Codul bunelor maniere, facut de noi!
Pagina 1 din 4

Toate forumurile » How to » Codul bunelor maniere, facut de noi! » Pagina 1 din 4

Pagini: 1 2 3 4 >>
Sari la pagina:
genius Avatarul lui genius
Citeaza Raspunde

Postat de genius pe 9 Martie 2009 la 14:02

Salut! Va propun ceva. Haideti sa strangem aici o multime de bune maniere, pe care le-am descoperit de prin diverse carti, reviste, ziare, emisiuni. Sa facem noi un COD al BUNELOR MANIERE, pe care toti cei care frecventeaza Yuppy sa-l gaseasca deosebit de util. Sa invete cum trebuie sa se poarte, cum sa vorbeasca, cum sa gandeasca in nenumarate situatii.

Ce ziceti, facem?
tecuhalangios Avatarul lui tecuhalangios
Citeaza Raspunde

Postat de tecuhalangios pe 10 Martie 2009 la 07:20

de acord.mai am o sugestie,ca fiecare care inregistreaza un succes sa il impartaseasca
1 cand megi pe strada cu o femeie ea tre sa stea pe partea stinga
2 daca ea are un bagaj de mana trebuie neaparat sa te oferi ba chiar sa insisti sa-l duci tu
3in mijloacele de transport in comun cedezi loul (scaunul pe care stai) ori carei femei care sta in picioare
4 la restaurant platesti tu si numai tu indiferent de ce zice
5 intrun restaurant cafe-bar etc primul intra barbatul
6 la iesire femeia iese prima
si asa mai departe astept si altii
Fosta membra Yuppy.ro Avatarul lui Fosta membra Yuppy.ro
Citeaza Raspunde

Postat de Fosta membra Yuppy.ro pe 10 Martie 2009 la 07:37

De la: genius, la data 2009-03-09 14:02:47Salut! Va propun ceva. Haideti sa strangem aici o multime de bune maniere, pe care le-am descoperit de prin diverse carti, reviste, ziare, emisiuni. Sa facem noi un COD al BUNELOR MANIERE, pe care toti cei care frecventeaza Yuppy sa-l gaseasca deosebit de util. Sa invete cum trebuie sa se poarte, cum sa vorbeasca, cum sa gandeasca in nenumarate situatii.

Ce ziceti, facem?

Codul bunelor maniere pe acest site???
Tavaleala de ras, nu alta!!!
yuppy000308 Avatarul lui yuppy000308
Citeaza Raspunde

Postat de yuppy000308 pe 10 Martie 2009 la 07:59

Ok daca suntem la maniere nu e frumos mai bine sa fie asa. Adica daca ea invita platiti jumi-juma daca barbatul invita plateste el integral? Bine eu am alte standarde dar ma rog. de obicei fiecare isi plateste partea iar cu deschisul usilor e optionala. Cum se zice aici galanteria e optionala respectul nu.
In rest ca si maniere ce sa spun, nu prea le am cu subectul deloc chiar nu inteleg care e scopul. Pe langa ca lumea nu o sa-l aplice nici pe forum daramite inrealitate vorbim discutii. Si in plus lumea reala e cu foamea asa ca nu e inca loc de ele foarte tare.
Jesus people de ce m-am apucat sa scriu in primul rand?

whatever asta e ultimul post nu ma mai joc im iiau jucarelele si plec.
untu Avatarul lui untu
Citeaza Raspunde

Postat de untu pe 10 Martie 2009 la 08:10

ma omori cu initiative de acest gen, lasa profesionistii sa se ocupe de problema asta eu as propune altcevasi anume; sint atitea trusturi de presa in ROMANIA, ..... consiliile locale si primariile ar trebui sa le propuna sa tipareasca acest cod al bunelor maniere si sa se distribuie gratuit tuturor cetatenilor eu cred ca ar trebuisa se introduca in scoli o materie care sa dezbata aceste probleme , iar acele trusturi ar trebui sa fie scutite de impozite o anumita perioada ca sa -si amortizeze cheltuielile aferente tiparirii acestui cod , nu ar fi mai profesional????,ar trebui ca noi romanii sa invatam sa facem lucrurile profesional si nu la intimplare sub lozinca las ca merge si asa, ce ziceti?.
flinghiry Avatarul lui flinghiry
Citeaza Raspunde

Postat de flinghiry pe 10 Martie 2009 la 08:25

O facem!....,incepe tu.
adycucu_85 Avatarul lui adycucu_85
Citeaza Raspunde

Postat de adycucu_85 pe 10 Martie 2009 la 08:50

Cod al bunelor maniere:

- nu se da mana cu cineva cand ai manusile puse;
- cand cineva intra intr-o incapere, ne cunoaste si ne saluta iar noi stam la masa, ne ridicam si noi si salutam la randul nostru;
- niciodata nu se da mana cu un om mai mare in functie sau mai in varsta decat noi;
- noul venit trebuie intotdeauna sa salute;
- condoleantele nu se transmit telefonic;
- cand te duci la cineva in vizita nu e frumos si nici indicat sa vii cu mana goala;
- nu e politicos sa refuzi o domnisoara cand iti cere sa faci dragostea cu ea; :))

PS: Genius, felicitari pentru initiativa constructiva de a crea un cod al bunelor maniere aici pe Yuppy !
n_icus Avatarul lui n_icus
Citeaza Raspunde

Postat de n_icus pe 10 Martie 2009 la 08:51

Iata ce spune predecesorul meu :"In rest ca si maniere ce sa spun, nu prea le am cu subectul deloc chiar nu inteleg care e scopul"-am incheiat citatul.Aceste bune-maniere sunt foarte complexe si uneori greu de inteles;sa explic dece:bunele maniere te obliga sa "taci daca nu cunosti subiectul".adica decat sa spui o prostie,mai bine taci,nu?sau decat sa scrii prost si sa stresezi cititorul cu greselile de ortografie mai bine te abtii.A RESPECTA colegul, vecinii de casa de autobuz etc., inseamna ca ai bune maniere.A stii sa spunem buna ziua si multumesc este ff.important si inseamna ca avem bune maniere.La servici,oare ne comportam corect fata de colegi?.....mai vorbim....subiectul e amplu si INTERESANT.!
aschiuta58 Avatarul lui aschiuta58
Citeaza Raspunde

Postat de aschiuta58 pe 10 Martie 2009 la 08:53

Salut. Apropo de mers pe strada cu o femeie, regula este ca barbatul sa mearga INTOTDEAUNA spre bordura, adica spre strada.
eerrooss Avatarul lui eerrooss
Citeaza Raspunde

Postat de eerrooss pe 10 Martie 2009 la 08:55

De la: tecuhalangios, la data 2009-03-10 07:20:40de acord.mai am o sugestie,ca fiecare care inregistreaza un succes sa il impartaseasca
2 daca ea are un bagaj de mana trebuie neaparat sa te oferi ba chiar sa insisti sa-l duci tu
3in mijloacele de transport in comun cedezi loul (scaunul pe care stai) ori carei femei care sta in picioare

nu e corect!
corect e :
cand mergi pe strada cu o femeie, TU (barbatul) trebuie sa stai intre ea shi strada!
Citeaza Raspunde

Postat de Fosta membra Yuppy.ro pe 10 Martie 2009 la 10:08

ma amuzati.

apropo de faza cu cedatul locului in ratb ORICAREI femei...
pai in cazu asta, mai bine nici nu va asezati, imposibil sa gasiti numai barbati in ratb...

si legat de regulile astea, fiti seriosi, cati faceti asta cu o femeie??
necunoscut Avatarul lui necunoscut
Citeaza Raspunde

Postat de necunoscut pe 10 Martie 2009 la 10:43

De la: tecuhalangios, la data 2009-03-10 07:20:40de acord.mai am o sugestie,ca fiecare care inregistreaza un succes sa il impartaseasca

1. Cand mergi pe strada cu o femeie, ati face bine sa stati amandoi pe mijloc. Nu de alta, dar poate va calca o masina daca pastrati fiecare cate o banda. Pe tine te loveste o masina care vine din spate, pe ea una o masina care vine din fata. PS: daca totusi vreti sa mergeti pe trotuar, nu e obligatoriu ca ea sa stea in stanga. Depinde pe ce parte va aflati. Tot pt ca barbatul are scopul de a proteja femeia, trebuie sa stea pe partea cu strada, iar femeia spre interior, partea cu cladirile.
2. Daca ea are un bagaj de mana si tu nu ai nimic, insisti. Daca aveti amandoi, nu te da Hercule cu insistente, pentru ca o faci sa se simta neajutorata, deci indirect o faci sa se simta prost. Obisnuieste-te cu ideea de afirmare a femeilor, cu faptul ca vor sa faca tot mai multe lucruri fara ajutor.
3. no comment. e ok..
4. La fel, nu zici ca platesti tu. Taci si faci pe prostu`, iar cand trebuie platit, platesti si plecati, inainte sa isi dea seama ca asta urmeaza. Altfel, din nou, o faci sa se supere pentru faptul ca poate vrea ea sa plateasca, sau nu i se pare corect sa nu isi plateasca cel putin partea ei. Dupa ce plecati de acolo, oricum va urma o discutie cu "morala de juma` de ora" in care o sa iti argumenteze de ce vrea sa-si plateasca ea consumatia si o sa te convinga pana la urma, daca vrea ea. PS: daca relatia e mai serioasa si mai deschisa, nu conteaza care plateste, se imparte mai tarziu.
5. Aici sunt valabile amandoua variantele, ori el "ca s-o fereasca de privirile celor care sunt deja inauntru", ori ea, pentru ca el ii tine usa, ca un adevarat domn. Amandoua cazurile sunt specificate ca fiind ok, din punct de vedere al bunelor maniere.
6. la fel... ori ea, din acelasi motiv ca si cel de mai sus, ori el, ca s-o fereasca de vant... alte conditii si tampenii posibile existente, varianta cu protejarea ei cand intra/iese intr-un/dintr-un mediu.
ciprianbugeac Avatarul lui ciprianbugeac
Citeaza Raspunde

Postat de ciprianbugeac pe 10 Martie 2009 la 10:47

Salutare , buna idee , am si eu cateva :
- intotdeauna intr-un bar , restaurant , barbatul intra primul
- o ajuti sa se inbrace la plecare si sa se dezbrace la venire
- niciodata nu comanzi si nu mananci inaintea ei
Astea mi-au venit acum in minte ....sunt lucruri pe care eu le fac ...dar nu stiu la ce m-au ajutat vreodata , in afara de femeile mai coapte (30 +) care , nicio pustoaica nu apreciaza !
Skynner Avatarul lui Skynner
Citeaza Raspunde

Postat de Skynner pe 10 Martie 2009 la 10:48

ma amuzati.

pai in cazu asta, mai bine nici nu va asezati, imposibil sa gasiti numai barbati in ratb...

Eu ash face asta dak ar exista femei mai cu bun simtz. Adik nu de genu sa se impiga in tine k u sa te ridici si sa se asheze ea, sau sa zica k vrea sa se asheze ea dar de fapt sa fie ptr 1 tot de varsta mea. Ma rog ati intzeles voi ce vreau sa zic. Am intalnit tot felull de cazuri de genu asta si nu numa pe RATB. un alt ex : prin parcuri.
cred k m-am facut intzeles in legatura cu asta. Acum cateva regului d-ale mele :P:

1.Nu se scuipa pe jos cand eshti cu o femeie sau cu 1 grup de femeu - creeaza lipsa de respect fatza de femei-
2.Mana se da cu o femeie doar atunci knd faci cunoshtintza cu ea -dak dai si in afara de faptul asta ii lasi impresia k o consideri - sa zicem - Dama de companie:)
3.intotdeauna femeia are prioritate knd inra sau iese pe o usha- parerea mea-
4.dak te certi cu o femeie mai bn du-te la plimbare k sa te calmezi, sau fumeaza 1,2,3 tzigari- la bun vb - decat sa ridici mana la ea.
5.O femeie stie mereu knd mintzi - kiar dak nu spune- asa k nu te mai obosii sa o pakali, zii adevarul in fatza oricat de dureros ar fii el.

dak va plac regulile aste abn da nu...... Gasiti voi altele:))
chandramuki Avatarul lui chandramuki
Citeaza Raspunde

Postat de chandramuki pe 10 Martie 2009 la 10:52

subiectul e comun, in schimb ma distreaza comentariile.
dupa parerea mea in ziua de azi nu se mai pune problema cine merge langa bordura sau nu...toata lumea trebuie sa mearga cat mai departe de cladiri. sunt din ce in ce mai multe accidente din cauza bombelor venite ca din cer...traim in Romania doar.
nazistu Avatarul lui nazistu
Citeaza Raspunde

Postat de nazistu pe 10 Martie 2009 la 11:02

Pentru Skiner:Nu se scuipa pe jos in nici o imprejurare, asta bine inteles daca nu cumva esti rrom(tigan da-i dracu),nu are importanta faptul ca esti cu o femeie sau nu ..
Mai am si eu o completare, in cazul in care esti fumator, si fumezi pe strada,fa in asa fel incat sa fumezi langa un cos de gunoi , ca in cazul in care stingi tigara , sa o stingi in cosul de gunoi(cosul de gunoi ar fi de preferat sa fie de tabla si prevazut cu rastel pt scrumiera)
mikydutza Avatarul lui mikydutza
Citeaza Raspunde

Postat de mikydutza pe 10 Martie 2009 la 11:05

De la: daria_ta, la data 2009-03-10 07:37:22
De la: genius, la data 2009-03-09 14:02:47Salut! Va propun ceva. Haideti sa strangem aici o multime de bune maniere, pe care le-am descoperit de prin diverse carti, reviste, ziare, emisiuni. Sa facem noi un COD al BUNELOR MANIERE, pe care toti cei care frecventeaza Yuppy sa-l gaseasca deosebit de util. Sa invete cum trebuie sa se poarte, cum sa vorbeasca, cum sa gandeasca in nenumarate situatii.

Ce ziceti, facem?

1.In cazul unui oral intotdeauna partenera are prioritate.

2.Daca vrea sa va sefuiasca un personaj noaptea in padure si sunteti cu prietena dati-o la schimb ca s-ar putea sa i placa.

3.La masa intotdeauna se ragaie...in caz ca nu se poate se ragaie prin alta parte

4.Ma mai gandesc si mai adaug
Citeaza Raspunde

Postat de mikydutza pe 10 Martie 2009 la 11:09

De la: aschiuta58, la data 2009-03-10 08:53:54Salut. Apropo de mers pe strada cu o femeie, regula este ca barbatul sa mearga INTOTDEAUNA spre bordura, adica spre strada.

Sa moara primul?? sau sa vada mai bine masina si sa se poata feri???
Citeaza Raspunde

Postat de mikydutza pe 10 Martie 2009 la 11:11

De la: Greenie, la data 2009-03-10 10:08:59ma amuzati.

Eu regulile citate de mine le am ca motto in viata

Sunt intr-o continua cautare poate gasesc altele mai noi

Ma ajuti?
Citeaza Raspunde

Postat de Fosta membra Yuppy.ro pe 10 Martie 2009 la 11:11

De la: eerrooss, la data 2009-03-10 08:55:18

nu e corect!
corect e :
cand mergi pe strada cu o femeie, TU (barbatul) trebuie sa stai intre ea shi strada!

Citeaza Raspunde

Postat de Fosta membra Yuppy.ro pe 10 Martie 2009 la 11:16

De la: mikydutza, la data 2009-03-10 11:05:56

Ce ziceti, facem?

2.Daca vrea sa va sefuiasca un personaj noaptea in padure si sunteti cu prietena dati-o la schimb ca s-ar putea sa i placa.

3.La masa intotdeauna se ragaie...in caz ca nu se poate se ragaie prin alta parte

Salut, mikydutza!
Nu te-am mai vazut de mult!
Chiar ma intrebam cand o sa apari cu stilul tau inconfundabil!!!
cristea_cln Avatarul lui cristea_cln
Citeaza Raspunde

Postat de cristea_cln pe 10 Martie 2009 la 11:52

Cel mai complex si mai complet cod al bunelor maniere este biblia crestina, acolo gasesti exemplificate toate bunele maniere. O sa imi zici poate ca:"eu vreau ceva scurt si la obiect,ceva esenta, nu toata biblia, ca nu avem timp sa refectam asupra ei...etc",insa eu cred ca asa ca si crestini, indiferent de ce religie apartinem, pt ca nu vreau sa fac politica religioasa, avem esenta spusa chiar de Iisus Hristos, si de Moise, cele 10 porunci, daca le respectam, nu ne mai trebuie alte legi.
Blanko Avatarul lui Blanko
Citeaza Raspunde

Postat de Blanko pe 10 Martie 2009 la 11:53

De la: mikydutza, la data 2009-03-10 11:09:08
De la: aschiuta58, la data 2009-03-10 08:53:54Salut. Apropo de mers pe strada cu o femeie, regula este ca barbatul sa mearga INTOTDEAUNA spre bordura, adica spre strada.

nu are nici o legatura cu vreun accident..ca pana la urma daca vreo masina intra pe trotuar si te loveste pe tine automat o loveste si pe ea..ca doar nu stati la 20 de km distanta unu de altu....ideea e ca daca de exemplu e urat afara si ploua ...barbatul sta pe partea cu strada ptr a evita ca femeia sa fie stropita de apa de pe sosea....dar din nou e risc si daca sta pe partea cu cladirile ptr ca e posibil sa`i pice vreun ghiveci in cap..sau vreo tigara etc.. :)...

@nazistu ... frate...cand o sa vezi tu asa ceva sa faci te rog o poza sa`mi arati si mie cum cineva sta langa un cos de gunoi si fumeaza o tigare in loc s`o fumeze in mers....asta nu se va intampla NICIODATA in Romania...deci obisnuieste-te cu ideea ca asa va fii mereu..
yuppy000185 Avatarul lui yuppy000185
Citeaza Raspunde

Postat de yuppy000185 pe 10 Martie 2009 la 12:21

F.F. buna ideea!!! si cu atat mai mult cu cat unii dintre noi recunosc ei insisi, k nu stiu ce i ala!!!si daca nu cunosti un lucru, cum ai putea stii sa l mai si folosesti..??!!Asa k,sa i dam bataie!!!
Citeaza Raspunde

Postat de necunoscut pe 10 Martie 2009 la 12:22

oau!!!
un cod al bunelor maniere creat de barbati!!!
fara consultarea femeilor!!!!???
voi faceti de rusine tagma masculina!
Citeaza Raspunde

Postat de mikydutza pe 10 Martie 2009 la 12:31

De la: daria_ta, la data 2009-03-10 11:16:37
De la: mikydutza, la data 2009-03-10 11:05:56

Ce ziceti, facem?

Salut, mikydutza!
Nu te-am mai vazut de mult!
Chiar ma intrebam cand o sa apari cu stilul tau inconfundabil!!!

Buna Daria,

Am fost putin plecat prin strainataturi but It's good to be back
Citeaza Raspunde

Postat de mikydutza pe 10 Martie 2009 la 12:35

De la: AntonioTony, la data 2009-03-10 11:53:49
De la: mikydutza, la data 2009-03-10 11:09:08

nu are nici o legatura cu vreun accident..ca pana la urma daca vreo masina intra pe trotuar si te loveste pe tine automat o loveste si pe ea..ca doar nu stati la 20 de km distanta unu de altu....ideea e ca daca de exemplu e urat afara si ploua ...barbatul sta pe partea cu strada ptr a evita ca femeia sa fie stropita de apa de pe sosea....dar din nou e risc si daca sta pe partea cu cladirile ptr ca e posibil sa`i pice vreun ghiveci in cap..sau vreo tigara etc.. :)...

@nazistu ... frate...cand o sa vezi tu asa ceva sa faci te rog o poza sa`mi arati si mie cum cineva sta langa un cos de gunoi si fumeaza o tigare in loc s`o fumeze in mers....asta nu se va intampla NICIODATA in Romania...deci obisnuieste-te cu ideea ca asa va fii mereu..

Imi pare rau dar trebuie sa te contrazic....eu de multe ori cand merg si fumez pe strada daca gasesc un cos de gunoi arunc tigara la cos si nu pe spatiul verde. Totodata, problema e ca nu avem noi atatea cosuri de gunoi disponibile cati oameni ar fi dispusi sa faca acelasi lucru. Taranii sunt aia care fumeaza la volan si arunca tigarile pe geam....cu toate ca au scrumiera in masina...dar na...vorba unui mare deontolog: "Traim in Romania si asta ne ocupa tot timpul"
yuppy000185 Avatarul lui yuppy000185
Citeaza Raspunde

Postat de yuppy000185 pe 10 Martie 2009 la 12:35

Sustin ultimul aliniat,citand personajul din zorba the greek:" God forgives everything!but there is one thing, he will never forgive: when a woman calls a man into her bed, and he won"t go!!"
Citeaza Raspunde

Postat de necunoscut pe 10 Martie 2009 la 12:36

inainte de a o arunca la cosul plin de hartii, nu o stingi!!???
sara Avatarul lui sara
Citeaza Raspunde

Postat de sara pe 10 Martie 2009 la 12:58

ideea cu mersul in partea dinspre sosea,provine de la faptul ca,rolul normal al barbatului este acela de a proteja femeia.
cand mergi intr-un local,de orice fel ar fi el,la intrare barbatul intra primul,pt ca altfel,se va percepe ca femeia este o prostituata iar tu vii din urma ca si peste.la iesire,corect,se deschide usa intai femeii,sa iasa ea prima.
cand saruti mana unei femei,educat este sa te apleci tu,nu sa-i ridici ei mana pana la nivelul gurii tale(1-din cauza ca nu ai oase in burta si asa este normal sa procedezi2-spre exp.,ea are 155-160 inaltime,el 195-200,iti imaginezi cum ar fi sa-i ridice mana pana la nivelul gurii lui?)si,foarte important,incearca sa nu lasi bale pe mana femeii respective.iar cand apleci capul sa-i saruti mana,coboara si privirea in acelasi timp,nu te uita in sus ,inspre femeie,in acelasi timp-asta daca vrei sa transmiti un mesaj de respect
atunci cand saluti pe cineva,din mers sau indiferent cum,evita sa ai mainile in buzunar,si inceraca sa-i sustii privirea cateva secunde,

Publicitate Kuponiada.ro

Postat foarte recent

Alege una din gentile David Jones Summer (White sau Black) la doar 32 lei in loc de 90 leiPromotia zilei pe Kuponiada.ro
Alege una din gentile David Jones Summer (White sau Black) la doar 32 lei in loc de 90 lei
Pagini: 1 2 3 4 >>
Sari la pagina:

Intra in contul tau

Info
X
info