draga gekados, spicuind pe sarite posturile tale pe topicul asta, ajung la concluzia ca tu te referi, de fapt, mai degraba la xenofobie decat la rasism; pt ca rasismul e ura de rasa (alba, neagra, galbena sau rosie); cele mai mari dispute, din cate stiu eu, au loc pe fondul "urii" dintre rasa neagra si alba.
pomenesti de italia si de ura lor pt romani, aici eu o vad xenofobie si ca sa particularizam un pic, e de fapt: romanofobie; app. am fost si eu pe acolo si stiu despre ce vorbesti; intr-o zi am ajuns la spital (credeam ca am otita), iar doctorul a fost extrem de dragut si de amabil pana cand a auzit ca eram romanca, dupa care brusc si-a schimbat si expresia fetei si registrul de vorbire...
exemple de genul asta, as putea sa dau zeci si zeci.
daca esti pe acolo eu zic sa te intorci, sau sa-ti gasesti drum spre alta tara; ca barbat si ROMAN pe deasupra, n-ai trai bun pe acolo in vremurile astea; aveai sanse doar daca erai femeie si mai aratai si cat de cat bine, ca italienii in general se transforma instantaneu in catei daca stau si privesc oleaca la nurii unei dame bine...