Nu-i cunosc pe toti, dar pe cativa ii stiu.
Il stiu pe Adrian Severin. Am fost colegi la Institutul Roman de Consulting-ROMCONSULT.El lucra prin 1980 la Biroul Juridic.Era Secretar de UTC si secretar al COM din institut.Bun profesionist, cumoscator de engleza si franceza de nota 12.Mort dupa deplasari in strainatate pentru care facea orice. Imi aduc aminte de o sedinta de partid care a durat 8 ore, de la ora 15 la ora 23.Seful de personal, fost sef de cabinet al reputatului zbir comunist Alexandru Draghici, deci securist, il acuza pe director, un oarecare Valciu, bineinteles tot securist, de despotism si abuzuri. Atunci l-am vazut pe Adrian Severin(sef de promotie la Drept)cum a infierat cu manie proletara acuzatiile si pe seful de personal care ,de, era mai mic si nu avea sanse de preluarea puterii in institut deoarece facuse parte din garda veche. Discursul acela m-a facut atunci sa cred ca, in conditiile acelea, ale comunismului ceausist, Adrian Severin avea un mare viitor in aparatul de partid si de stat. Norocul lui a fost ca era tanar si comunistii nu prea agreiau tineretul pe care-l tineau pe lista de viitoare cadre.
Daca aglomeratia din decembrie nu s-ar fi intamplat, Adrian Severin ar fi ajuns mare prin Ministerul Comertului Exterior si al Cooperarii Economice Internationale, adica Director sau consilier, poate si prin Marea Adunare Nationala. De obicei baietii destepti ai acelor timpuri se tineau departe de functiile politice. Severin era altfel, le dorea. A demonstrat acest lucru dupa decembrie 89 cand s-a inscris imediat in FSN, apoi s-a dus in PD cu Petre Roman, dar probabil vazand ca nu are prea multe sanse de a ajunge din nou ministru, s-a intors in PSD. Este un oportunist feroce, este dornic de a demonstra ca el este special si doreste privilegiul precum oxigenul.Totusi este echilibrat si are un simt dezvoltat al pericolului. Cand simte pericolul stie sa dea inapoi si sa aleaga o noua cale. Nu stiu de ce cand eram colegi, vara facea pregatire militara cate o luna. Lumea zicea ca la securitate, dar eu nu cred. Ar fi fost bun in 1917 drept comisar rosu al pioporului cu haina si sapca cu cozoroc de piele neagra.Eu asa l-am vazut la acea memorabila sedinta de partid care a durat 8 ore.
EL ESTE CA UN CAMELEON. Ia culoarea celui care-l plateste mai bine. Nu m-ar mira daca as auzi ca a trecut de la PSD la PNL.Nu stiu ale cui interese le serveste in parlamentul european, dar stiu ca are o afinitate pentru combinatii, mai ales secrete.Va mai amintiti faimoasa lista a lui Severin? Nici astazi nu stim cine erau cei de pe lista !