeia va cauta exact ceea ce nu ai tu. Ca nah, asa sunt femeile.
Personal, nu vreau nici maturi dar nici imaturi. Vreau o imbinare dintre cele doua, vreau un om imprevizibil. Sa nu stiu niciodata care e urmatorul pas. Singura trasatura caracteristica maturizarii si pe care mi-as dori-o foarte mult, este sa incerce sa ma inteleaga (sa incerce, ca stiu ca nu ma poate intelege; dar intentia sincera face foarte mult ).Si eu sa-l inteleg pe el, nu sa avem principii si prejudecati nebune. Asta-i farmecul intr-o relatie, mai renunti la ele . Nu stiu, din punctul meu de vedere, daca esti matur in ziua de azi s-a dus naibii totul. E asa de scurta viata asta ca s-o mai traim si dupa reguli.
Citeaza Raspunde

Postat de daria_ta pe 17 Martie 2009 la 19:07

De la: Hanyah, la data 2009-03-17 18:16:10Vai Doamne femeile astea...........
Daca esti matur, mai sobru/ serios, mai responsabil, mai organizat si mai calculat, o sa vezi o ditamai lista cu reprosuri. Ca iei viata prea in serios, ca nu ti-o traiesti, ca esti obositor, ca..."mai mergi si tu pe prinicipiu go with the flow, ce naiba!".
Daca in schimb esti mai copilaros, iei in deradere o factura, daca nu stii exact la cat aveai programarea la dentist si daca ai uitat sa scoti rufele din masina de spalat...hoho, cred ca stii ce urmeaza :)).
Asa ca nu te mai strofoca. Oricum ai fi, in primele luni esti perfect. Dupa, se schimba foaia. Femeia va cauta exact ceea ce nu ai tu. Ca nah, asa sunt femeile.
Personal, nu vreau nici maturi dar nici imaturi. Vreau o imbinare dintre cele doua, vreau un om imprevizibil. Sa nu stiu niciodata care e urmatorul pas. Singura trasatura caracteristica maturizarii si pe care mi-as dori-o foarte mult, este sa incerce sa ma inteleaga (sa incerce, ca stiu ca nu ma poate intelege; dar intentia sincera face foarte mult ).Si eu sa-l inteleg pe el, nu sa avem principii si prejudecati nebune. Asta-i farmecul intr-o relatie, mai renunti la ele . Nu stiu, din punctul meu de vedere, daca esti matur in ziua de azi s-a dus naibii totul. E asa de scurta viata asta ca s-o mai traim si dupa reguli.

Crezi ca a fi matur inseamna sa traiesti neaparat dupa reguli?
Maturitatea inseamna, dupa parerea mea, puterea de adaptare la o anumita situatie, capacitatea de a face diferenta intre bine si rau, intre adevarat si fals, intre emotia sincera si disimulare...Maturitatea inseamna sa poti si "sa vrei" sa renunti la tine in favoarea celui de langa, atunci cand situatia o impune, sa ai taria sa recunosti(chiar daca e greu) cand gresesti, sa poti sa tai "raul" de la radacina daca devine malign...Maturitatea mai inseamna sa iubesti cu toata fiinta si sa-l respecti pe cel care te iubeste, sa iti invingi orgoliul care poate rani, MATURITATEA INSEAMNA, pana la urma, SA POTI FI TU INSUTI FARA SA INCERCI SA DARAMI CEEA CE SUNT ALTII.
earth_node Avatarul lui earth_node
Citeaza Raspunde

Postat de earth_node pe 19 Martie 2009 la 00:37

cred ca ar fi necesar sa evaluati sensurile lui TREBUIE ! consider ca a face ceea ce trebuie, cum trebuie, cand trebuie, samd. e un semn clar de maturitate. Asumarea erorilor, recunoasterea limitelor proprii si a calitatilor celorlalti, a sti cand e cazul sa renunti si cand sa faci tot ce poti pentru o cauza,acceptarea faptului ca binele personal inseamna si binele altora, sunt cateva idei ce-mi trec prin minte acum. Ar mai fi si altele, dar nu vreau sa se prajeasca prea multe creiere , sau sa se distruga bunatate de dictionare - le sunt necesare urmasilor, sau pastrarii secretelor scrise- glumesc desigur...
Citeaza Raspunde

Postat de Azgard pe 19 Martie 2009 la 08:26

daca citeai ce am scris pe prima pagina vedei ca am zis ca a fi matur inseamna si sa te poti bucura de viata , iar asta presupune mai mult decat sa te poti distra atunci cand este momentul... ,in fine m-am plictisit de ideia asta de masa ca a fi matur inseamna sa fi ursuz si plictisitor etc... poate de asta nu mi-a zis nimeni ca sunt matur
parerea mea
, ce misto li se alinieaza ochii
saka666 Avatarul lui saka666
Citeaza Raspunde

Postat de saka666 pe 19 Martie 2009 la 15:11

Matur eu cred ca e acea persoana care stie cand sa rada si cand sa devina serioasa, iar atunci cand e serios sa poata da un sfat care sa ajute imediat sau sa faca ceva pentru a rezolva imediat o problema, in rest doar distractie...dupa parerea mea, cineva matur ar trebui sa aiba 70% umor si restul seriozitate:)...pentru ca viata e plina de surprize:D
dasca777 Avatarul lui dasca777
Citeaza Raspunde

Postat de dasca777 pe 19 Martie 2009 la 15:23

matur=vb,sinionim cu a sterge,a face curat(exp)...a matura.. si acum pt voi cei de pe forum...MURITI IN CHINURI
Greenie Avatarul lui Greenie
Citeaza Raspunde

Postat de Greenie pe 19 Martie 2009 la 15:26

ca de obicei pui punctul pe i.
welcome back honey
adi3 Avatarul lui adi3
Citeaza Raspunde

Postat de adi3 pe 19 Martie 2009 la 16:27

te inteleg dar nu mai mult ca pe mine,ca ma transform in tu si nu e bine...
Citeaza Raspunde

Postat de daria_ta pe 19 Martie 2009 la 17:52

De la: dasca777, la data 2009-03-19 15:23:24matur=vb,sinionim cu a sterge,a face curat(exp)...a matura.. si acum pt voi cei de pe forum...MURITI IN CHINURI

desi lipsesc doua litere "a" (inainte si dupa ), e cea mai suchie (shuchie, pt cine nu intelege!) definitie!
Hanyah Avatarul lui Hanyah
Citeaza Raspunde

Postat de Hanyah pe 19 Martie 2009 la 18:53

De la: Azgard, la data 2009-03-19 08:26:18

daca citeai ce am scris pe prima pagina vedei ca am zis ca a fi matur inseamna si sa te poti bucura de viata , iar asta presupune mai mult decat sa te poti distra atunci cand este momentul... ,in fine m-am plictisit de ideia asta de masa ca a fi matur inseamna sa fi ursuz si plictisitor etc... poate de asta nu mi-a zis nimeni ca sunt matur
parerea mea

Te contrazic :) maturii (care de cele mai multe ori isi pierd din copilarii), sunt persoane care nu se bucura de viata decat din perspectiva lor. din perspectiva mea (adica a unui imatur care nu vrea, dar e constient ca tre sa se maturizeze) nu se bucura deloc de viata. a fi atent la pasul urmator, a fi calculat, a cauta sa nu gresesti si a fi precaut sunt verbe care ma imbolnavesc psihic.

da,ok.se bucura? ce, ca ies la un bar, ca joaca un biliard sau vad un film? astea sunt bucurii limitate. bucuriile adevarate sunt alea cand gresesti si pan la urma gasesti solutii geniale, cand faci tampenii si iesi singur din ele, cand faci chestii imprevizible si cu o mica tenta de risc, cand iei in deradere o situatie critica, dar stii si cauti sa o rezolvi fara sa ajungi la discutii cretine/ la o developare a filmului vietii cu toate problemele ei (maturii, in definitia lor impecabila, nu fac asta!).

Un matur adevarat (poate tu te refereai la persoane care imbina maturitatea cu imaturitatea) e enervant. mie nu-mi plac si punct. :) p.s. da, li se aliniaza super ochii; aici sunt de-acord cu tine.

@ greenie:
Citeaza Raspunde

Postat de ady_acer pe 24 Martie 2009 la 14:51

De la: Hanyah, la data 2009-03-19 18:53:16
De la: Azgard, la data 2009-03-19 08:26:18

parerea mea

Te contrazic :) maturii (care de cele mai multe ori isi pierd din copilarii), sunt persoane care nu se bucura de viata decat din perspectiva lor. din perspectiva mea (adica a unui imatur care nu vrea, dar e constient ca tre sa se maturizeze) nu se bucura deloc de viata. a fi atent la pasul urmator, a fi calculat, a cauta sa nu gresesti si a fi precaut sunt verbe care ma imbolnavesc psihic.

da,ok.se bucura? ce, ca ies la un bar, ca joaca un biliard sau vad un film? astea sunt bucurii limitate. bucuriile adevarate sunt alea cand gresesti si pan la urma gasesti solutii geniale, cand faci tampenii si iesi singur din ele, cand faci chestii imprevizible si cu o mica tenta de risc, cand iei in deradere o situatie critica, dar stii si cauti sa o rezolvi fara sa ajungi la discutii cretine/ la o developare a filmului vietii cu toate problemele ei (maturii, in definitia lor impecabila, nu fac asta!).

Un matur adevarat (poate tu te refereai la persoane care imbina maturitatea cu imaturitatea) e enervant. mie nu-mi plac si punct. :) p.s. da, li se aliniaza super ochii; aici sunt de-acord cu tine.

@ greenie:

Este clar ca faci o confuzie de termeni, deaoarece faci o asociere negativa intre ideea de maturitate si idea de plictiseala. Ziceai ca a fi atent la pasul urmator, a fi calculat, a cauta sa nu gresesti si a fi precaut sunt verbe care te "imbolnavesc psihic". Tu vorbesti de fapt despre neasumarea de riscuri, ori un apanaj al maturitatii este taman asumarea de riscuri. Nu ai sa vezi om matur care sa nu riste si care sa nu isi asume responsabilitatea pentru actiunile sale.
Ceea ce pentru tine inseamna "bucurii adevarate" sunt chiar atribute ale oamenilor profund maturi.
Din contra, cei pe care tu ii consideri maturi(cei ultracalculati, precauti, sobri, plictisitori) sunt, in realitate, niste copii frustrati. Sunt acei copii care au fost marginalizati pe terenul de joaca sau care la 17 ani au fost brutal respinsi de o persoana de sex opus si care nu au putut trece peste asta.
Sa fie clar inteles: adevarata maturitate implica o profunda bucurie de viata dar si un simt al responsabilitatii pe masura; implica intelepciune in a lua decizii constructive si capacitatea de a te ridica, de a te scutura de praf si de a merge mai departe atunci cand ai facut o greseala;
implica ideea de "go with the flow" atunci cand "the flow" este spre ajutor si de a iesi din "flow" atunci cand acast "flow" este daunator.
Este o dovada de profunda incapatanare si puierilitate a considera ca maturitatea este ceva cenusiu si trist cand de fapt absenta ei duce la necaz si amar in viata.
Spuneai ca una din "bucuriile adevarate" este acea care apare atunci cand gresesti si pan la urma gasesti solutii geniale. Total de-acord! Totusi, cum ai putea gasi solutii geniale in absenta maturitatii? Cei care gresesc si sunt profund imaturi, de cele mai multe ori nici nu constientizeaza ca au gresit si deca totusi o fac, incep a da vina pe oricine altcineva, mai putin ei.
In concluzie, cred ca exista foarte multi oameni care se tem de maturitate chiar din cauza faptului ca aceasta este ceva necunoscut pentru ei. In mintea unor asemenea oameni maturitatea este echivalenta cu imaginea doamnei educatoare cu aratatorul in mana si fum pe nari.
Imi vine in minte un citat: Cel natang invata din propriile greseli iar cel intelept invata din greselile altora.
Maturizare placuta in continuare !!!
Citeaza Raspunde

Postat de daria_ta pe 24 Martie 2009 la 15:08

Pt. Ady acer

Citeaza Raspunde

Postat de Azgard pe 24 Martie 2009 la 15:58

bine spus ady_acer , as mai completa un singur lucru, noi in viata asta trebuia sa ne bucuram de ea si sa o traim din plin , maturitatea ne ajuta sa atingem acest tel la nivele mai inalte , caci un copil nu o sa poata atinga potentialul unui om mare , decat cand ajunge si el matur, iar daca atunci cand crezi ca te-ai maturizat, nu mai te poti bucura de viata inseamna ca ai gresit ceva pe parcurs...
alexluchi30 Avatarul lui alexluchi30
Citeaza Raspunde

Postat de alexluchi30 pe 18 Iulie 2009 la 11:29

Din punct de vedere legal,(cel putin la noi in Romania),maturitatea este atribuita persoanelor in varsta de peste 18 ani,sau femeilor ce se casatoresc avand o varsta cuprinsa intre 16-18 ani. Din punct de vedere uman................ehehe,este foarte complicat,putem discuta la nesfarsit,insa ady acer a punctat foarte frumos esenta maturitatii.
iela_lunii Avatarul lui iela_lunii
Citeaza Raspunde

Postat de iela_lunii pe 18 Iulie 2009 la 15:11

De la: ady_acer, la data 2009-01-27 23:10:39Am interactionat cu foarte multe femei care sustineau ca vor langa ele un barbat matur. Am intalnit si altele care sustineau ca au deja langa ele un asemenea specimen. In trecut am fost chiar si parasit in ideea ca imi lipseste maturitatea. Mi s-a spus pe de alta parte ca sunt foarte matur pentru varsta mea. Ceea ce am observat pana acum a fost ca ideea de maturitate difera enorm de la om la om. De aceea, sunt foarte dornic sa aflu opiniile si experientele voastre cu privire la acest subiect.

Matur eu consider ca este cel ce incearca (macar incearca sa fie responsabil) de de la cele mai simple lucruri pina la cele mai importante. nu poti fi matur daca consideri ca ai o experienta in viata, in relatii sexuale sau ai trecut prin momente grele. eu consider ca nu trebuie sa te grabesti sa te maturizezi, dar nu si atunci cind ai deja mai mult de 20 de ani, in special barbatii.
Blackdawn Avatarul lui Blackdawn
Citeaza Raspunde

Postat de Blackdawn pe 18 Iulie 2009 la 15:42

De la: iela_lunii, la data 2009-07-18 15:11:27
De la: ady_acer, la data 2009-01-27 23:10:39Am interactionat cu foarte multe femei care sustineau ca vor langa ele un barbat matur. Am intalnit si altele care sustineau ca au deja langa ele un asemenea specimen. In trecut am fost chiar si parasit in ideea ca imi lipseste maturitatea. Mi s-a spus pe de alta parte ca sunt foarte matur pentru varsta mea. Ceea ce am observat pana acum a fost ca ideea de maturitate difera enorm de la om la om. De aceea, sunt foarte dornic sa aflu opiniile si experientele voastre cu privire la acest subiect.

Matur eu consider ca este cel ce incearca (macar incearca sa fie responsabil) de de la cele mai simple lucruri pina la cele mai importante. nu poti fi matur daca consideri ca ai o experienta in viata, in relatii sexuale sau ai trecut prin momente grele. eu consider ca nu trebuie sa te grabesti sa te maturizezi, dar nu si atunci cind ai deja mai mult de 20 de ani, in special barbatii.

???????
????
eugen_hk Avatarul lui eugen_hk
Citeaza Raspunde

Postat de eugen_hk pe 18 Iulie 2009 la 20:04

http://insanezone.ro/toCSic-24783.html
vydwka_avy7 Avatarul lui vydwka_avy7
Citeaza Raspunde

Postat de vydwka_avy7 pe 31 Iulie 2009 la 16:25

maturizare=proces prin care un om devina mai matur
(sa nu ziceti ca sunt rau va dau si expolicatia la om matur)

om matur=om cu bogate cunoshtinte in vederea judecatii echilibrate
judecata echilibrata=actiune mentala cu ajutorul principiilor si sfaturilor batraneshti cu privire la deranjatul celor din jur,a nu-i face sa sufere sau sa traga "ponoase" in urma actiunilor tale

sincer ...cred ca a-ti cam uitat sa dati un raspuns la subiectul asta

deci daca nu faci pe nimeni sa sufere ... eshti matur...cica macar tre sa gandeshti ca sa fii matur despre lucrul ala bine...parerea mea e ca mai tre sa si faci:)
Mitza_79 Avatarul lui Mitza_79
Citeaza Raspunde

Postat de Mitza_79 pe 6 August 2009 la 21:41

maturitate la o femeie..hmm..sa se abtina de la comentarii cand el se comporta ca un porc..
Citeaza Raspunde

Postat de ady_acer pe 7 August 2009 la 15:41

De la: Mitza_79, la data 2009-08-06 21:41:33maturitate la o femeie..hmm..sa se abtina de la comentarii cand el se comporta ca un porc..

Interesant! O fi si reciproca valabila? :P
Haps Avatarul lui Haps
Citeaza Raspunde

Postat de Haps pe 7 August 2009 la 15:43

eu nu matur. o las pe femeie sa fac asta
giselle Avatarul lui giselle
Citeaza Raspunde

Postat de giselle pe 4 Septembrie 2009 la 15:01

De la: Haps, la data 2009-08-07 15:43:25eu nu matur. o las pe femeie sa fac asta

de dat cu aspiratorul,dai?
dasca777 Avatarul lui dasca777
Citeaza Raspunde

Postat de dasca777 pe 5 Septembrie 2009 la 00:52

pt inteligenti: matur e sa fti cu ochii inchisi si sa strigi vad ca prin luneta....

pt idioti: sa nu iti fie frik de viata...sa o traiesti chiar daca nu stii ce iti rezerva viitorul
Publicitate Kuponiada.ro

Postat foarte recent

Doar 49 lei pentru a beneficia de 7 nopti cazare in camera dubla, complex hotelier Olgas 3*** in insula Corfu, Grecia la pretul de 118 Euro/persoana!Promotia zilei pe Kuponiada.ro
Doar 49 lei pentru a beneficia de 7 nopti cazare in camera dubla, complex hotelier Olgas 3*** in insula Corfu, Grecia la pretul de 118 Euro/persoana!
Pagini: << 1 2 3 4 >>
Sari la pagina:

Intra in contul tau

Info
X
info

Inchide Setari

Forum