Aveti vreun ideal in viata? care anume?
Pagina 1 din 2

Toate forumurile » How to » Aveti vreun ideal in viata? Care anume? » Pagina 1 din 2

Pagini: 1 2 >>
Sari la pagina:
Fosta membra Yuppy.ro Avatarul lui Fosta membra Yuppy.ro
Citeaza Raspunde

Postat de Fosta membra Yuppy.ro pe 6 Iulie 2009 la 08:55

Cu totii ne planificam activitatile avand in vedere diverse scopuri pe termen scurt, iar pe termen lung idealuri... Ele difera de la o persoana la alta, dar, in afara de o mica parte de indivizi resemnati cu incapacitatea lor care traiesc la voia intamplarii, majoritatea depunem eforturi, renuntam la alte posibilitati si incercam sa profitam de oportunitatile existente sau chiar sa ni le creem. Unii isi doresc mai degraba ascensiune profesionala, altii vad in realizarea vietii familiale linistite, prospere si pline de bune sentimente principalul lor scop in viata; unii vor ascensiune politica, altii mai degraba distractii de orice fel, si cat mai multe; unii vor calatorii pentru relaxare sau pentru a cunoaste lumea, altii vor chiar stramutarea domiciliului in diverse tari din lume. Exista o gama foarte variata de gusturi si de puncte de vedere, dar ar trebui sa existe si un numitor comun valabil acestora, pe care eu insa nu l-am gasit dar continui sa-l caut. M-ar interesa sa enumerati idealurile voastre si motivatiile pe care le gasiti de cuviinta; de asemenea daca va concentrati pe un ideal anume sau mai degraba pe un echilibru intre mai multe, asa-zisul "impacarii caprei cu varza" :) .
Citeaza Raspunde

Postat de Fosta membra Yuppy.ro pe 6 Iulie 2009 la 09:21

Buna dimineata, Argus!
Interesant subiect, dar necesita timp de analiza si, de ce sa nu recunoastem, sinceritate cu noi insine, in primul rand!
Ideal in viata...fiecare om are, doar ca acesta difera de la o varsta la alta, de "nivelul" la care se afla cand isi propune un alt ideal, in conditiile in care se presupune ca a obtinut tot ce isi dorise pana atunci.
Ideal in viata...cand eram eleva, "idealul" era sa fiu prima, mereu prima, si am reusit pana la un moment dat, cand, (firesc, nu?) un altul mi-a luat locul; au urmat adolescenta si tineretea, cand idealul il reprezentau un "fat frumos", care, in timp, s-a intrupat in actualul meu sot (desi n-a fost niciodata ceea ce s-ar putea numi o "frumusete" )si reusita la facultate - alt ideal atins! Ca in viata oricarei femei, mi-am dorit o casnicie, casa si copil, pe care, cu eforturi, le-am obtinut, si o cariera normala, nu neaparat de succes, pt ca aici am considerat ca ii revine rolul barbatului, eu fiind genul "domestic" oarecum!
Acum...ce mi-as mai putea dori?!...Am varsta la care nu mi-ar ramane, teoretic, decat sa ma bucur de ceea ce am, dar, asa cum e omul facut, nu ma pot opri din a-mi dori, in continuare, "ceva"...da, imi doresc SA TRAIESC, sa imi cresc nepotii (pe care sper sa ii am, ca sa scapati de mine ), si sa fiu, in continuare, ceea ce am fost si pana acum!
Citeaza Raspunde

Postat de Fosta membra Yuppy.ro pe 6 Iulie 2009 la 09:31

Am varsta la care nu mi-ar ramane, teoretic, decat sa ma bucur de ceea ce am...

Hmmmm,
Daria,vad ca scoti in evidenta si accentuezi VARSTA PE CARE O AI,oricare ar fi varsta ta,crezi cumva ca viata la un anumit punct SE LIMITEAZA????Adica trebuie sa ne multumim cu ce aveam,la varsta la care am ajuns? Eu nu ma multumesc,vreau sa CUNOSC cat mai mult din tot ce viata asta mai poate sa-mi ofere,bun sau rau....,iar ca sa nu fiu OFF topic,ca tot a deschis Argus un subiect NEW,pot sa zic in stilul deja-mi caracteristic...ca idealul meu in viata e ...FEMEIA CU MUSTATA! :))
Hook Avatarul lui Hook
Citeaza Raspunde

Postat de Hook pe 6 Iulie 2009 la 09:33

Nu am chef de dezbateri filozofice...momentan idealul meu este sa nu treaca vara asa rapid....credeti ca se poate?
Citeaza Raspunde

Postat de Fosta membra Yuppy.ro pe 6 Iulie 2009 la 09:37

De la: serinboy, la data 2009-07-06 09:31:58Am varsta la care nu mi-ar ramane, teoretic, decat sa ma bucur de ceea ce am...

Hmmmm,
Daria,vad ca scoti in evidenta si accentuezi VARSTA PE CARE O AI,oricare ar fi varsta ta,crezi cumva ca viata la un anumit punct SE LIMITEAZA????Adica trebuie sa ne multumim cu ce aveam,la varsta la care am ajuns? Eu nu ma multumesc,vreau sa CUNOSC cat mai mult din tot ce viata asta mai poate sa-mi ofere,bun sau rau....,iar ca sa nu fiu OFF topic,ca tot a deschis Argus un subiect NEW,pot sa zic in stilul deja-mi caracteristic...ca idealul meu in viata e ...FEMEIA CU MUSTATA! :))

Uite, iti raspunde o "femeie cu mustata"!
In primul rand, stilu-ti "deja caracteristic" nu e "deja" pt ca esti nou, iar daca ai fi fost atent, vedeai ca am scris "teoretic" asa ca...ochii mari!
In ceea ce priveste varsta mea, cred ca si asta conteaza in "economia vietii", pt ca exista, totusi, o limita a dorintelor, nu crezi?...
Citeaza Raspunde

Postat de Fosta membra Yuppy.ro pe 6 Iulie 2009 la 09:50

Limita a dorintelor?Nu,nu cred ca trebuie sa ne limitam dorintele,ele fac parte din noi,atat cat suntem ori le acceptam ,ori nu ne mai acceptam si GATA!
Cat despre "femeia cu mustata" hmmm...esti sigura ca esti acea femeie la care visez?Adica ai mustata destul de stufoasa?
Citeaza Raspunde

Postat de Fosta membra Yuppy.ro pe 6 Iulie 2009 la 09:55

De la: serinboy, la data 2009-07-06 09:50:15Limita a dorintelor?Nu,nu cred ca trebuie sa ne limitam dorintele,ele fac parte din noi,atat cat suntem ori le acceptam ,ori nu ne mai acceptam si GATA!
Cat despre "femeia cu mustata" hmmm...esti sigura ca esti acea femeie la care visez?Adica ai mustata destul de stufoasa?

Vai de mineee...sa nu spui ca preferi ceva extrem de "stufos"!... Oricum, se zice ca oltencele sunt femei "date dracu'", mustata, fiind in acest caz, o dovada!
Citeaza Raspunde

Postat de Fosta membra Yuppy.ro pe 6 Iulie 2009 la 10:52

Sa revin la un raspuns mai serios,chiar daca nu prea-mi place stilul...idealul meu in viata era sa am o cariera,alta decat cea pe care o am acum,dar cum in viata nimic nu e asa cum ne propunem,planuim...da,Argus,am facut la un moment dat si sacrificii in asa fel incat sa impac si varza si capra,partea proasta a lucrurilor este ca ori capra era nesatula...ori varza nu i-a placut...cert e ca AZI,singurul ideal pe care-l mai am,este sa vad ca oamenii sunt multumiti de ce au,de VIATA,ca stiu sa si-o traiasca,ca se pot bucura si mai stiu sa-si respecte valorile!Fiecare din noi credem ca suntem BURICUL PAMANTULUI,mai mult sau mai putin,doar ca trebuie sa ne mai si iasa ce ne-am propus!
Citeaza Raspunde

Postat de Fosta membra Yuppy.ro pe 6 Iulie 2009 la 10:54

De la: serinboy, la data 2009-07-06 10:52:52Sa revin la un raspuns mai serios,chiar daca nu prea-mi place stilul...idealul meu in viata era sa am o cariera,alta decat cea pe care o am acum,dar cum in viata nimic nu e asa cum ne propunem,planuim...da,Argus,am facut la un moment dat si sacrificii in asa fel incat sa impac si varza si capra,partea proasta a lucrurilor este ca ori capra era nesatula...ori varza nu i-a placut...cert e ca AZI,singurul ideal pe care-l mai am,este sa vad ca oamenii sunt multumiti de ce au,de VIATA,ca stiu sa si-o traiasca,ca se pot bucura si mai stiu sa-si respecte valorile!Fiecare din noi credem ca suntem BURICUL PAMANTULUI,mai mult sau mai putin,doar ca trebuie sa ne mai si iasa ce ne-am propus!

Corect! (si uite ca m-ai prins fiind de acord cu tine aici) :)) ssh...
Citeaza Raspunde

Postat de Fosta membra Yuppy.ro pe 6 Iulie 2009 la 10:55

De la: serinboy, la data 2009-07-06 10:52:52
cert e ca AZI,singurul ideal pe care-l mai am,este sa vad ca oamenii sunt multumiti de ce au,de VIATA,ca stiu sa si-o traiasca,ca se pot bucura si mai stiu sa-si respecte valorile!

Si iti reuseste?...
Citeaza Raspunde

Postat de Fosta membra Yuppy.ro pe 6 Iulie 2009 la 10:59

De la: daria_ta, la data 2009-07-06 10:55:01
De la: serinboy, la data 2009-07-06 10:52:52
cert e ca AZI,singurul ideal pe care-l mai am,este sa vad ca oamenii sunt multumiti de ce au,de VIATA,ca stiu sa si-o traiasca,ca se pot bucura si mai stiu sa-si respecte valorile!

Si iti reuseste?...

Cu mici rezerve...DA!Am rabdare sa vad si mai multe schimbari ..in bine!Unii dau randament..altii nu se pot ajuta,ori nu mai vor!
baytu Avatarul lui baytu
Citeaza Raspunde

Postat de baytu pe 7 Iulie 2009 la 08:28

Idealuri, viata i-ti mai permite sa visezi?sa speri?
Citeaza Raspunde

Postat de Fosta membra Yuppy.ro pe 7 Iulie 2009 la 08:32

De la: baytu, la data 2009-07-07 08:28:43Idealuri, viata i-ti mai permite sa visezi?sa speri?

Iti permite, nu-ti permite...ce faci, pui mainile pe piept si astepti sa mori?...Sau traiesti in "dorul lelii" pur si simplu?...
Citeaza Raspunde

Postat de Fosta membra Yuppy.ro pe 7 Iulie 2009 la 09:50

De la: baytu, la data 2009-07-07 08:28:43Idealuri, viata i-ti mai permite sa visezi?sa speri?

Viata iti permite FOARTE MULTE..intrebarea este TU ITI PERMITI cate iti poate oferi viata????Chiar asa usor cedati unii,aveti motive sa va plangeti???Ia mai stati de vorba cu voi si reflectati,are sens sa dramatizati o situatie care pana la urma are si IESIRE,rezolvare?
baytu Avatarul lui baytu
Citeaza Raspunde

Postat de baytu pe 7 Iulie 2009 la 12:16

>
Viata iti permite FOARTE MULTE..intrebarea este TU ITI PERMITI cate iti poate oferi viata????Chiar asa usor cedati unii,aveti motive sa va plangeti???Ia mai stati de vorba cu voi si reflectati,are sens sa dramatizati o situatie care pana la urma are si IESIRE,rezolvare?

Ce-ti ofera viata?fluctuatie,mai ceva k pe piata de capital,azi e bine maine-i rau si tot asa nu poti sa te bucuri de ceva k se termina nu poti sa plangi in deajuns de mult k incepe altceva,pai ori bine ori rau,normal k la orice exista si o rezolvare, dar care e aceea cum poti sa rezolvi ceva dar sa nu mai gresesti in alt fel.
zumzetalbastru Avatarul lui zumzetalbastru
Citeaza Raspunde

Postat de zumzetalbastru pe 7 Iulie 2009 la 12:30

De la: baytu, la data 2009-07-07 12:16:18>

Ce-ti ofera viata?fluctuatie,mai ceva k pe piata de capital,azi e bine maine-i rau si tot asa nu poti sa te bucuri de ceva k se termina nu poti sa plangi in deajuns de mult k incepe altceva,pai ori bine ori rau,normal k la orice exista si o rezolvare, dar care e aceea cum poti sa rezolvi ceva dar sa nu mai gresesti in alt fel.

1. invata sa scrii

2. si sincer in afara de faptul ca viata iti ofera fluctuatii... nu am inteles nimic ... si la problema ta ca astazi e bine si maine e rau, un sfat, bucura-te de ziua de azi ca e bine, si fi trist in ziua urmatoare ... si daca ar fi sa ma iau dupa tine, nu ar trebui sa am idealuri pt ca se termina? sau ca incep altele?... e absurd ...

Citeaza Raspunde

Postat de Fosta membra Yuppy.ro pe 7 Iulie 2009 la 12:49

Idealul meu in viata : sa nu ma sinucid involuntar macar pana la 30 -40 ani :)
googoodoll Avatarul lui googoodoll
Citeaza Raspunde

Postat de googoodoll pe 8 Iulie 2009 la 20:58

De la: Spyderom, la data 2009-07-06 09:33:44Nu am chef de dezbateri filozofice...momentan idealul meu este sa nu treaca vara asa rapid....credeti ca se poate?

nu se poate, dar si eu mi-as dori exact acelasi lucru.
deci hai sa ne mutam in Canare :D
alin1970 Avatarul lui alin1970
Citeaza Raspunde

Postat de alin1970 pe 9 Iulie 2009 la 08:05

E frumos sa ai un ideal mai ales la tinerete. Depinde ce iti doresti -pe linga suturile pe care le iei in viata din toate punctele de vedere- idealuri realizabile altfel vei fi nefericit.

Capra mea maninca a naibi toata varza mereu cand trec riul.

Doritiva sanatate restul se vor intimpla in functie de voi!!!!
Iolazarescu Avatarul lui Iolazarescu
Citeaza Raspunde

Postat de Iolazarescu pe 9 Iulie 2009 la 09:31

hmmmm, este ciudat subiectul si ca ne place sau nu este si un adevar. Ce ne dorim noi de la viata? si ce spunem de visele noastre care se modifica de la o zi la alta.
Pot sa va spun din proprie experienta ca odata ce vi sa indeplinit un vis vine altul, care tre' sa fie mai bun decat celalalt.
Ideea este ca foarte multi oameni traiesc in trecut sau in viitor, foarte putini reusesc sa traiasca in prezent si asta face cel mai mult diferenta. Pe scurt si fara prea multa filozofie, sa fi sanatos este cel mai important lucru, dupa cum a mentionat cineva mai sus, dar apoi sa fi bucuros de ceea ce ai si esti si apoi sa-ti doresti mai mult, caci altfel nu vei sti niciodata se te bucuri de un vis de-al TAU cand devine realitate.
adycucu_85 Avatarul lui adycucu_85
Citeaza Raspunde

Postat de adycucu_85 pe 9 Iulie 2009 la 09:40

Viata este frumoasa in general insa mai are si ea partile urate. Niciodata nu putem fi multumiti indeajuns de ea. Asta e clar.
Poate fi comparata cu un roller-coaster sau la fel de bine poate fi ca un montagne-rousse. Cand te ridica, cand te coboara.
Oricum, adevaratele bucurii care ne linistesc si ne lumineaza sufletul vin din lucruri marunte.
GYGYCL Avatarul lui GYGYCL
Citeaza Raspunde

Postat de GYGYCL pe 9 Iulie 2009 la 09:45

De la: serinboy, la data 2009-07-06 09:31:58Am varsta la care nu mi-ar ramane, teoretic, decat sa ma bucur de ceea ce am...

Hmmmm,

Tare faza cu IDEALUL MEU INVIATA E FEMEIACU MUSTATA
mihaica_m Avatarul lui mihaica_m
Citeaza Raspunde

Postat de mihaica_m pe 9 Iulie 2009 la 10:08

De la: Argus, la data 2009-07-06 08:55:14Cu totii ne planificam activitatile avand in vedere diverse scopuri pe termen scurt, iar pe termen lung idealuri... Ele difera de la o persoana la alta, dar, in afara de o mica parte de indivizi resemnati cu incapacitatea lor care traiesc la voia intamplarii, majoritatea depunem eforturi, renuntam la alte posibilitati si incercam sa profitam de oportunitatile existente sau chiar sa ni le creem. Unii isi doresc mai degraba ascensiune profesionala, altii vad in realizarea vietii familiale linistite, prospere si pline de bune sentimente principalul lor scop in viata; unii vor ascensiune politica, altii mai degraba distractii de orice fel, si cat mai multe; unii vor calatorii pentru relaxare sau pentru a cunoaste lumea, altii vor chiar stramutarea domiciliului in diverse tari din lume. Exista o gama foarte variata de gusturi si de puncte de vedere, dar ar trebui sa existe si un numitor comun valabil acestora, pe care eu insa nu l-am gasit dar continui sa-l caut. M-ar interesa sa enumerati idealurile voastre si motivatiile pe care le gasiti de cuviinta; de asemenea daca va concentrati pe un ideal anume sau mai degraba pe un echilibru intre mai multe, asa-zisul "impacarii caprei cu varza" :) .
Citeaza Raspunde

Postat de Fosta membra Yuppy.ro pe 9 Iulie 2009 la 10:11

???
mihaica_m Avatarul lui mihaica_m
Citeaza Raspunde

Postat de mihaica_m pe 9 Iulie 2009 la 10:12

Cred ca pina la urma ...nu exista un singur ideal pentru toata viata eu stiu (masina; familie; casa etc) ci viata insasi este un conglomerat de idealuri in functie de perioada in care ne aflam .
Vreau sa fac sex pentru ca nu ai facut ; vreau la liceu profesional vorbind te ajuta ; vreau la facultate ; vreau familie ; toate astea le doresti in diferite momente ale vietii .
Oricum toti tindem catre impacarea cu noi insine si linistea aceea interioara . Papa ne mai auzim
Citeaza Raspunde

Postat de Fosta membra Yuppy.ro pe 9 Iulie 2009 la 10:15

Cred ca ai dreptate, linistea interioara ar fi acel numitor comun al idealurilor noastre, chiar daca tindem catre acea liniste in moduri atat de diferite si avem idealuri diferite. Multumesc, e unul din raspunsurile utile pe care le asteptam, pentru care am deschis topicul asta...!
Vecinu Avatarul lui Vecinu
Citeaza Raspunde

Postat de Vecinu pe 9 Iulie 2009 la 10:17

Astea sunt versurile de la CASSA LOCO mey. Oricum sunt misto.
Eu unul zic ca orice om are un ideal in viata pentru ca daca nu ai un ideal treci degeaba prin ea. Trebuie sa fie acolo ceva care sa te ghideze chiar daca e ceva marunt.
Cred ca 90% dintre romani au in principiu acelasi ideal, sa aibe bani sa duca macar o viata decenta.
Pana si aurolacii aia de la gara au un ideal: sa se drogheze cat mai mult.
Citeaza Raspunde

Postat de Fosta membra Yuppy.ro pe 9 Iulie 2009 la 10:23

Da, banii constituie obsesia multora, dar nu stiu daca pot constitui in sine un ideal, cat mai degraba sunt o modalitate, o treapta necesara in urcusul spre atingerea idealurilor. Asta pentru ca nu cred ca cineva isi poate dori numai sa stranga bani si atat, ci fiecare intrevede dincolo de strangerea banilor anumite modalitati de a-i cheltui, un anumit stil de viata, pozitie sociala, putere politica x de alta natura, succes in relatiile sociale, mai ales cu sexul opus etc. ...
M3lania_kiss Avatarul lui M3lania_kiss
Citeaza Raspunde

Postat de M3lania_kiss pe 9 Iulie 2009 la 11:39

..sa se intoarca iubitul meu la mine..si sa ramanem mereu impreuna...
andrei82 Avatarul lui andrei82
Citeaza Raspunde

Postat de andrei82 pe 9 Iulie 2009 la 11:43

Pentru a afla daca avem sau nu un ideal in viata ar fi bine sa plecam de la definirea termenilor.

Idealul reprezinta un "vis colectiv", un arhetip, de natura atemporala, o idee de genul: bine, frumos, adevar.

Apoi e vorba de structura fiintei noastre care are si ea doua parti, una temporala, sa-i spunem personalitate (de la latinescu persona = masca), alcatuita din corpul fizic, structurile energetice, emotionale si mentale egotice care sunt perisabile. Partea atemporala este mai greu de dovedit ca exista, s-o denumim individ, cum ii spunea Platon, pentru ca este indivizibila chiar daca are structura trinitara. Aici isi afla originea inteligenta superioara (geniul), iubirea universala si vointa nonegotica. Aici e taramul idealurilor.

Viata noastra nu trebuie sa apara cu nimic deosebita de a unui om normal. De fapt normalitatea este sfintenia, ceva considerat de multi ireal, intangibil fiind doar o atitudine mentala si emotionala armonioase fata de lucrurile care se intampla in afara noastra.

Aici este de fapt problema omului: se afla intre eros pandemos (atractia fata de material) si eros eros urania (cea fata de transcendent) si alege in permanenta. Diferenta esentiala dintre om si animal este constiinta sacrului. Daca nu o avem nu suntem nimic mai presus de niste animale care alearga mereu spre satisfacerea nevoilor imediate: securitate, hrana, sex, etc. doar ca la noi iau forme mult mai perverse.

Deci parerea mea este: traieste-ti viata cu verticalitate, poti merge la biserica, lua cursuri de yoga sau filosofie sau orice altceva, dar fa lucrurile pentru ca simti sa le faci, pentru ca te fac sa ajungi mai aproape de natura ta profunda si, cum spunea Socrate, sa te cunosti.
Publicitate Kuponiada.ro

Postat foarte recent

Alege una din gentile David Jones Summer (White sau Black) la doar 32 lei in loc de 90 leiPromotia zilei pe Kuponiada.ro
Alege una din gentile David Jones Summer (White sau Black) la doar 32 lei in loc de 90 lei
Pagini: 1 2 >>
Sari la pagina:

Intra in contul tau

Info
X
info