Relatie ciudata, rog o parere...
Pagina 1 din 13

Toate forumurile » Femei » Relatie ciudata, rog o parere... » Pagina 1 din 13

Pagini: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 >>
Sari la pagina:
yuppy004080 Avatarul lui yuppy004080
Citeaza Raspunde

Postat de yuppy004080 pe 12 August 2009 la 09:44

Buna ziua tuturor,

Sunt nou pe acest forum, si m-am inscris in special din dorinta de a discuta cu voi despre un subiect care ma apasa foarte tare in ultima vreme. ACTUALA RELATIE !

Am 26 ani, si de 2 ani, am gasit ceea ce credeam ca se cheama jumatatea mea. Este vorba despre o fata pentru care am luptat foarte mult ca sa fim impreuna, am fost foarte insistent si in final am fost premiat cu atentia ei.

Primele luni au fost un paradis, stiti probabil privirile alea tampe de indragostiti. Ceva in genul. Faceam totul impreuna, etc. In scurt timp am inceput sa-mi petrec noptile la ea.

Dupa 6-7 luni, relatia noastra a cunoscut un declin, datorita faptului ca eu aveam niste asteptari de la ea, iar ea nu "se conforma" cu ceea ce-mi doream eu. Incet incet am inceput sa ne distantam, sa vorbim mai putin, apoi au inceput certurile, din ce in ce mai violente, cuvinte jignitoare, despartiri saptamanale din partea ei, in urma carora eu imploram de fiecare data pentru impacare.

In ultimele 6-7 luni, relatiile intime aproape ca nu mai exista, ne certam in fiecare zi din orice prostie, orice cuvant este analizat, si parca am devenit vanatori de motive.

Totul a plecat de la gelozia morbida si posesivitatea mea, in raport cu libertinismul cu care ea a fost obisnuita.
De acord, i-am taiat aripile. Dar in timp, am invatat sa o inteleg, si acum chiar mi-am schimbat conceptiile. Insa ea se pare ca nu mai e dispusa la nici macar putina toleranta.

Orice intepatura as face, orice remarca, orice lucru cu dublu sens as spune, primesc ochi dati peste cap, injuraturi, si o ploaie de cuvinte grele urmate de o tensiune foarte puternica intre noi care in final duce la verdictul ei "m-am saturat, nu te mai suport, nu ma mai cauta"

Este deosebit de nervoasa in prezenta mea, recent chiar mergeam cu masina si am accelerat putin, lucru care a deranjat-o si m-a injurat. Deci...nimicuri. Dar intr-o tensiune continua te deranjeaza orice.

Se pare ca daca ne uitam in urma, vedem mai mult dezacorduri, lipsa de egalitate, privim dreptatea in mod diferit, ne-am certat foarte des, s-a ajuns chiar si la violenta fizica.

Momentan, imi doresc foarte mult sa continuam, dar altfel. Nu ma simt dorit, nu ma simt iubit, nici apreciat, si as vrea sa schimbam lucrurile intre noi. Ce credeti ca se poate face?
Citeaza Raspunde

Postat de yuppy004080 pe 12 August 2009 la 09:54

Problema cu care ne confruntam cel mai des in ultima vreme e ca eu fac foarte multe pentru ea, in raport cu ceea ce face ea pentru mine. Ea asteapta totul de la mine. E normal ? Cum o pot determina sa ofere ?

Chiar in relatia noastra de zi cu zi, ea are voie sa fie deranjata de o remarca, are voie sa injure, are voie sa dea ochii peste cap, sa fie interesanta, are voie sa dea papucii, sa inchida telefonul in nas, eu nu, pentru ca "mi-o iau".

Spre exemplu, ea are voie sa bata apropo-uri cu prietenele ei, care ma vizeaza si ma fac sa ma simt prost, dar eu dupa conceptia ei, ar trebui sa zambesc.
Are voie sa faca glume deplasate despre mama mea, si toata familia mea, dar eu trebuie sa stiu sa mediez problema, sa nu ma supar, sa rad si sa zambesc desi mi-a jignit mama la un mod mai "in gluma"
Eu rareori am trecut-o prin astfel de momente, si atunci a explodat in primele secunde. Dar ea asteapta de la mine sa nu fac asa. Nu stiu, eu consider ca e o nedreptate asta.
Ceva de genul, ea imi inchide telefonul in nas, si daca o fac si eu, ... tot ea este cea jignita si lezata.
Cum pot sa ma descurc cu astfel de situatii ?
Fosta membra Yuppy.ro Avatarul lui Fosta membra Yuppy.ro
Citeaza Raspunde

Postat de Fosta membra Yuppy.ro pe 12 August 2009 la 10:04

Esti un tanar inteligent, se vede dupa cum scrii: corect si punctat!Problema ta consta, dupa parerea mea, in slabiciunea de care dai dovada in fata ei! O relatie adevarata, pe langa sentimentul in sine (care in cazul ei se pare ca lipseste cu desavarsire) presupune NEAPARAT si respect! Unde este acesta in relatia voastra?...Crezi ca un om de genul ei (iar aici iau in calcul tot ce ai detaliat) poate cladi ceva solid in viata? In niciun caz! N-o lungesc inutil; parerea mea (risc chiar un sfat!) este sa renunti la ea, la femeia aceasta (oricat de mult ai iubi-o!), pt ca nu iti va face decat rau!
googoodoll Avatarul lui googoodoll
Citeaza Raspunde

Postat de googoodoll pe 12 August 2009 la 10:41

Parerea mea e ca ar fi trebuit sa pui toate astea intr-o scrisoare adresata ei, sa i-o strecori dimineata in poseta sau in buzunar si sa discutati pe tema ei seara.
Te-ai fi ales cu concluzii mult mai relevante.
Reparatia unei relatii nu poate veni decat din interiorul ei.
Haps Avatarul lui Haps
Citeaza Raspunde

Postat de Haps pe 12 August 2009 la 10:45

las-o balta. dar e doar parerea ma daca nu merge nu merge si gata. doar n-o sa traiesti toata viata in injuraturi si certuri...

cand ceva nu merge, baga-ti p..a si pleaca.
Citeaza Raspunde

Postat de yuppy004080 pe 12 August 2009 la 10:53

Ceva foarte puternic ma face sa fiu slab in fata ei. N-am intalnit asa ceva pana acum! Din punctul meu de vedere se duce spre paranormal. Sunt o persoana verticala, cu o coloana vertebrala definita, provin dintr-o familie care mi-a oferit o educatie "mai de moda veche" ... pe scurt am cateva principii solide despre egalitate si dreptate.
In general mi-au placut fetele deosebit de frumoase, dar mereu am stiut sa nu ma las calcat in picioare chiar cu pretul despartirii.
Ei, in aceasta situatie, ceva din interior imi spune ca lucrurile pot fi salvate, desi nu am nici un indicator pentru ceea ce sustin.
Sunt multe mizerii la mijloc, si multa suferinta, multe nopti nedormite, multe griji, multe ganduri, si multa tenacitate din partea mea. Spre exemplu, eu mereu rasfoiesc forumuri despre relatii, citesc carti, dezbat probleme, ea ... zice STOP, nu-mi convine.
Ok. Cum vi se pare fraza in care ea imi spune "Du-te dracului de bou, m-am saturat de tine. Mars"...iar eu, a 2a zi, o duc la munca, o caut si ma interesez de ea. Ce-i drept, nu-mi cer scuze decat in situatiile limita, desi e vina ei."
Aici vroiam sa ajung, ceva puternic ma prostitueaza, ma face o carpa in fata ei, ma face umil ca un catel. Atitudinea mea ma infurie deosebit de tare, pentru ca realizez ca gresesc si nu ma pot opri. O voce interioara imi spune sa lupt cu orice arme pentru a fi alaturi de ea, pentru a o iubi si a-i demonstra ca nu sunt acel personaj pe care il caracterizeaza prin epitete dezgustatoare.
Respiratia ei e grea, tonul ei denota dezgust la adresa mea, are o atitudine trufasa si deosebit de ofensatoare pentru sentimentele mele. Dar nu pot sa stau si sa privesc nedreptatea ei. Nu pot sa ma privesc ca fiind ultimul gunoi din viata ei. astea au fost pentru daria_ta.
googoodoll: e buna ideea scrisorii, dar din pacate cred ca incerc sa pun 2litri intr-o sticla de 0.5. Mi-e teama ca nu intelege, se inconjoara de un scut. Citeste, dar nu vede. Iar in final imi va spune "bineinteles, contezi doar tu, egoistule"
Citeaza Raspunde

Postat de Fosta membra Yuppy.ro pe 12 August 2009 la 11:17

tu aveai niste asteptari de la ea si ea nu s-a conformat... poate trebuia sa-i mai dai un timp , poate s-a gandit ca nu se ridica la standardele tale si asa incetul cu incetul ai indepartat-o...
posesivitatea si gelozia nu duc la nimic bun...degeaba ii ceri scuze dupa ce iti dai seama ca ai gresit...de iertat se iarta dar de uitat nu.
berila Avatarul lui berila
Citeaza Raspunde

Postat de berila pe 12 August 2009 la 12:08

Taria de caracter nu consta in a indura cu o vointa de fier toate aceste mizerii, ci in a realiza CINE merita o astfel de stradanie, ori din punctul meu de vedere, dariurea si pasiunea ta sunt irosite.
Nu mi`o lua in nume de rau, dar stadiul pe care il descrii, este trecut de orice speranta, si spun asta punandu`ma in aceeasi situatie, ipotetic vorbind.

Nu inteleg cum ai permis sa se ajunga pana la stadiul de injuraturi si comportament de ghetou. Ma scuzi ca intreb... dar din ce patura sociala provine aceasta faptura, in special din prisma faptului ca e femeie dracului!
Citeaza Raspunde

Postat de berila pe 12 August 2009 la 12:10

Ceea ce spune dudulika poate fi adevarat intr`o oarecare masura, desi ma indoiesc si imi pare a propaganda feminista, elaboreaza un pic "gelozie si posesivitate", te rog! (Pentru cel ce a deschis topicul)
Citeaza Raspunde

Postat de yuppy004080 pe 12 August 2009 la 12:15

da, cred ca ai dreptate!

Problema nu e legata de injurii. Da si de injurii, dar mai ales de o atitudine taioasa si lipsita de rusine, de compasiune.

Aud saptamanal cuvinte precum : "nu meriti mai mult, tu m-ai facut sa fiu ceea ce sunt, datorita tie am ajuns aici, m-am saturat de tine, nu ma faci fericita, ma simt oribil langa tine, tu nu meriti pe nimeni, nici dracu n-ar sta langa tine, te-am inghiti prea mult, du-te la ma-ta, nu-ti convine poti sa pleci, eu nu mai fac nimic pentru relatia asta pentru ca nimic nu te multumeste, am facut destul pentru noi, nu se mai poate face nimic, nu se poate cu tine," ........ETCCCCCCCC

Stiti cam cum suna cuvintele astea in creierul meu? Stiind ca o iubesc si mi-as da si viata pentru ea?
Citeaza Raspunde

Postat de Fosta membra Yuppy.ro pe 12 August 2009 la 12:20

De la: yuppy004080, la data 2009-08-12 12:15:29
Stiti cam cum suna cuvintele astea in creierul meu? Stiind ca o iubesc si mi-as da si viata pentru ea?

De ce o iubesti? Iti mai amintesti macar de ce ai iubit-o?
Citeaza Raspunde

Postat de berila pe 12 August 2009 la 12:22

Iti dau un sfat mai lipsit de etica, am impresia ca iti cam trebuie.

Cum poti scapa dintr`o relatie fara viitor, decat in bratele unei alte femei? Vezi tu, unele reprezentate ale sexului frumos pot avea rolul de calmant si tampon sentimental, daca nu ai motive financiare sa ramai, eu as zice "FUGI, ca eu platesc!"

Numai bine.
Citeaza Raspunde

Postat de yuppy004080 pe 12 August 2009 la 12:29

Ok, am fost excesiv de gelos si posesiv.
Nu i-am permis multe, am devenit gelos pe colegii ei, i-am facut reprosuri vis a vis de comportamentul ei cu barbatii in societate, am controlat-o, i-am umblat in telefon, i-am violat intimitatea, i-am ingradit aproape totul. Bineinteles, ne-am certat mult pe treaba asta. Am avut pretentia sa stiu in permanenta de ea, ce face, unde este, unde se duce, cand se intoarce, chiar am cronometrat-o. Da, nu a fost bine si cred ca e cumplit sa-ti faca cineva asa ceva.

Insa e genul de persoana alunecoasa, care tace si face. M-a asigurat in repetate randuri ca nu face nimic rau , si chiar nu am auzit sa faca ceva foarte deplasat in acesti 2 ani.
Am surprins-o vorbind urat despre mine cu un coleg de munca, am auzit ca flirteaza foarte mult atunci cand e cu colegii ei, ca uneori se mai imbratiseaza "colegial" cu unii din ei, ca isi duce acasa colegii cateodata, odata chiar am surprins-o personal cand un coleg a luat-o de gat...amical sau nu, a fost un gest ciudat. Prefera compania baietilor, iar atunci cand iese in oras, sau la cumparaturi, poseda acel aer de "femme fatale" care nu-mi da liniste.
Pe cealalta parte a lamei de cutit, pot spune ca nu m-a facut sa ma simt special, nu a facut cine stie ce sacrificii pentru mine, nu prea m-a ajutat in problemele mele, nu m-a ajutat sa-mi creasca increderea in mine, nu m-a complimentat niciodata pentru nimic, rareori mi-a spus te iubesc. M-a cautat foarte rar, nu raspundea la mesaje, nu ma surprindea cu mare lucru, nu avea initiativa. Eu mereu cumparam flori, trimiteam mesaje frumoase, ma agitam pentru tot ceea ce ar trebui sa insemne apreciere, afectiune si dovada de dragoste. Nu pot spune ca s-a chinuit sa-mi arate iubirea ei in vreun fel, decat desfacand picioarele. In schimb toti cei din jurul nostru erau interesanti. Barbatii de pe la televizor, colegii ei care in timpul liber sunt stripperi, ETC. Mi-as fi dorit enorm sa-mi spuna "esti special, pentru ca *** ceva" sau "esti totul pentru mine" sau "sunt norocoasa ca sunt a ta" sau ...ceva. N-am primit niciodata asa ceva. Am primit in schimb texte gen "ai nasul mare, ai dintii nu stiu cum, ai burta, ai cutare si cutare si cutare"

Si, o vad dimineata, aranjata, arata SUPERB, se duce la munca, apoi vine acasa si cu o voce taioasa imi aminteste ca sunt un bou si un idiot, ceea ce ma face sa devin excesiv de gelos, considerandu-i pe toti mai buni ca mine.
Citeaza Raspunde

Postat de Fosta membra Yuppy.ro pe 12 August 2009 la 12:34

De la: yuppy004080, la data 2009-08-12 12:15:29da, cred ca ai dreptate!

Problema nu e legata de injurii. Da si de injurii, dar mai ales de o atitudine taioasa si lipsita de rusine, de compasiune.

Aud saptamanal cuvinte precum : "nu meriti mai mult, tu m-ai facut sa fiu ceea ce sunt, datorita tie am ajuns aici, m-am saturat de tine, nu ma faci fericita, ma simt oribil langa tine, tu nu meriti pe nimeni, nici dracu n-ar sta langa tine, te-am inghiti prea mult, du-te la ma-ta, nu-ti convine poti sa pleci, eu nu mai fac nimic pentru relatia asta pentru ca nimic nu te multumeste, am facut destul pentru noi, nu se mai poate face nimic, nu se poate cu tine," ........ETCCCCCCCC

Am citit tot ce s-a postat pana acum si am ales sa iti raspund la tot, dar plecand de la acest mesaj!
Berila are dreptate in tot ce spune, si Dudulika (sper ca am scris corect) si toti! Din pacate, inteleg ca esti subjugat (vezi acel cuvant "paranormal" folosit de tine), iar ca femeie...aproape te inteleg! Ca mama de baiat...ma infior, mi se rupe sufletul si ma ingrozesc gandindu-ma la ceea ce simti si la ceea ce simt, eventual, parintii tai! Sfaturile pe care le vei primi, vor marsa, probabil, pe aceeasi idee, dar foarte clar ca tu nu o vezi decat pe ea, ai reactia anormal de puternica de a-ti dori ceea ce ti se refuza!
Cineva mi-a dat acum catva timp in urma, cand eram deprimata, urmatorul sfat:"fa urmatorul exercitiu (imi zicea):priveste-te in oglinda si zambeste, chiar daca la inceput o vei face fortat...pana la urma vei reusi sa zambesti pur si simplu!"...si am reusit! Pot spune ca initial, cand am ajuns in fata oglinzii, chiar am ras!
Plecand de la aceeasi idee, te rog pe tine acum sa faci acelasi exercitiu: priveste-te in oglinda, priveste-te in ochi si cauta sa treci dincolo de ei, priveste-te in interiorul tau si spune-ti: "Cine sunt eu si cine e ea? Pt cine ma las calcat in picioare, ce inseamna, de fapt, ca o iubesc?...Sa nu exist, sa dispar pt ca ea sa fie fericita, sau sa traiesc, sa redevin EU ca OM, nu doar o fiinta-planta dependenta de "neiubirea" ei?!..."
Nu stiu, ai si tu greselile tale (sau cel putin asa cred vazand ceea ce se posteaza intre timp), dar, de la asta pana la a spune ca ti-ai da viata pt cineva care nu merita NIMIC...e o cale extrem de lunga, iar tu ar cam trebui sa te opresti! Gata, drumul s-a terminat, dincolo nu este decat o prapastie; nu te arunca in ea!
Citeaza Raspunde

Postat de yuppy004080 pe 12 August 2009 la 12:41

Ok. Cert e ca si eu gresesc pe undeva.

Este exact acel principiu de actiune si reactiune.
Ea momentan, refuza comunicarea cu mine.
Daca incerc sa vorbesc cu ea ceea ce vorbesc cu voi, se inchide, si orice remarca este interpretata ca un atac la persoana si incepe dansul.
Nu stiu cum s-o deschid.
Cert e ca si eu gresesc, dar nu stiu unde.
Eu va infatisez problema la un mod care ma poate favoriza, din dorinta clasica de auto victimizare, care pe moment e dulce, dar nu duce nicaieri.
Dar ea se comporta ca un personaj ranit, incoltit, cu aripile taiate, care se transforma intr-o fiara lipsita de sentimente, si incepe sa loveasca.
E clar ca undeva e greseala mea, un caine nu musca fara motiv, valurile nu cresc fara furtuna.
Nu stiu unde gresesc, asta e problema si panica mea !
Citeaza Raspunde

Postat de berila pe 12 August 2009 la 12:44

Intr`adevar, asta da gelozie. Stii cum poti scapa de asta?

Realizand ca oricum nu ai niciun cuvant de spus daca vrea sa pleace! Si crede`ma ca o prinzi cand e ceva.
Si mie imi place sa flirtez, am in cercul de prieteni si femei, asta nu inseamna ca`i dau la dansa. Depinde si cum percepe fiecare tradarea! Cu gandul, sau cu mana

Serva ta!
Citeaza Raspunde

Postat de Fosta membra Yuppy.ro pe 12 August 2009 la 12:44

e explicabil ce se intampla... ai reusit sa ai langa tine femeia pe care o doreai atat de mult si de teama sa nu o pierzi ai inceput sa devii din ce in ce mai grijuliu , dar nu ti-ai dat seama ca ea se simtea sufocata.
Femeile vor sa stie ca sunt protejate, ca sunt iubite si foarte important ca partenerul de viata are incredere in ele... de asemenea vor ca partenerul sa fie si putin gelos-prin asta demonstrezi ca o iubesti si ca nu vrei sa o pierzi, dar totul cu masura.
Citeaza Raspunde

Postat de yuppy004080 pe 12 August 2009 la 12:48

FOARTE ADEVARAAT !

Am fost excesiv de grijuliu. Excesiv. Si foarte gelos. Dar m-am implicat in toate problemele ei. Bun

Ce dracu se poate face acum ? Chiar e totul terminat? Caut o solutie....

S-o racesc 1 luna, s-o las in pace sa vina la mine, ce sa fac?
Daca acum o las, ea ma va lasa cu siguranta
Citeaza Raspunde

Postat de berila pe 12 August 2009 la 12:52

E draci, comportamentul uman nu e fizica cuantica, nu exista actiune si reactiune in toate cazurile. Nu poate fi catalogat, diagnosticat si tratat.

Am trecut si eu prin ceva asemanator, si m`am chinuit luni de zile sa fac lucrurile sa mearga. Trebuie doar sa realizezi ca uneori solutia cea mai buna e sa te ridici si sa pleci. Din ce inteleg eu la voi nu mai este relatie de amor si declaratii cu patos, doar convietuire, colegi de apartament.
Dupa ani buni inca ma mai suna sa ma intrebe ce mai fac si de ce lucrurile dintre noi n`au mers... dar mie nu`mi pasa, pentru ca nu mai dau o ceapa degerata pe ea, Timpul vindeca!

Hai, Sanatate!
Citeaza Raspunde

Postat de Fosta membra Yuppy.ro pe 12 August 2009 la 12:52

Asa mi se pare de cunoscuta povestea ta ... Nu cumva esti Cristi254?

Cauta topicul "gelozie excesiva" - alte 6 pagini de drame si sfaturi.

Mai baiete, opreste-te, pune-te cu capu' la bec si gandeste! Si afla naibii de ce o mai vrei langa tine!
Citeaza Raspunde

Postat de Fosta membra Yuppy.ro pe 12 August 2009 la 12:54

De la: canalia, la data 2009-08-12 12:52:39Asa mi se pare de cunoscuta povestea ta ... Nu cumva esti Cristi254?

Mai baiete, opreste-te, pune-te cu capu' la bec si gandeste! Si afla naibii de ce o mai vrei langa tine!

Si mie mi-a parut cunoscuta povestea...
Citeaza Raspunde

Postat de berila pe 12 August 2009 la 12:55

De la: canalia, la data 2009-08-12 12:52:39Asa mi se pare de cunoscuta povestea ta ... Nu cumva esti Cristi254?

Dar...
Citeaza Raspunde

Postat de Fosta membra Yuppy.ro pe 12 August 2009 la 12:56

De la: berila, la data 2009-08-12 12:55:36

Dar...

????
Citeaza Raspunde

Postat de berila pe 12 August 2009 la 12:59

Nu stiu daca a mai fost sau nu postat, nu urmaresc site`ul cu strictete, si sincer nu ma pasioneaza, cert e ca omul are o problema, si crede`ma cand ai o problema ti`e mai usor sa vorbesti cu niste necunoscuti pe forumuri, cu toate ca nu e ajutor profesionist... decat sa actionezi in acea directie!

Citeaza Raspunde

Postat de Fosta membra Yuppy.ro pe 12 August 2009 la 13:10

De la: berila, la data 2009-08-12 12:59:52Nu stiu daca a mai fost sau nu postat, nu urmaresc site`ul cu strictete, si sincer nu ma pasioneaza, cert e ca omul are o problema, si crede`ma cand ai o problema ti`e mai usor sa vorbesti cu niste necunoscuti pe forumuri, cu toate ca nu e ajutor profesionist... decat sa actionezi in acea directie!

Ma certi? Nu tie ti-am zis sa citesti alte topicuri! Ci celui care l-a deschis pe asta. Pentru ca i-ar folosi sa "auda" o poveste asemanatoare. Nu crezi?
Citeaza Raspunde

Postat de berila pe 12 August 2009 la 13:22

Evident ca nu mie, eu stiu de ce imi tin femeia langa mine! Sau cel putin traiesc cu iluzia ca stiu!
Mi s`a parut ca il ataci sub un motiv prea slab sa fie luat in considerare.
Continuam discutia ceva mai tarziu, trebuie sa ma duc sa ma tiganesc cu meseriasii lu peste la service pentru a nu stiu cata oara.
Citeaza Raspunde

Postat de Fosta membra Yuppy.ro pe 12 August 2009 la 14:42

@yuppy004080 (cred)

Na ca ma facu Berila sa ma simt vinovata. Nu te-am atacat, am luat-o pe scurtatura si probabil cam din scurt.

1. la inceputuri a fost bine. Iar eu te-am intrebat daca iti mai amintesti de ce te-ai indragostit. Acela e punctul de pornire atunci cand vrei sa reconstruiesti.

2. recunosti ca ai fost gelos si posesiv. Atentie, nu confunda dragostea cu posesia. Nu dragostea te face sa suferi, ci dorinta de a poseda, care e opusul dragostei. Gelozia distruge si relatia, dar si mai rau, te distruge pe tine.

3. pe de o parte te ponegresti pe tine, crezand ca asa nimeni nu te va mai judeca sau, daca cineva o va face, sperand la indulgenta. Pe de alta parte spui ca tu faci foarte multe pentru ea, in timp ce ea a renuntat. A spune cuiva la infinit uite cum ma tratezi cand eu am facut atatea pt tine e calea cea mai sigura de a-l indeparta. Dragostea inseamna a darui, nu a vorbi despre daruire.

4.Tuturor ni s-a intamplat ca de frica de a nu pierde o iubire sa suportam dureri, mahniri, tristeti, pe care altfel nu le-am fi indurat nicicum. Cu totii ne-am indragostit foarte tare de cineva si intr-un timp foarte scurt, dar tocmai rapiditatea a fost cea care ne-a creat probleme. Iar concluzia este ca noi, cateodata, vrem cu tot dinadinsul ca o anume poveste sa fie iubire. Si sfarsim prin a ne da seama ca nu a fost iubire si ca ne-am si pierdut, mai mult sau mai putin, pe/de noi.

Morala - sapa in tine si afla daca e chiar iubire.
Daca este stabileste clar ce si unde ai gresit. Apoi vorbeste cu fata despre toate astea si despre ce simte ea si... bafta!
Daca nu este iubire cauta-te pe tine. Iti dau o veste buna - chiar iti va placea sa te regasesti!

off topic - o bucata de aici ar merge si a propos de lost and found :)

victorch52 Avatarul lui victorch52
Citeaza Raspunde

Postat de victorch52 pe 12 August 2009 la 14:44

De la: yuppy004080, la data 2009-08-12 09:44:39Buna ziua tuturor,

Sunt nou pe acest forum, si m-am inscris in special din dorinta de a discuta cu voi despre un subiect care ma apasa foarte tare in ultima vreme. ACTUALA RELATIE !

Am 26 ani, si de 2 ani, am gasit ceea ce credeam ca se cheama jumatatea mea. Este vorba despre o fata pentru care am luptat foarte mult ca sa fim impreuna, am fost foarte insistent si in final am fost premiat cu atentia ei.

Primele luni au fost un paradis, stiti probabil privirile alea tampe de indragostiti. Ceva in genul. Faceam totul impreuna, etc. In scurt timp am inceput sa-mi petrec noptile la ea.

Dupa 6-7 luni, relatia noastra a cunoscut un declin, datorita faptului ca eu aveam niste asteptari de la ea, iar ea nu "se conforma" cu ceea ce-mi doream eu. Incet incet am inceput sa ne distantam, sa vorbim mai putin, apoi au inceput certurile, din ce in ce mai violente, cuvinte jignitoare, despartiri saptamanale din partea ei, in urma carora eu imploram de fiecare data pentru impacare.

In ultimele 6-7 luni, relatiile intime aproape ca nu mai exista, ne certam in fiecare zi din orice prostie, orice cuvant este analizat, si parca am devenit vanatori de motive.

Totul a plecat de la gelozia morbida si posesivitatea mea, in raport cu libertinismul cu care ea a fost obisnuita.
De acord, i-am taiat aripile. Dar in timp, am invatat sa o inteleg, si acum chiar mi-am schimbat conceptiile. Insa ea se pare ca nu mai e dispusa la nici macar putina toleranta.

Orice intepatura as face, orice remarca, orice lucru cu dublu sens as spune, primesc ochi dati peste cap, injuraturi, si o ploaie de cuvinte grele urmate de o tensiune foarte puternica intre noi care in final duce la verdictul ei "m-am saturat, nu te mai suport, nu ma mai cauta"

Este deosebit de nervoasa in prezenta mea, recent chiar mergeam cu masina si am accelerat putin, lucru care a deranjat-o si m-a injurat. Deci...nimicuri. Dar intr-o tensiune continua te deranjeaza orice.

Se pare ca daca ne uitam in urma, vedem mai mult dezacorduri, lipsa de egalitate, privim dreptatea in mod diferit, ne-am certat foarte des, s-a ajuns chiar si la violenta fizica.

Momentan, imi doresc foarte mult sa continuam, dar altfel. Nu ma simt dorit, nu ma simt iubit, nici apreciat, si as vrea sa schimbam lucrurile intre noi. Ce credeti ca se poate face?

Wow! Belea de belea! ACU' intrai, si numa' ce-am citit toata prima pagina (esta postata aproape o pagina intreaga) si din punctul meu de vedere ori ma dau cu totul deoparte, ori o iau incetisor, pe bucatele. Nu ma-'ndur nici eu sa nu ma alatur "corului" care incearca sa-l consoleze si sa-l invete pe junele nostru - chiar daca (asa cum a fost sugerat) n-ar fi el in cauza, sau ar fi de fapt o poveste veche, subiectul e prea suculent si prea important pt cei de varsta aceea ca sa ma indur sa-l tratez cu refuz, desi tastez doar cu un deget si probabil nici pana in seara nu voi reusi sa ajung "la zi" - unde va fi ajuns atunci "povestea", da' voi incerca (mai sec si mai pe scurt, luand-o "pe puncte") sa-mi spun parerea in paralel cu parerile voastre.

La multi ani!
Felicitari ca ai gasit-o!
Din descriere se pare ca de la inceput era reticenta, da' ai luptat si-ai castigat-o (n-o fi fost doar magulita de atentia si staruinta ta?)
"Primele luni au fost un paradis" pt AMANDOI? E posibil ca dumneata sa fi fost atat de extaziat de cucerire incat sa nu fi realizat daca erai doar tolerat (mai cu drag, ca orice la inceput).
Asteptarile dumitale s-au desteptat dupa 6-7 luni, schimband astfel regulile in timpul jocului, sau pana atunci nu te deranjase neimplinirea lor, sau s-a schimbat comportarea ei in timp?
Ea nu se conforma asteptarilor dumitale. Dar dumneata te conformai asteptarilor ei?
Cin' te-a pus sa te manifesti gelos si posesiv - mai ales cu cineva invatat libertin? (fii atent la exprimare, cuvantul este incarcat de semnificatii, de conotatii - si eu il interpretez "ad litteram"). Dupa cum s-a mai spus pe-aicea - "dupa" e cam prea tarziu (pt ACEASTA relatie, nu si pt a trage invataminte in vederea unei eventuale alte relatii in viitor): dupa ce din neatentie spargi un pahar te astepti ca (dupa exprimarea parerilor dumitale de rau si dupa ce te-ai invatat minte sa fii atent) paharul ACELA sa mai "tina apa"? Psihicul uman nu-i nici mai putin fragil, nici mai usor de remediat decat sticla paharului.
Alt mod de a percepe realitatea de atunci n-am decat descrierile dumitale, dar se pare ca DE LA INCEPUT (cel putin in conceptia dumitale) relatia era bazata pe inegalitate - dumneata autoritar si ea supusa. Nu te plange deci de inegalitate acum ca "s-a-'ntors roata" si esti DUMNEATA in pozitie de inferioritate.
Dupa descrierea atat de "luminoasa" pe care ai fact-o pana acum evolutiei relatiei, nu par sa existe perspective imbucuratoare (cel putin nu pt dumneata, e posibil ca EA sa fie chiar si amuzata sa aiba pe presul de la usa un catelus care scanceste - depinde ce fel de fire are, eu n-o cunosc).
Modul de manifestare... Deh, fiecare conform educatiei, principiilor, imprejurarilor, eficientei, etc. Da' violenta fizica sper ca nu era dinspre dumneata catre ea, ca asta te-ar descalifica.
Citeaza Raspunde

Postat de victorch52 pe 12 August 2009 la 14:55

De la: yuppy004080, la data 2009-08-12 09:54:18Problema cu care ne confruntam cel mai des in ultima vreme e ca eu fac foarte multe pentru ea, in raport cu ceea ce face ea pentru mine. Ea asteapta totul de la mine. E normal ? Cum o pot determina sa ofere ?

Chiar in relatia noastra de zi cu zi, ea are voie sa fie deranjata de o remarca, are voie sa injure, are voie sa dea ochii peste cap, sa fie interesanta, are voie sa dea papucii, sa inchida telefonul in nas, eu nu, pentru ca "mi-o iau".

Spre exemplu, ea are voie sa bata apropo-uri cu prietenele ei, care ma vizeaza si ma fac sa ma simt prost, dar eu dupa conceptia ei, ar trebui sa zambesc.
Are voie sa faca glume deplasate despre mama mea, si toata familia mea, dar eu trebuie sa stiu sa mediez problema, sa nu ma supar, sa rad si sa zambesc desi mi-a jignit mama la un mod mai "in gluma"
Eu rareori am trecut-o prin astfel de momente, si atunci a explodat in primele secunde. Dar ea asteapta de la mine sa nu fac asa. Nu stiu, eu consider ca e o nedreptate asta.
Ceva de genul, ea imi inchide telefonul in nas, si daca o fac si eu, ... tot ea este cea jignita si lezata.
Cum pot sa ma descurc cu astfel de situatii ?

La inceput ea ti-a oferit (sau a acceptat pana la urma sa-ti dea) atat cat putea si era dispusa sa dea, iar dumitale iti era insuficient. Acum ai fi dispus sa-i oferi orice si totul, dar ea pare sa nu mai fie dispusa sa-ti cedeze nimic din ceea ce are importanta pt ea.
N-O POTI determina sa-ti ofere - ai taiat deja caile de influentare.
Dumitale nu iti este permis nimica iar "ea are voie" orice - pt ca atat i-ai permis sa "aiba dreptul", si atat ti-a permis ea dumitale. EA pare sa se impace cu ideea; dumneata??? Da, este o nedreptate, dar este acordata (in timp) de dumneata.
In asemenea situatie "descurcatul" e simplu acum, dupa ce Alexandru Macedon ne-a aratat calea de rezolvare cu ocazia nodului gordian.
Citeaza Raspunde

Postat de victorch52 pe 12 August 2009 la 15:04

De la: daria_ta, la data 2009-08-12 10:04:36Esti un tanar inteligent, se vede dupa cum scrii: corect si punctat!Problema ta consta, dupa parerea mea, in slabiciunea de care dai dovada in fata ei! O relatie adevarata, pe langa sentimentul in sine (care in cazul ei se pare ca lipseste cu desavarsire) presupune NEAPARAT si respect! Unde este acesta in relatia voastra?...Crezi ca un om de genul ei (iar aici iau in calcul tot ce ai detaliat) poate cladi ceva solid in viata? In niciun caz! N-o lungesc inutil; parerea mea (risc chiar un sfat!) este sa renunti la ea, la femeia aceasta (oricat de mult ai iubi-o!), pt ca nu iti va face decat rau!

Sentimentul ei nu este neaparat absent, doar ca nu este sentimentul pe care-'l asteapta EL de la ea.
Aspectul respectului RECIPROC (cu accent pe acest ultim cuvant) "schiopata" de la inceput - intr-un sens; acum e "olog" de-a binelea - in sens contrar.
Ea ar putea eventual cladi ceva serios in viata, dar NU CU EL. (N-o cunosc si nu stiu daca asa se poarta din fire, sau din cauza comportarii LUI de la inceput.)
Stiu si eu daca el de fapt o iubeste? Din descriere pare mai degraba ceva de tipul masochismului psihic - ea jucand rolul sadicului, partener perfect pt un masochist. Nu vezi cum l-a fixat langa ea cu acest comportament, si cat este de supus? (a trecut deja de faza "ingaduitor")
Publicitate Kuponiada.ro

Postat foarte recent

Alege una din gentile David Jones Summer (White sau Black) la doar 32 lei in loc de 90 leiPromotia zilei pe Kuponiada.ro
Alege una din gentile David Jones Summer (White sau Black) la doar 32 lei in loc de 90 lei
Pagini: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 >>
Sari la pagina:

Intra in contul tau

Info
X
info